reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

A tak w ramach ciekawostki powiem Wam, ze znam dziewczynę, ktorej w 2014 roku cała ciaze lekarze mowili, ze bedzie chłopak, a po porodzie okazało sie, ze to dziewczynka :D

reklama
Wszystko zależy od tego, jak się maluch ułoży. Mój mały się chował i dopiero po 20 tygodniu udało się zobaczyć. Jak podkurczy maluch nogi, albo wypnie się tylkiem, to i do porodu możesz nie wiedzieć [emoji16]
U mnie w drugiej ciazy młoda taka wstydliwa była :p chociaż i tak dowiedziałam sie wczesnie. Ale jak juz sie dowiedziałam, to od razu na 100%. Teraz nie jest taka wstydliwa i cały czas nago by chodziła

Wiesz co, przez te 7 lat az tak wiele rzeczy sie nie zmieniło [emoji14] wtedy tez wczesnie umieli określić płeć, ale duzo zalezy od innych spraw np od ułożenia dziecka
Tak, tylko jeszcze kilka lat temu lekarze nawet nie chcieli za wcześnie nic mówić tylko dopiero ok 20 tyg, a teraz to już większość na prenatalnych słyszy przypuszczenia [emoji16]
Mam usg pierwsze z córką w 20tc a drugie z synem 7 lat temu ok też 20tc widać różnicę jak nic [emoji23]Zobacz załącznik 1024775Zobacz załącznik 1024776
No ewidentnie jest różnica [emoji23]

Wróciliśmy [emoji4] udało się Kruszyny nie wysypać z wózka po drodze [emoji23] okazało się, że jeżdżenie komunikacją wcale nie jest takie trudne z wózkiem. Nie mam prawka ani auta, więc muszę przywyknąć do takich podróży. Byliśmy w przychodni preluksacyjnej zawieźć skierowanie na usg bioderek, w drugiej przychodni u położnej po zaświadczenie do becikowego (mąż ma beznadzieją umowę i najniższą krajową na tej umowie, a reszta "do ręki" i dzięki temu się łapiemy jeszcze na ten próg) i u mnie w pracy jeszcze, bo jako pracownik jestem recenzentką nowości Rossmanna i miałam nowy produkt do testowania do odbioru. Przy okazji po drodze kupiłam jeszcze nawilżacz powietrza. Mały całą drogę spał, dopiero pod blokiem mi się przebudzil [emoji4]
Jak zostać taka recenzentka? Zawsze mnie to zastanawiało. Ja teeez chce !

Jak zostać taka recenzentka? Zawsze mnie to zastanawiało. Ja teeez chce !
Obecnie żeby zostać trzeba być pracownikiem. Kiedyś funkcjonowało to jeszcze tak, że każdy miał szansę się zgłosić i zostać recenzentem, ale potem wprowadzili to w takiej formie, że pracownicy są recenzentami [emoji846]

Kurczę tak mi źle z tym, że pożeram tyle słodkiego [emoji53] przecież ja za chwilę będę jak bałwan i to nie przez ciążowy brzuszek... Rano jeszcze się trzymam, ale po obiedzie obowiązkowo coś słodkiego, teraz też mnie już nosi, bo mąż mi lubisie kupił [emoji23] no i chyba zjem, ech...

reklama
Dziewczyny mam trochę dziwna sytuację. Przezucilam się na wodę niegazowana od 1 września. Zaczęłam mieć ciągle biegunki myślałam że to ta kawa black latte powoduje. Pewnego dnia odstawilam wodę niegazowana a kawę piłam i biegunki nie miałam. No i odstawilam całkiem wodę niegazowana. No i nie mam biegunki wogule. Czy jest to możliwe że woda niegazowana u mnie powoduje biegunki? Dodam że parę tygodni wcześniej piłam wodę z cytryna i również musiałam odstawić bo też miałam biegunki a że przy biegunce można się odwodnic to piłam więcej żeby pomóc sobie a tu sobie jeszcze szkodzilam pijąc ta wodę niegazowana lub wodę z cytryna. Nie pije wody już tydzień i biegunka odeszła. Jak myślicie co to może być lub czy faktycznie woda może powodować biegunki?

A z innej beczki. Bardzo często zaczęły mi dretwiec dłonie nawet jeśli nic nie robię albo chwilę trzymam telefon w ręku. Macie jakąś radę żeby zaradzić coś na to? Dodam że nie czuję dłoni czasami 30 minut i nie umiem nic złapać w ręce.

Do góry