A to widzisz coś pochrzanilam bo w zusie mi powiedzieli ze biorą te 18 % też.
No bo biora.
Tylko, ze nie vat a pit.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A to widzisz coś pochrzanilam bo w zusie mi powiedzieli ze biorą te 18 % też.
ja plamilam na brazowo kilka dni. Jak nie zywa krew to okA ja wczoraj w toalecie zobaczyłam jedną plamkę brązowego śluzu i spanikowalam a teraz już wszystko okej i nie plamie. Myślicie że to po tej nieszczęsne cytologii? Pół nocy nie spałam ze strachu i będę leżeć cały dzień.
Aby do 12stego tygodnia i mój strach minie..
Szacun! [emoji16]Poprasowalam wszystko dziś masakra od 11 do 17 [emoji23][emoji23][emoji23]
Z tego co czytałam w necie to jest to lek z grupy B, czyli "Badania na zwierzętach nie wskazują na istnienie ryzyka dla płodu, ale nie przeprowadzono badań z grupą kontrolną u ludzi, lub badania na zwierzętach wykazały działanie niepożądane na płód, ale badania w grupie kobiet ciężarnych nie potwierdziły istnienia ryzyka dla płodu."Cześć Wam dzisiaj! [emoji3]
Ale zamieszanie z tą kasą na L4 aż się boje ile pieniążków dostanę Hahaha [emoji23]
@paola425 czy ten lek ogólnie jest bezpieczny dla kobiet w ciąży czy po prostu lekarz w Twoim przypadku pozwolił Ci go zażyć bo była taka konieczność? [emoji5] super, że odczujesz ulgę! [emoji4]
@RoseGold zazdroszczę pralko suszarki! Marzy mi się i jak tylko będziemy na swoim to pierwsze co zakupie haha [emoji3]
Ogólnie bardzo ciężko wyczuć tętno płodu, kiedyś mi położna mówiła że to bardzo trudne i tylko lekarz na dobrym sprzęcie to wyczuje.Laski zaraz na głowę dostanę, od prawie godziny próbowałam odszukać tętno maluszka i nic, odpusciłam na dziś [emoji16]
Jestem chuda to przecież powinno się udać, a jedyne co wyszukałam to swoje tętno [emoji23] tak więc detektor mnie dziś pokonałSzacun! [emoji16]Z tego co czytałam w necie to jest to lek z grupy B, czyli "Badania na zwierzętach nie wskazują na istnienie ryzyka dla płodu, ale nie przeprowadzono badań z grupą kontrolną u ludzi, lub badania na zwierzętach wykazały działanie niepożądane na płód, ale badania w grupie kobiet ciężarnych nie potwierdziły istnienia ryzyka dla płodu."
Czyli jako tako bezpieczne to chyba. Ufam temu lekarzowi, więc nawet się w to za bardzo nie zagłębiam [emoji6]
No wiem, wiem... Tym bardziej, że wcześnie jeszcze jest [emoji53] ale ja to jak z testami, muszę trochę przyspieszyć z nadzieją, że może uda się wcześniej [emoji23]Ogólnie bardzo ciężko wyczuć tętno płodu, kiedyś mi położna mówiła że to bardzo trudne i tylko lekarz na dobrym sprzęcie to wyczuje.