reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Kochana nie denerwuj się bo to nic nie zmieni . Księgowa poprostu jest idiotka i już . Dobrze wiedziała ze musi ten druk wysłać . Wyrównają Ci to i po sprawie . A nerwy w niczym nie pomogą już .
Kochane nie bardzo jestem w temacie ale z moich obserwacji w mojej pracy zauważyłam że księgowe i kadrowe nienawidzą kobiet w ciąży .... Więc pełen luz. Nie denerwuj się. Załatw, zjeb jak będzie trzeba i tyle. Ale nie daj sobie zjadać nerwów

Kochana nie denerwuj się bo to nic nie zmieni . Księgowa poprostu jest idiotka i już . Dobrze wiedziała ze musi ten druk wysłać . Wyrównają Ci to i po sprawie . A nerwy w niczym nie pomogą już .
Kochane nie bardzo jestem w temacie ale z moich obserwacji w mojej pracy zauważyłam że księgowe i kadrowe nienawidzą kobiet w ciąży .... Więc pełen luz. Nie denerwuj się. Załatw, zjeb jak będzie trzeba i tyle. Ale nie daj sobie zjadać nerwów
Wiem dziewczyny ale w pierwszej ciąży miałam przeboje. Cała ciąża w nerwach przeplakana. Zwolnili mnie z pracy robiąc fikcyjna likwidację firmy. Księgowa powiedziała że nie będą za mnie płacić składek. Poszłam do sądu ale kasy nie dostałam. Musiałam jeździć co miesiąc do zusu zawozic l4 i pismo z prośbą o wypłatę. Podalismy ich do sądu. Nałożył się kilka spraw bo była rozprawa ja miałam obronę pracy mgr i egzamin na prawo jazdy. Do tego latalam z ankietami do przy magisterskiej. W sądzie wygraliśmy.
Ile ja przeryczalam. Teraz myślałam że będzie lepiej a tu taki ząk znowu.

Ja byłam dziś na zakupach spożywczych i w lumpeksie. Pojechałam z dziećmi i mimo że do pomocy miałam dziadków to myślałam, że oszaleje. Musze mieć naprawdę silny instynkt macierzyński skoro znając swoje dzieci, planuję mieć ich więcej[emoji848]

Cały czas się waham czy jechać do męża jutro czy w sobotę. Z jednej strony fajnie być z nim dzień dłużej, ale z drugiej strony on i tak całą sobotę będzie w pracy. Jemu wiadomo, że na rękę żeby była już jutro bo im posprzątam i ugotuję [emoji23]
@RoseGold mam ost nerwowy czas, ale tym wpisem poprawiłas mi humor [emoji16][emoji3059]

Dziewczyny mnie tak w pracy dzisiaj dwie jędze wkurzyły, że siedzę teraz i nie mam siły iść się wykąpać. A trzeba :D ..... Bolą mnie nogi, ręce, plecy, wszystkie mięśnie jakby walec przeze mnie przejechał. Tak mi nerwy odpuszczają po tym dniu. Wykończą mnie psychicznie. ..... Nie wiem jak zajść w ciążę w takim napięciu nerwowym. Moje ramiona to jeden beton. Jak idę na masaż to rehabilitant się mnie pyta co ja robię takiego że ja mam kamień a nie bark ....a ja mówię... Że pracuje w mojej kochanej budżetówce ;)

Dziewczyny mnie tak w pracy dzisiaj dwie jędze wkurzyły, że siedzę teraz i nie mam siły iść się wykąpać. A trzeba :D ..... Bolą mnie nogi, ręce, plecy, wszystkie mięśnie jakby walec przeze mnie przejechał. Tak mi nerwy odpuszczają po tym dniu. Wykończą mnie psychicznie. ..... Nie wiem jak zajść w ciążę w takim napięciu nerwowym. Moje ramiona to jeden beton. Jak idę na masaż to rehabilitant się mnie pyta co ja robię takiego że ja mam kamień a nie bark ....a ja mówię... Że pracuje w mojej kochanej budżetówce ;)
Tak to jest niestety niby to tylko praca ale człowiek się przejmuje. Bo spędzamy tam większość naszego życia. Przykre to ale mam tak samo. Bardzo się przejmuje i potem przeżywam wszystko o a pracodawca ma nas w dupie.

Może faktycznie coś się będzie działo, skoro Twój organizm jest dziś taki "nerwowy". A przy jakim ciśnieniu masz się kontaktować z lekarzem?
Przy takim teoretycznie już powinnam jechać, ale przeczekałam, wzięłam czwartą tabletkę i zaczęło w końcu spadać. Czop dalej odpada, więc chyba coś zaczyna się powoli dziać [emoji16]

reklama
Do góry