reklama
Isasza4444
Fanka BB :)
Co się dzieje?Dziewczyny pomożecie
Aneczka85_01
Właśnie powiem Ci ze chce się upewnić bo za syna dostałam ubezpieczenie od męża ale on tam długo pracował, a tu zmienił pracę i ubezpieczenie grupowe i teraz niewiem a to zawsze był zastrzyk gotówki na "dzieci owe zakupy i potrzeby" i jeśliby to było to super a jak nie to chce sobie odkładać żeby "ukulac" jakąś sumke, bo przyznam że nie wyobrażam sobie czekać aż tyle że stataniami ( no chyba że życie zdecyduje za mnie i znowu 2 lata będę "zachodzić" ale mam nadzieję że nie).
Mi facet z ubezpieczenia mówił ze karencja to na urodzenie , czyli jeśli urodzisz od podpisania w ciągu 9 mc to nie dostaniesz . Tylko pamiętaj podpisanie umowy a obowiązująca polisa to drugie .
Isasza4444
Co masz na myśli że różnica?Mi facet z ubezpieczenia mówił ze karencja to na urodzenie , czyli jeśli urodzisz od podpisania w ciągu 9 mc to nie dostaniesz . Tylko pamiętaj podpisanie umowy a obowiązująca polisa to drugie .
Tez mam ubezpieczenia, prywatnie wykupione i to rozne: na zycie, na zdrowie itd.
W kazdym jest ta klauzula 9mcy. Juz sie dowiadywałam. Chodzi o to ze w dniu podpisania umowy zebyś nie byla w ciazy. Tylko wczytaj sie czy chodzi o pelne miesiace kalendarzowe czy odprowadzone skladki. Bo z tym u firm roznie. Wiec teoretycznie w 10tym mcu mozesz urodzic i otrzymac wyplate z tego tytułu
W kazdym jest ta klauzula 9mcy. Juz sie dowiadywałam. Chodzi o to ze w dniu podpisania umowy zebyś nie byla w ciazy. Tylko wczytaj sie czy chodzi o pelne miesiace kalendarzowe czy odprowadzone skladki. Bo z tym u firm roznie. Wiec teoretycznie w 10tym mcu mozesz urodzic i otrzymac wyplate z tego tytułu
Dziewczyny mam pytanie bo w necie jest dla mnie niejasno albo ja taka ciemna. Chodzi mi o ubezpieczenie na życie a poród. Jeśli w firmie jest karencja np. 9mcy i np. 1 stycznia podpisuje umowę w miedzyczasie (np. Po miesiącu) zajde w ciążę a urodze np. W listopadzie czyli minie 9 mcy to dostanę wypłatę z ubezpieczalni czy nie no zaszłam w ciągu tych 9ciu miesięcy??
Tego nie rozumiem czy okres karencji to okres w którym nie mogę zajść w ciążę czy nie mogę urodzić? W sensie że żeby dostać wypłatę musiałabym zajść dop w październiku żeby minęło te 9 mcy?
Isasza4444
Dzięki za info. Właśnie kadrowa u mojego m nicniewie, i niewiem chyba zadzwonię na infolinię ergo hestii dopytać tylko oby tam mnie w błąd nie wprowadziliTez mam ubezpieczenia, prywatnie wykupione i to rozne: na zycie, na zdrowie itd.
fiddlee
Hej :* kreska jest za słaba na owu. Musi być albo w tym samym kolorze co kontrolna albo mocniejsza. Więc albo jesteś przed owu Albo już po [emoji3][emoji8]Hej dziewczyny mi przez cały dni płodne itp nie robiłam testów ale przytulanki jak najbardziej dzis zrobiłam owulacyjny mam jeszcze 4 i mysle o tym wyniku co o tym myślicie przed wczoraj miałam planowana owulke wynikającą z flo Zobacz załącznik 998634
Lilka2304
Mam nadzieję że już po
Hej :* kreska jest za słaba na owu. Musi być albo w tym samym kolorze co kontrolna albo mocniejsza. Więc albo jesteś przed owu Albo już po [emoji3][emoji8]
Isasza4444
Trzymamy kciuki żeby po :-)Mam nadzieję że już po
reklama
Isasza4444
A który dc?Mam nadzieję że już po
Podziel się: