reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Dziewczyny przepraszam was ale jestem tak mega wkur... wiona że ryczę ze złości. Szef dzwonił do księgowej i uwaga ona nie ma czasu teraz bo robi listę płac. Chu. j. Ze ja nie mam pieniędzy. Mam dzwonić jutro popołudniu. Każdy dzień zwłoki to kolejne czekanie na kasę.
Coś takiego znalazłam
Screenshot_20190829-130639_Chrome.jpeg

reklama
Dzwoniłam do niej ja zje. bać. Już wysyła
Tego z3 ja nie mogę sama wypełniać bo mamy poniżej 20 pracowników. Musi pracodawca. Jutro zadzwonię jak nie będzie pojadę tam osobiście

Dzwoniłam do niej ja zje. bać. Już wysyła
Tego z3 ja nie mogę sama wypełniać bo mamy poniżej 20 pracowników. Musi pracodawca. Jutro zadzwonię jak nie będzie pojadę tam osobiście
Kurcze jakie to jest okropne, że jak kogoś nie ochrzanisz to nic nie załatwisz [emoji53] dobrze, że już poszło do ZUSu, teraz tylko czekać na kasę [emoji6]
Czyli jak jest powyżej 20 pracowników to samemu trzeba coś wypełniać i wysyłać?

Kurcze jakie to jest okropne, że jak kogoś nie ochrzanisz to nic nie załatwisz [emoji53] dobrze, że już poszło do ZUSu, teraz tylko czekać na kasę [emoji6]
Czyli jak jest powyżej 20 pracowników to samemu trzeba coś wypełniać i wysyłać?
Tak pan w zusie powiedział. To się nazywa z3 taki druk o 2yplate zasiłku. Przez pierwsze 30 dni od l4 płaci pracodawca po 30 dniach zus. Poniżej 20 pracowników pracodawca musi to z3 wysłać w terminie 7 dni. A powyżej 20 pracowników pracownik to wysyła albo zanosi. Tak chy a mówił.

Kazał zarejestrować się na stronie zusu na konto. Ma się wtedy podgląd we wszystkie l4 i druki które do nich dotarły. Teraz będę sprawdzać i dzwonić do księgowej z każdym l4.

Witam się i ja w końcu, podczytuje Was na bieżąco ale ten tydzień zalatany nie ma czasu się po tyłku podrapać. Również zaczęłam robić testy owu, ponieważ zgapiłam się z receptą i nie przyjęłam clo w tym cyklu. I tak się one prezentują. W poprzednim cyklu owu byla w 17dc, w tym test ewidentnie pokazuje na 14dc. Tak ze chyba będzie w końcu krotszy:D

I muszę się pochwalić, zaczęłam jazdy w końcu! Dzisiaj 3 dzień pod rząd idę walczyć [emoji23]Zobacz załącznik 1015654
Super, pamiętam jeszcze jak ja robiłam prawko byłam w ciąży z synem i miałam obronę pracy magisterskiej. Zdałam. Trzymam kciuki. Abyś trafiła na dobrego nauczyciela bo u mnie TK nawet nie pokazał mi gdzie są wycieraczki i jakie światła.
No właśnie wiem, że dużo dziewczyn tak robi, dlatego złapał mnie stres, że ta kreseczka tak wystrzeliła nawet po czasie. A teraz sobie myślę, że może za wcześnie go odłożyłam i tak naprawdę ta kreska pojawiła się do tych 5 minut? Trochę się podłamałam[emoji17]
Myślę że dobrze odczytalas. M nic nie mów zaszalejcie na luzie.

Tak pan w zusie powiedział. To się nazywa z3 taki druk o 2yplate zasiłku. Przez pierwsze 30 dni od l4 płaci pracodawca po 30 dniach zus. Poniżej 20 pracowników pracodawca musi to z3 wysłać w terminie 7 dni. A powyżej 20 pracowników pracownik to wysyła albo zanosi. Tak chy a mówił.

Kazał zarejestrować się na stronie zusu na konto. Ma się wtedy podgląd we wszystkie l4 i druki które do nich dotarły. Teraz będę sprawdzać i dzwonić do księgowej z każdym l4.
Ooo to będę musiała pamiętać żeby dopilnować tego i wysłać [emoji6] dzięki za info
Super [emoji3590]

reklama
Do góry