reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Mam 33 lata wiec chyba będę z was najstarsza do tego mam 3 dzieci syn 13 córki 8 i 3 lata Od jakiegoś czasu myślimy o 4 dzieciątku i tak od lutego się nie zabezpieczamy i ciagle nic

reklama
Nie ale dużo słyszałam. Moje znajome też dostawały na wywołanie okresu to kompletna lipa. Nie wiem jak działa na podtrzymanie ciąży lub na wyregulowanie cykli. Ale jeśli chodzi o lek dupfaston na wywołanie miesiączki to tandeta.
U mnie dufostan 3 razy wywoływał miesiączkę i jak dla mnie jest ok

Czesc dziewczyny. Chwile mnie nie bylo w internecie, bo nadgodziny trzaskalam a tu takie akcje... nowe forum i 40str do nadrobienia Dajcie mi chwile i bede na biezaco heh
Troche przykre, bo mnie osobiscie wlasnie to sie u Was spodobalo, ze mozna bylo pogadac o wszystkim a nie tylko suche wiadomosci promedyczno-biologiczne. Wlasnie chodzi o emocje, o ciepla porade, mile wsparcie... Dziwny kwas sie wytworzyl...

Uff nadrobilam przy filmie... Witam wszystkie nowe dziewczyny :) Fajnie, ze jest nas coraz wiecej. Jestesmy tu po to by sie wspierac, radzic, pocieszac w smutkach i cieszyc z prywatnych radosci kazdej z osobna :)
Dzieki Wam sie nie poddaje i dzialamy z M kolejny cykl. Trzymajcie kciuki!

A tak w ogóle kochane chciałam zapytać czy macie jakieś cherbatki polecacie dla nas starających się bo kuźwa na każdej takiej ziołowej czy coś wartościowego pisze ze w okresie ciąży nie można a ja jak już widzę taki napis to mnie odrzuca bo myślę że skoro w ciąży szkodzi to może i teraz jak się staram? Może jestem przewrazliwiona. Polecacie coś?
Ja jestem totalna herbaciarą :)
Uwielbiam kawe, ale nie pije jej juz od ponad roku - same herbatki. Nie ma co popadac w paranoje, bo z herbatami to podobnie jak z kawa w ciazy. Mozna, ale nie wolno przesadzac. Trzymac sie zalecanej dawki, zeby nie przedobrzyc jak to sie mowi :)
Niektorych ziol faktycznie powinno sie unikac jak ognia ale sa takie, ktore mozna pic bez problemu. Polecam glownie herbatki ziolowe - pokrzywe, imbir, meliska, koperek, prawoslaz, rumianek, mieta pieprzowa :) a z herbatek owocowych to prawie wszystko tylko unikac szczegolnie hibiskusa...

Witam się z rana ja już czekam na tramwaj [emoji23] i do pracy. Wiecie jak mi ciężko było wstać o tej 4.30 masakra jakaś. Czuje się jak 70 latka wiecznie zmęczona.

Witam nowe osoby [emoji4]

Ja jestem totalna herbaciarą :)
Uwielbiam kawe, ale nie pije jej juz od ponad roku - same herbatki. Nie ma co popadac w paranoje, bo z herbatami to podobnie jak z kawa w ciazy. Mozna, ale nie wolno przesadzac. Trzymac sie zalecanej dawki, zeby nie przedobrzyc jak to sie mowi :)
Niektorych ziol faktycznie powinno sie unikac jak ognia ale sa takie, ktore mozna pic bez problemu. Polecam glownie herbatki ziolowe - pokrzywe, imbir, meliska, koperek, prawoslaz, rumianek, mieta pieprzowa :) a z herbatek owocowych to prawie wszystko tylko unikac szczegolnie hibiskusa...
Co do kopru mam mieszane uczucia, bo u mnie w przychodni wisi wielki plakat, że kopru nie można pić w ciąży, ani podawać małym dzieciom. Jakieś badania wykazały, że źle wpływa na rozwój dziecka. A wokół pełno koperkowych herbatek dla ciężarnych i dzieci.

Ze mną jest coś jie tak :( kochamy się bez zabezpieczenia i nagle gdy testy pokazują owu ja panikuje i przy samym końcu każe mu wychodzić :( masakra

Mi się wydaje, że wątpliwości są jak najbardziej normalne i w rożnym stopniu i w rożny sposób pojawiają się u każdej.
U mnie np. bywało tak, że gdy mąż akurat był na miejscu i trafił w dni płodne i po tych mniej więcej 2 tygodniach spóźniał mi się okres, to wpadałam w panikę „co my zrobiliśmy[emoji33] jestem psychiczna, ze tego chcę”.
Niestety po paru dniach, gdy przychodził okres, wraz z nim przychodziło tak okropne i bolesne rozczarowanie, że chyba jednak chęci biorą górę nad obawami.

reklama
Witam się z rana ja już czekam na tramwaj [emoji23] i do pracy. Wiecie jak mi ciężko było wstać o tej 4.30 masakra jakaś. Czuje się jak 70 latka wiecznie zmęczona.

Witam nowe osoby [emoji4]

O Boże współczuje, nieludzka godzina na wstawanie[emoji27]
Ja przy każdym budziku grającym ok 6 rano, zastanawiam się, co mnie opętało, że zechciłam pójść na studia[emoji23]

Do góry