Nic to nie da. Dzwoniłam takiej informacji udzielił mi każdy. Ja mam za okres taki 17.07-12.08, 12.08-24.09 i teraz od 25.09-22.10Za jaki okres czasu masz wystawione l4? No walcz z nimi, bo to jest niemożliwe, żeby za pełny miesiąc tak wyszło.
reklama
U
użytkownik 176
Gość
Ja bym jeszcze pojechała osobiście i skręciła aferę, bo nie mają prawa zmniejszyć Ci podstawy brutto od której liczą.Nic to nie da. Dzwoniłam takiej informacji udzielił mi każdy. Ja mam za okres taki 17.07-12.08, 12.08-24.09 i teraz od 25.09-22.10
Niestety maja przez moje l4. A wiadomo że nauczyciele chorują, od dzieciaków. Biorą średnia z 12 mcy czyli roku. Tyle im wyszło. Nic nie zrobięJa bym jeszcze pojechała osobiście i skręciła aferę, bo nie mają prawa zmniejszyć Ci podstawy brutto od której liczą.
Ooo, super, że jesteś [emoji4] i jak zwykle wracasz z historiami, uśmiałam się jak czytałam Twoją rozmowę z mężem [emoji16]Jestem dziewczyny, bardzo mi miło, że pamiętacie i pytacie
Nic się złego nie stało, tylko trochę zabiegana byłam. No i telefon, na który nie mogę ściągnąc aplikacji, a na necie strasznie dziko się BB pokazuje :/
Lekarz dziecka, później ogarnięcie chaty przed przyjazdem męża, w niedzielę wieczorem zjawił się mąż, a w poniedziałek byliśmy w Majalandzie zależalo mi na tym, żeby dziewczyny spędziły trochę czasu z tatą, zanim ten zostanie wciągnięty przez wir pracy tu na miejscu. Po powrocie z Majalandu moi rodzice wpadli na pomysł wycieczki na Mazury (? nigdy nie wiem, gdzie kończą się Mazury a zaczyna Warmia) i stwierdzili, że zabierają moją starszą córkę ze sobą. To z kolei zmotywowało mnie do wymiany starszej córce fotelika samochodowego, więc zaciągnęłam wczoraj męża po pracy do Bobowózków. Wózki to taki cudowny widok...
Dzisiaj rano pojechali, młodsza w przedszkolu, mąż w pracy, więc jestem sama w domu. Jest tak cudownie cicho i spokojnie hahaha. Niestety mąż zaraz wróci i leci na jakieś spotkanie, obawiam się, że mnie też będzie ciągnąć :/
No i niestety tak to wygląda, że owulacji nie ma, mąż w niedzielę jedzie do Niemiec (do Szwecji na razie nie wraca), ale niestety pod granicę francuską, więc nici z odwiedzin :/ a teraz mimo, że przyjechał, to albo siedzi w pracy albo załatwia cos przez telefon albo siedzi nieobecny. Jedyny tego plus jest taki, że wczoraj pisał z kolegą, któremu urodziły się dopiero co bliźniaki i gdy wyżalił mu się, że "cisnę go o 3 dziecko", to kolega mu odpisał "a co ci zależy? rób co chce" i od razu zobaczyłam zmianę nastawienia męża hahaha
Hahaha i muszę Wam przytoczyć dialog, który odbylam z mężem zaraz po jego przyjeździe:
Ja: Macieeeej, pralka już dawno niedomaga, poza tym zaczęła rdzewieć, kup mi nową
Maciej: Nie wiem, czy zasługujesz. Do tej pory nie mogę pojąć, że wyprałaś telefon, wszyscy z firmy się z ciebie śmieją.
*Maciej zaczyna nerwowo czegoś szukać*
J: Zapalniczki szukasz? Jest pod telewizorem. Raz działa, raz nie działa, więc spróbuj kilka razy.
M: Czemu raz działa, raz nie działa?
J: Bo ją wyprałam
*chwila ciszy*
M: Zapomnij o tej pralce, boje się co jeszcze wypierzesz.
Na całe szczęście jednak namówiłam go na kupno pralki. Dostałam nawet pralko-suszarkę, wczoraj wieczorem mi już ją zamontował, ale zaczynam żałować, że dwóch osobnych sprzętów nie wzięliśmy, bo ta strasznie przegrzewa rzeczy :/
I to tyle u mnie dziewczyny [emoji14]
@MartaSx zamówiłaś tego wampirka z tej samej aukcji co ja? Do nas już przyszedł, jest całkiem spoko.
Cieszę się dziewczyny, że na wizytach wszystko ok, że zdrowo rośniecie i przygotowujecie się
@paola425 masakra z tym uczuleniem przyjmie Cię lekarz?
@nikolka1203 super, że już na wolnym, szef niech się buja. A plamienie na 100% od cytologii
A do lekarza już pisałam, kazał brać Zyr.tec [emoji6] kamień z serca, że jest coś co można wziąć
Uuu nie brzmi to dobrze [emoji53] a co mówił lekarz, co dalej?Byłam na usg (zalamka)
Miesniak 1 cm w macicy
Zła blizna po cesarke, złe się zrosla
Za małe endometrium- za mały estradiol jak na 10 dc 4,3 mm
Lewy jajnik całkowicie przyrosniety do trzonu
W lewym pęcherzyki 3 w tym jeden dominujący 16 mm =(
U
użytkownik 176
Gość
Ale spójrz, przelicz to. Zobacz, ile musiałabyś chorować, żeby średnia z roku spadła Ci o 800zl brutto. Przecież to niemożliwe. No jak tam uważasz, to o Twoje pieniądze chodzi, ale mimo wszystko myślę, że warto spróbować zawalczyć raz jeszcze [emoji846]Niestety maja przez moje l4. A wiadomo że nauczyciele chorują, od dzieciaków. Biorą średnia z 12 mcy czyli roku. Tyle im wyszło. Nic nie zrobię
I co teraz? Co lekarz powiedział? Dlaczego masz przyrośnięty jajnik? Skad sie to bierze?Byłam na usg (zalamka)
Miesniak 1 cm w macicy
Zła blizna po cesarke, złe się zrosla
Za małe endometrium- za mały estradiol jak na 10 dc 4,3 mm
Lewy jajnik całkowicie przyrosniety do trzonu
W lewym pęcherzyki 3 w tym jeden dominujący 16 mm =(
Patrz, musiało mi umknąć, ze lekarz dał Zyrtec, widziałam tylko, ze chcesz do niego dzwonić. Super, ze Zyrtec mozesz. Teraz go na wszelki wypadek zawsze nos przy sobie, ja zawsze cos mam w torebce, bo z moimi dziećmi to nigdy nie wiadomoOoo, super, że jesteś [emoji4] i jak zwykle wracasz z historiami, uśmiałam się jak czytałam Twoją rozmowę z mężem [emoji16]
A do lekarza już pisałam, kazał brać Zyr.tec [emoji6] kamień z serca, że jest coś co można wziąć Uuu nie brzmi to dobrze [emoji53] a co mówił lekarz, co dalej?
Nic Ci nie umknęło, wcześniej nie dalam tu znać co mi odpisał [emoji6]I co teraz? Co lekarz powiedział? Dlaczego masz przyrośnięty jajnik? Skad sie to bierze?
Patrz, musiało mi umknąć, ze lekarz dał Zyrtec, widziałam tylko, ze chcesz do niego dzwonić. Super, ze Zyrtec mozesz. Teraz go na wszelki wypadek zawsze nos przy sobie, ja zawsze cos mam w torebce, bo z moimi dziećmi to nigdy nie wiadomo
No i faktycznie będę musiała mieć zawsze przy sobie, bo nigdy nic nie wiadomo [emoji53]
Liczyliśmy z m na kartce, a on się na tym zna, wszystko tak niestety wychodzi. Dobrze obliczyli [emoji24]Ale spójrz, przelicz to. Zobacz, ile musiałabyś chorować, żeby średnia z roku spadła Ci o 800zl brutto. Przecież to niemożliwe. No jak tam uważasz, to o Twoje pieniądze chodzi, ale mimo wszystko myślę, że warto spróbować zawalczyć raz jeszcze [emoji846]
U
użytkownik 176
Gość
No to musiałaś mieć mega długie te zwolnienia w takim razie. No dziwne to jest bardzo jak dla mnie, bo tak jak pisałam wyżej, ja też chorowałam, a wypłata była taka jak być powinna.Liczyliśmy z m na kartce, a on się na tym zna, wszystko tak niestety wychodzi. Dobrze obliczyli [emoji24]
reklama
Tak czytam o tym ZUSie i znalazłam takie coś "W czasie pierwszych 33 dni zwolnienia lekarskiego w ciąży zasiłek chorobowy wypłaca pracodawca. Od 34 dnia zwolnienia lekarskiego w ciąży obowiązek wypłaty przechodzi na ZUS. Jednak jeżeli pracodawca zatrudnia ponad 20 pracowników, zasiłek chorobowy jest nadal wypłacany przez niego."
Czyli wychodzi na to, że u mnie nic się nie zmieni i nadal będę dostawała kasę z firmy, bo jest u nas więcej niż 20 pracowników [emoji16]
Czyli wychodzi na to, że u mnie nic się nie zmieni i nadal będę dostawała kasę z firmy, bo jest u nas więcej niż 20 pracowników [emoji16]
Podziel się: