reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Ale to nie są takie pojedyncze plamki, ale tak trochę tego poleciało. Ale czuje się dalej dziwnie, piersi bolą, niedobrze mi. Być może rzeczywiście była ciaza i już jej nie ma :(
Daj znać, jak będzie wynik bety. Pamiętaj, że krwawienia się zdarzają na początku ciąży, szczególnie w dniach, kiedy normalnie powinien być okres. Wynik bety wyjaśni sytuację.

Na razie nie ma możliwości by zacząć się nawet przygotowywać, nie stać nas po prostu, koszt in vitro z pgd to od 25tys zł w zwyż. Od września będziemy przeprowadzać się do Niemiec, zarobki tam pozwolą nam odkładać jedną wypłatę właśnie na in vitro, a jeśli damy radę poczekać 3 lata to w DE in vitro jest refundowane ale trzeba mieć ukończone 25 lat a ja mam 22. ;) Na razie na spokojnie ogarnę swój organizm, porobimy resztę badań genetycznych żeby już wiedzieć dalej co i jak.
W niektórych miastach w Polsce też są programu refundujace in vitro. Ale jeśli macie taka opcję to rewelacja :)

Stary zaciera już ręce [emoji23] bo zaraz wchodzę w bezpieczny 37 tydzień i w końcu będzie można coś podziałać, bo ostatnio na zakazie lekarza żyjemy [emoji16] oby karmienie zatrzymało mi ten okres na dłużej, oby! [emoji4]
Hahaha, te nasze chłopy to jednak wszystkie takie same [emoji23] mój ma teraz celibat bo raz że bratanica jest i śpi ze mną to od owulacji do terminu @ lekarz kazał się wstrzymać [emoji23]

reklama
Hahaha, te nasze chłopy to jednak wszystkie takie same [emoji23] mój ma teraz celibat bo raz że bratanica jest i śpi ze mną to od owulacji do terminu @ lekarz kazał się wstrzymać [emoji23]
To i mój teraz też niezbyt zadowolony z przytulanek, bo w czasie starań był totalny spontan, bez trzymanki że tak powiem. ;) A teraz już antykoncepcja weszła w życie. :D

Do góry