reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
W bardzo wielu przypadkach u kobiet z niedoczynnoscia i hashi nawet przy idealnie regularnych cyklach okazuja sie byc one bezowulacyjne... Warto to sprawdzic. U mnie rzadko w ktorym cyklu jest owu.

No właśnie, warto to sprawdzić, bez sensu jest z góry cokolwiek zakładać, a lekarz bezpodstawnie skazał koleżankę na straty :/

W bardzo wielu przypadkach u kobiet z niedoczynnoscia i hashi nawet przy idealnie regularnych cyklach okazuja sie byc one bezowulacyjne... Warto to sprawdzic. U mnie rzadko w ktorym cyklu jest owu.
A jak to sprawdzić jeśli gin nie chce robić monitoringu bo zgania wszystko na moja wagę? Jedyny sposób jaki to pewnie mierzenie temp i testy owu.

Dziewczyny mam prośbę. Jest może jakaś dziewczyna na forum która odpłatnie by mi załatwiła w Pl CLO ?

Wiem że leków nie bierze się na własną rękę ale ten lek napewno mi nie zaszkodzi A może pomóc w spełnieniu marzenia jakim jest dziecko.

Ps. Mieszkam w DE i z tego co widzę jak gin podchodzi do kobiet które mają kilogramy na plusie to nie ma szans na CLO. Będę bardzo wdzięczna jeśli któraś z wam mogła by mi pomóc.
Moze zanim zaczniesz brac cos na wlasna reke, warto wziac gleboki oddech (wiem ze to trudne, tyle czekac, tyle przezyc i jeszcze lekarz buc) i poczekac na wyniki meza? Bo ja tez w siebie ladowalam wszystko, robilam badania jak wariatka i tabsy polykalam jedna za druga na wszystko. Dobiero moj gin mnie oswiecil, ze stopujemy, bo baby sie obwiniaja a to moze byc wina pana... I faktycznie, wyniki tragedia. I owszem, ja mam problemy z owu, bo mam za wysoka prolaktyne i wysokie tsh. Ale mam nadzieje ze wiesz co mam na mysli...

Anty TPO mam dokładnie 586,8 A anty tg nie robił. Dokładniejsze badania będę miała za kilka dni w domu. Mają przyjść wyniki poczta od endo
TSH 2.1 piekny wynik! W ogole dla kobiet planujacych ciaze wynik pomiedzy 1.0 a 2.5 jest super. Marze o takim wyniku jak Twoj i cicho Ci teraz zazdroszcze :D a jakie masz anty przy Hashi?

Moze zanim zaczniesz brac cos na wlasna reke, warto wziac gleboki oddech (wiem ze to trudne, tyle czekac, tyle przezyc i jeszcze lekarz buc) i poczekac na wyniki meza? Bo ja tez w siebie ladowalam wszystko, robilam badania jak wariatka i tabsy polykalam jedna za druga na wszystko. Dobiero moj gin mnie oswiecil, ze stopujemy, bo baby sie obwiniaja a to moze byc wina pana... I faktycznie, wyniki tragedia. I owszem, ja mam problemy z owu, bo mam za wysoka prolaktyne i wysokie tsh. Ale mam nadzieje ze wiesz co mam na mysli...
Tak wiem. Będę ustalać termin na badanie nasienia męża i zrobię te badania. Ale ja wcześniej byłam z nim w ciąży i gin dzisiaj też mi powiedział że jeśli byłam z mężem w ciąży to nie ma podstaw do robienia badań u męża. I nie dał skierowania ale urolog mi da

A jak to sprawdzić jeśli gin nie chce robić monitoringu bo zgania wszystko na moja wagę? Jedyny sposób jaki to pewnie mierzenie temp i testy owu.
No tylko to zostaje. W uk np dopiero po roku udokumentowanego braku owu kieruja na dalsze badania. Nie wiem jak macie w de...
Anty nie takie tragiczne przy tak ladnym tsh. Wg mnie tarczyca nie powinna byc przeszkoda w staraniach tym bardziej, ze mowisz ze hormony ok. Trzymam kciuki!

Tak wiem. Będę ustalać termin na badanie nasienia męża i zrobię te badania. Ale ja wcześniej byłam z nim w ciąży i gin dzisiaj też mi powiedział że jeśli byłam z mężem w ciąży to nie ma podstaw do robienia badań u męża. I nie dał skierowania ale urolog mi da
Glupi lekarz... to ze kiedys nie bylo problemow to nie znaczy ze teraz ich nie ma. Jak idziesz do niego i mowisz, ze macie problemy z zajsciem. A specjalnie mowie MACIE, bo chodzi o Was dwoje i teraz to wiem, ze sprawdzic trzeba jedna strone i druga. Bo tak jak my moglysmy nabyc problemy z tarczyca, tak samo panowie moga miec problem u siebie z czyms. Tylko mnie wkurza takie podejscie, co to za lekarz...

reklama
Do góry