reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Właśnie powiem Ci ze chce się upewnić bo za syna dostałam ubezpieczenie od męża ale on tam długo pracował, a tu zmienił pracę i ubezpieczenie grupowe i teraz niewiem a to zawsze był zastrzyk gotówki na "dzieci owe zakupy i potrzeby" i jeśliby to było to super a jak nie to chce sobie odkładać żeby "ukulac" jakąś sumke, bo przyznam że nie wyobrażam sobie czekać aż tyle że stataniami ( no chyba że życie zdecyduje za mnie i znowu 2 lata będę "zachodzić" ale mam nadzieję że nie).

Mi facet z ubezpieczenia mówił ze karencja to na urodzenie , czyli jeśli urodzisz od podpisania w ciągu 9 mc to nie dostaniesz . Tylko pamiętaj podpisanie umowy a obowiązująca polisa to drugie .

Tez mam ubezpieczenia, prywatnie wykupione i to rozne: na zycie, na zdrowie itd.
W kazdym jest ta klauzula 9mcy. Juz sie dowiadywałam. Chodzi o to ze w dniu podpisania umowy zebyś nie byla w ciazy. Tylko wczytaj sie czy chodzi o pelne miesiace kalendarzowe czy odprowadzone skladki. Bo z tym u firm roznie. Wiec teoretycznie w 10tym mcu mozesz urodzic i otrzymac wyplate z tego tytułu
Dziewczyny mam pytanie bo w necie jest dla mnie niejasno albo ja taka ciemna. Chodzi mi o ubezpieczenie na życie a poród. Jeśli w firmie jest karencja np. 9mcy i np. 1 stycznia podpisuje umowę w miedzyczasie (np. Po miesiącu) zajde w ciążę a urodze np. W listopadzie czyli minie 9 mcy to dostanę wypłatę z ubezpieczalni czy nie no zaszłam w ciągu tych 9ciu miesięcy??
Tego nie rozumiem czy okres karencji to okres w którym nie mogę zajść w ciążę czy nie mogę urodzić? W sensie że żeby dostać wypłatę musiałabym zajść dop w październiku żeby minęło te 9 mcy?

Tez mam ubezpieczenia, prywatnie wykupione i to rozne: na zycie, na zdrowie itd.
W kazdym jest ta klauzula 9mcy. Juz sie dowiadywałam. Chodzi o to ze w dniu podpisania umowy zebyś nie byla w ciazy. Tylko wczytaj sie czy chodzi o pelne miesiace kalendarzowe czy odprowadzone skladki. Bo z tym u firm roznie. Wiec teoretycznie w 10tym mcu mozesz urodzic i otrzymac wyplate z tego tytułu
Dzięki za info. Właśnie kadrowa u mojego m nicniewie, i niewiem chyba zadzwonię na infolinię ergo hestii dopytać tylko oby tam mnie w błąd nie wprowadzili

Hej dziewczyny mi przez cały dni płodne itp nie robiłam testów ale przytulanki jak najbardziej dzis zrobiłam owulacyjny mam jeszcze 4 i mysle o tym wyniku co o tym myślicie przed wczoraj miałam planowana owulke wynikającą z flo Zobacz załącznik 998634
Hej :* kreska jest za słaba na owu. Musi być albo w tym samym kolorze co kontrolna albo mocniejsza. Więc albo jesteś przed owu Albo już po [emoji3][emoji8]

reklama
Do góry