reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Dziś mam fatalny dzień. Wszystko mnie wkurza jakby okres się zbliżał, a nie kończył. Nie dość, że w pracy do dupy to jeszcze mąż mi tak działa na nerwy, że szkoda gadać. Aż nie chce mi sie z nim rozmawiać i poszłam do góry się położyć [emoji53] wyczuwam ciche dni... Jakoś mam tak po prostu ochotę uciec w Bieszczady [emoji26]
Chętnie pojadę z Tobą w Bieszczady od rana wszystko idzie mi na opak :-/

reklama
Dobrze wiedzieć to ja sobie będę odkładać na osobne konto, nie zamierzam czekać. Ost razem nawet o tym nie myślałam bo raz ze m pracował tam długo, dwa nawet nie wiedziałam że coś nam się należy, szefowa mu pow że ma się zgłosić do PZU bo za urodzenie dziecka mu się należy.
Nie ma co czekać z ciążą aż się skończy okres karencji, bo wiadomo jak jest [emoji6] a to Wam jakieś kosmiczne kwoty wypłacają za urodzenie dziecka? Ja to mam taka umowę, że chyba z 1500 dostanę tylko [emoji53]
Chętnie pojadę z Tobą w Bieszczady od rana wszystko idzie mi na opak :-/
Piona! W takim razie szukam dwóch miejscówek [emoji23]

Nie ma co czekać z ciążą aż się skończy okres karencji, bo wiadomo jak jest [emoji6] a to Wam jakieś kosmiczne kwoty wypłacają za urodzenie dziecka? Ja to mam taka umowę, że chyba z 1500 dostanę tylko [emoji53]
Piona! W takim razie szukam dwóch miejscówek [emoji23]
Super :-) jestem mało wymagająca, trawa ( ta zielona nie do palenia[emoji23][emoji23]), niebo, szum drzew, spokój i będę zadowolona aaaa i jedzonko [emoji23][emoji23]

Nie kosmiczne nie ale zawsze na "waciki" jest [emoji23] tzn. Ja i tak przy synku kupiłam wszystko wcześniej pampersy, ciuszki, kosmetyki na rok itp. ( wiecie ja lubię mieć zapas błagam nie hejtujcie [emoji23][emoji23]) ale to jest zawsze taki bonus w razie w. Więc jak nie z ubezp (a składki i tak lecą) to chce odłożyć. Za urodzenie syna dostaliśmy prawie 3tys zł, gdybyśmy wpisali się oboje byłoby dwa razy tyle ( gdybym rodziła przez cc to kwota 4700) więc zawsze pampersik by był [emoji1787][emoji1787] tu by była kwota ok 2500zl.

Właśnie absolutnie nie zamierzam czekać, fufam na te karencje. Ja naprawdę mam ogromną nadzieję że tym razem to nie będą dwa lata, a gdyby były to z Waszą pomocą i moja determinacja dam radę [emoji123]

Dziewczyny jadę z wami na urlop nie szukajcie miejscówek ja mam duży namiot przygotowana na wszystko
Śpiwory materace kuchenka połowa zapas latarek i baterii
Więcej do szczęścia nie trzeba
Ognisko jezioro i cisza

Super :-) jestem mało wymagająca, trawa ( ta zielona nie do palenia[emoji23][emoji23]), niebo, szum drzew, spokój i będę zadowolona aaaa i jedzonko [emoji23][emoji23]

Nie kosmiczne nie ale zawsze na "waciki" jest [emoji23] tzn. Ja i tak przy synku kupiłam wszystko wcześniej pampersy, ciuszki, kosmetyki na rok itp. ( wiecie ja lubię mieć zapas błagam nie hejtujcie [emoji23][emoji23]) ale to jest zawsze taki bonus w razie w. Więc jak nie z ubezp (a składki i tak lecą) to chce odłożyć. Za urodzenie syna dostaliśmy prawie 3tys zł, gdybyśmy wpisali się oboje byłoby dwa razy tyle ( gdybym rodziła przez cc to kwota 4700) więc zawsze pampersik by był [emoji1787][emoji1787] tu by była kwota ok 2500zl.

Właśnie absolutnie nie zamierzam czekać, fufam na te karencje. Ja naprawdę mam ogromną nadzieję że tym razem to nie będą dwa lata, a gdyby były to z Waszą pomocą i moja determinacja dam radę [emoji123]
Aaa to macie jakieś lepsze ubezpieczenie [emoji6] ja muszę się jeszcze dowiedzieć jak jest u męża, do tej pory się tym nie interesowałam, a zawsze dodatkowy grosz się przyda jak mówisz [emoji16] ale dziś to raczej już się nie dowiem [emoji23]

Może ja już po prostu świruję w jednym miejscu tyle czasu... Zaplanowałam, że przedłużymy sobie długi weekend sierpniowy i robimy wypad do Zakopanego [emoji3059]

Dziewczyny jadę z wami na urlop nie szukajcie miejscówek ja mam duży namiot przygotowana na wszystko
Ognisko jezioro i cisza
Ooo no i taki współpodróżnik jak najbardziej na tak [emoji16] mów tylko kiedy i gdzie się stawić [emoji16]

Ognisko jezioro i cisza
To bieremy Cie [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787] Oooo Bieszczady drzyjcie przed taka ekipa.

Ale serio powiem wam że kiedyś oglądałam dokument o kobietach z portalu dla wielodzietnych rodzin- czy to czat byl( Z Wielkiej Brytanii) i babki tak sie zzyly że co chyba 5 lat Sue spotykały w jakimś miejscu calymi rodzinami i dziećmi - się zawsze śmiały że jak dzieci w świat pójdą to będą się dalej spotykać na wieczoru relaksacyjne :-) i spędzały razem dzień na pogaduchach i wspólnym posilku także wiecie chelleng akcepted [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Aaa to macie jakieś lepsze ubezpieczenie [emoji6] ja muszę się jeszcze dowiedzieć jak jest u męża, do tej pory się tym nie interesowałam, a zawsze dodatkowy grosz się przyda jak mówisz [emoji16] ale dziś to raczej już się nie dowiem [emoji23]

Może ja już po prostu świruję w jednym miejscu tyle czasu... Zaplanowałam, że przedłużymy sobie długi weekend sierpniowy i robimy wypad do Zakopanego [emoji3059]
W poprzednim miejscu pracy mieli naprawdę spoko to ubezpieczenie grupowe z PZU. Tak jak piszesz zawsze grosz się przyda a jak się należy to czemu nie brać.
No my musimy spr bo znajoma mówi że czasami przy grupowych okres karencji nie obowiązuje.

To bieremy Cie [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787] Oooo Bieszczady drzyjcie przed taka ekipa.

Ale serio powiem wam że kiedyś oglądałam dokument o kobietach z portalu dla wielodzietnych rodzin- czy to czat byl( Z Wielkiej Brytanii) i babki tak sie zzyly że co chyba 5 lat Sue spotykały w jakimś miejscu calymi rodzinami i dziećmi - się zawsze śmiały że jak dzieci w świat pójdą to będą się dalej spotykać na wieczoru relaksacyjne :-) i spędzały razem dzień na pogaduchach i wspólnym posilku także wiecie chelleng akcepted [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Kto wie co nas czeka, może będziemy spotykać się z naszymi wyczekiwanymi bobaskami [emoji16] jeszcze jak urodzimy w podobnym czasie to w ogóle będzie super!

reklama
Kto wie co nas czeka, może będziemy spotykać się z naszymi wyczekiwanymi bobaskami [emoji16] jeszcze jak urodzimy w podobnym czasie to w ogóle będzie super!
Ja mam przeczucie że dla wielu z nas te ciąże to nie będą ostatnie ciąże w jakie zajdziemy [emoji1787][emoji1787] będzie dzieciowo [emoji23][emoji23]

Do góry