reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Dokładnie w moim przypadku bardzo ważne jest bym wiedziała o ciąży. Ale jeśli znowu ma być ciąża to i tak pewnie nie zakończy się happy endem. Poczekam jeszcze parę dni jeśli miesiączka nie będzie to będę zaczynala stosować luteine na wywołanie okresu 3x1 przez 7 dni. A jeśli luteina nie wywoła okresu to pójdę do gin na USG
Chamstwo. Też nie jestem szczupla a nikt mi nigdy tak nie powiedział. Masakra.. Nawet nie jesteś w stanie nic sprawdzić a to w twoim przypadku bardzo ważne [emoji17]Dokładnie albo rzucają komentarze po poronieniu w stylu "jesteś jeszcze młoda" jakby to miało znaczenie kiedy ci dziecko umiera.
Ludzie są okropni w tych czasach.

reklama
Chamstwo. Też nie jestem szczupla a nikt mi nigdy tak nie powiedział. Masakra.. Nawet nie jesteś w stanie nic sprawdzić a to w twoim przypadku bardzo ważne [emoji17]Dokładnie albo rzucają komentarze po poronieniu w stylu "jesteś jeszcze młoda" jakby to miało znaczenie kiedy ci dziecko umiera.
Ludzie są okropni w tych czasach.
Właśnie czy mam 20 lat czy 45lat nie ważne. Dziecka nie ma i bardzo boli.

U nas wszystko okej :) rośniemy sobie maluch ma 2.5 cm 9t2d wg USG wg Om 9t4d więc różnica się zmniejszyła.
Od jutra jestem na zwolnieniu lekarskim i mam wszystko w nosie, to najważniejszy czas w moim życiu.
Położna założyła mi kartę ciąży i wszystko wpisała także już teraz wiem że będzie idealnie.
Cudownie [emoji3059] no i super, że jesteś na zwolnieniu już, w końcu odpoczniesz [emoji4] daj znać jak szef zareagował [emoji6]

A tak się prezentuje moje maleństwo :DZobacz załącznik 1026161
Ekstra [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] gratki i w końcu l4 dobrze ze się zdecydowałas.

Ja raz na doraźnej pomocy w styczniu z zapaleniem spojówek i angina czekalam w kolejce do rejestracji. I mnie Pani chciała przepuścić myśląc że w ciąży jestem. Jak jej skomentowałam to mnie zaczęła przepraszać i było jej mega głupio [emoji23]

Mój szef powiedzial że wie już o zwolnieniu i że trochę mnie rozumie ale jest zły bo przeze mnie będzie musiał zamknąć placówkę. Ciekawe czy teraz nie będzie mi robił pod górę.. Nie wiem zaraz mnie czeka rozmowa z nim, masakra

Mój szef powiedzial że wie już o zwolnieniu i że trochę mnie rozumie ale jest zły bo przeze mnie będzie musiał zamknąć placówkę. Ciekawe czy teraz nie będzie mi robił pod górę.. Nie wiem zaraz mnie czeka rozmowa z nim, masakra
Nie ma z czym ci robić pod górkę. Pensje chyba po 30 dniach wypłaca ci ZUS. Zwolnienie musi przyjąć i nie ma wyjścia.

Napisz jak będziesz już po rozmowie z nim.

Jak przez Ciebie?
Boże jak mi tacy ludzie ciśnienie podnoszą [emoji35] powiedz mu ze to przez niego masz l4 bo cię wykanczal praca i że lakarz kazał Ci odpoczywać. I że Twoje dziecko jest ważniejsze niż jego placówka. Powiedz ze wiedział od początku i miał czas żeby kogoś znezc i że to tylko i wyłącznie jego wina.

reklama
Jak przez Ciebie?
Boże jak mi tacy ludzie ciśnienie podnoszą [emoji35] powiedz mu ze to przez niego masz l4 bo cię wykanczal praca i że lakarz kazał Ci odpoczywać. I że Twoje dziecko jest ważniejsze niż jego placówka. Powiedz ze wiedział od początku i miał czas żeby kogoś znezc i że to tylko i wyłącznie jego wina.
Dokładnie tak jak @marta Sx: pisze. Za przeproszeniem nie ******* się z szefem tylko z grubej rury z nim i tyle.

Do góry