reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Cześć Wam dzisiaj! [emoji3]
Ale zamieszanie z tą kasą na L4 aż się boje ile pieniążków dostanę Hahaha [emoji23]
@paola425 czy ten lek ogólnie jest bezpieczny dla kobiet w ciąży czy po prostu lekarz w Twoim przypadku pozwolił Ci go zażyć bo była taka konieczność? [emoji5] super, że odczujesz ulgę! [emoji4]
@RoseGold zazdroszczę pralko suszarki! Marzy mi się i jak tylko będziemy na swoim to pierwsze co zakupie haha [emoji3]

A ja wczoraj w toalecie zobaczyłam jedną plamkę brązowego śluzu i spanikowalam a teraz już wszystko okej i nie plamie. Myślicie że to po tej nieszczęsne cytologii? Pół nocy nie spałam ze strachu i będę leżeć cały dzień.
Aby do 12stego tygodnia i mój strach minie..
ja plamilam na brazowo kilka dni. Jak nie zywa krew to ok

Laski zaraz na głowę dostanę, od prawie godziny próbowałam odszukać tętno maluszka i nic, odpusciłam na dziś [emoji16]
Jestem chuda to przecież powinno się udać, a jedyne co wyszukałam to swoje tętno [emoji23] tak więc detektor mnie dziś pokonał
Poprasowalam wszystko dziś masakra od 11 do 17 [emoji23][emoji23][emoji23]
Szacun! [emoji16]
Cześć Wam dzisiaj! [emoji3]
Ale zamieszanie z tą kasą na L4 aż się boje ile pieniążków dostanę Hahaha [emoji23]
@paola425 czy ten lek ogólnie jest bezpieczny dla kobiet w ciąży czy po prostu lekarz w Twoim przypadku pozwolił Ci go zażyć bo była taka konieczność? [emoji5] super, że odczujesz ulgę! [emoji4]
@RoseGold zazdroszczę pralko suszarki! Marzy mi się i jak tylko będziemy na swoim to pierwsze co zakupie haha [emoji3]
Z tego co czytałam w necie to jest to lek z grupy B, czyli "Badania na zwierzętach nie wskazują na istnienie ryzyka dla płodu, ale nie przeprowadzono badań z grupą kontrolną u ludzi, lub badania na zwierzętach wykazały działanie niepożądane na płód, ale badania w grupie kobiet ciężarnych nie potwierdziły istnienia ryzyka dla płodu."
Czyli jako tako bezpieczne to chyba. Ufam temu lekarzowi, więc nawet się w to za bardzo nie zagłębiam [emoji6]

Laski zaraz na głowę dostanę, od prawie godziny próbowałam odszukać tętno maluszka i nic, odpusciłam na dziś [emoji16]
Jestem chuda to przecież powinno się udać, a jedyne co wyszukałam to swoje tętno [emoji23] tak więc detektor mnie dziś pokonałSzacun! [emoji16]Z tego co czytałam w necie to jest to lek z grupy B, czyli "Badania na zwierzętach nie wskazują na istnienie ryzyka dla płodu, ale nie przeprowadzono badań z grupą kontrolną u ludzi, lub badania na zwierzętach wykazały działanie niepożądane na płód, ale badania w grupie kobiet ciężarnych nie potwierdziły istnienia ryzyka dla płodu."
Czyli jako tako bezpieczne to chyba. Ufam temu lekarzowi, więc nawet się w to za bardzo nie zagłębiam [emoji6]
Ogólnie bardzo ciężko wyczuć tętno płodu, kiedyś mi położna mówiła że to bardzo trudne i tylko lekarz na dobrym sprzęcie to wyczuje.

@młoda1994 orgametril to ogólnie lek na obudowa ie endometrium, on na początku blokuje krawaienie (ja go zawsze dostaje żeby zakończyć te plamienia które nigdy się w @ nie zamieniają), i jak się endometrium odbuduje, to odstawiamy (dr zawsze okresla liczbę dni) i potem dostaje @. Ja przy staraniach o syna też miałam luteine, teraz mam orgametril bo mam gorzej narypane, ost dostałam po 4 dniach od odstawienia (tzn 4 czyste i 5 dnia się zaczęła @).
Dziś mam 42dc ciągnie się jak masakra.

Ogólnie bardzo ciężko wyczuć tętno płodu, kiedyś mi położna mówiła że to bardzo trudne i tylko lekarz na dobrym sprzęcie to wyczuje.
No wiem, wiem... Tym bardziej, że wcześnie jeszcze jest [emoji53] ale ja to jak z testami, muszę trochę przyspieszyć z nadzieją, że może uda się wcześniej [emoji23]

reklama
Do góry