reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

To świetnie, że się tak odnajduje w nowym otoczeniu i reaguje na wołanie [emoji846] sprawdzaj codziennie, czy kleszczy wbitych nie ma, bo teraz taki wysyp jest, że aż strach, a środki anty na kleszcze nie zawsze są skuteczne niestety.

Bałam się, ale sama sobie pozwoliła:) zostawiłam otwarte okno w łazience i nie zamknęłam drzwi. Ma obroże z adresówką żebym chociaż trochę spokojna była. W te upały to lata po łące za domem i jak robi się gorąco to wraca do domu i kładzie się w chłodnym miejscu. Wczoraj właśnie chodzilam cała w stresie bo burza, a ona spala u nas w sypialni także oswaja sie z otoczeniem. Bardzo fajne jest to, że jak ja zawołam to za chwilę przybiega do domu

reklama
To świetnie, że się tak odnajduje w nowym otoczeniu i reaguje na wołanie [emoji846] sprawdzaj codziennie, czy kleszczy wbitych nie ma, bo teraz taki wysyp jest, że aż strach, a środki anty na kleszcze nie zawsze są skuteczne niestety.
Ooo tak, wysyp niesamowity, sprawdzamy wszystkie zwierzaki codziennie, mamy jeszcze dwa psy.

Mówią, że dzisiaj w Poznaniu 35 stopni, u mnie w Świebodzinie już 32...

To bardzo dobrze, że sprawdzacie. Ja jestem na tym punkcie bardzo wyczulona po tym, jak zachorowałam na boreliozę i teraz szczególnie unikam miejsc, gdzie mogłabym jakiegoś złapać, choć tak naprawdę one są wszędzie i wystarczy na chwilę na ogród wyjść i już. Ale jak przyjmuje się witaminę b12, to skóra wydziela zapach, którego i kleszcze i komary nie znoszą i rzeczywiście w tym roku nie miałam żadnego kleszcza, ani nawet żaden komar mnie nie ugryzł, ale w sumie może to kwestia przypadku po prostu [emoji846]
Ooo tak, wysyp niesamowity, sprawdzamy wszystkie zwierzaki codziennie, mamy jeszcze dwa psy.

Mówią, że dzisiaj w Poznaniu 35 stopni, u mnie w Świebodzinie już 32...

To bardzo dobrze, że sprawdzacie. Ja jestem na tym punkcie bardzo wyczulona po tym, jak zachorowałam na boreliozę i teraz szczególnie unikam miejsc, gdzie mogłabym jakiegoś złapać, choć tak naprawdę one są wszędzie i wystarczy na chwilę na ogród wyjść i już. Ale jak przyjmuje się witaminę b12, to skóra wydziela zapach, którego i kleszcze i komary nie znoszą i rzeczywiście w tym roku nie miałam żadnego kleszcza, ani nawet żaden komar mnie nie ugryzł, ale w sumie może to kwestia przypadku po prostu [emoji846]

Musze spróbować z tym b12, bo komary mnie po prostu uwielbiają[emoji17]

U mnie 34 na zewnątrz.. A 30 wewnątrz.. także topie sie dzis w pracy i pije litrami wodę..
mam dziś ognisko pożegnalne syna z zerówki i chyba się ugotuje tam, a przy ognisku chyba nikogo nie będzie. Haha.
I witam się w 1dc..:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::mad: ech. Obiecałam sobie że się nie poddaje i działamy dalej.

Jadę do pracy o zgrozo już na termometrze przy drodze pokazuje temperatura 30 i temperatura asfaltu 46. [emoji54][emoji54][emoji54][emoji54][emoji54][emoji54][emoji26][emoji26][emoji26][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] Dopiero wczesna godzina co to będzie później
Oj czuje że z takich upałów to może być niezła burza...brrr

reklama
U nas wczoraj późnym wieczorem była wielka burza, pierwszy raz widziałam błyskawice krwisto czerwone i przy tym ogromnie lało, że spora część Gdańska była zalana nawet do 0,5metra na drogach. Miałam nadzieję na ochłodzenie, ale dziś jest jeszcze cieplej.
Oj czuje że z takich upałów to może być niezła burza...brrr

Do góry