reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Bo ja mam 3400 na umowie brutto. Wiem kokosow nie ma [emoji23] a oni ki średnia liczą z 2700 brutto. Mam newa i normalnie nie ręczne jutro za siebie.

reklama
Bo ja mam 3400 na umowie brutto. Wiem kokosow nie ma [emoji23] a oni ki średnia liczą z 2700 brutto. Mam newa i normalnie nie ręczne jutro za siebie.
Ale jesteś w ciąży i powinnaś mieć płacone tak jak na umowie masz czyli 3700 zł brutto a nie ze oni obliczaja 2700zl brutto. W ciąży płacą 100% więc niech nie szaleją tylko ci wypłaca bo ta kasa jest ci potrzebna. Masz syna szkolnego zaraz będzie druga dzidzia i też kasa będzie szła jak woda z kranu.

Ale jesteś w ciąży i powinnaś mieć płacone tak jak na umowie masz czyli 3700 zł brutto a nie ze oni obliczaja 2700zl brutto. W ciąży płacą 100% więc niech nie szaleją tylko ci wypłaca bo ta kasa jest ci potrzebna. Masz syna szkolnego zaraz będzie druga dzidzia i też kasa będzie szła jak woda z kranu.
Powinno ale oni biorą średnia a 2 razy byłam chora i biorą jeszcze od tego 13% i jeszcze 18 procent podatku.
Taki nasz zaje... Bisty rząd jest

Powinno ale oni biorą średnia a 2 razy byłam chora i biorą jeszcze od tego 13% i jeszcze 18 procent podatku.
Taki nasz zaje... Bisty rząd jest
Ehh szkoda słów. Zamiast państwo i te rządy się cieszyć że ludzie się decydują a więcej dzieci niż jedno i pomoc we sprzec rodziców to jeszcze ciągnął tej kasy ile się tylko da.

Oni zadowoleni siedzą na dupach i mają kasę na czas i to pewnie o wiele wiele więcej a o ludziach nie pomyślą. Wszystko kosztuje. A oni mają to gdzieś.

Ja byłam w Pl tydzień czasu i nie wie jakim cudem ale poszło nam 8tys zł z tego zapłaciłam hotel 1150zl poszłam do gin prywatnie dałam 100zl i leki w Pl ponad 600zl a resztę gdzie? Nie mam pojęcia. Poszłam do sklepu nic nie kupiłam i zawołała mi w biedronce 170zl a nawet nie miałam pełnego dna koszyka z biedronki.

reklama
Ehh szkoda słów. Zamiast państwo i te rządy się cieszyć że ludzie się decydują a więcej dzieci niż jedno i pomoc we sprzec rodziców to jeszcze ciągnął tej kasy ile się tylko da.

Oni zadowoleni siedzą na dupach i mają kasę na czas i to pewnie o wiele wiele więcej a o ludziach nie pomyślą. Wszystko kosztuje. A oni mają to gdzieś.

Ja byłam w Pl tydzień czasu i nie wie jakim cudem ale poszło nam 8tys zł z tego zapłaciłam hotel 1150zl poszłam do gin prywatnie dałam 100zl i leki w Pl ponad 600zl a resztę gdzie? Nie mam pojęcia. Poszłam do sklepu nic nie kupiłam i zawołała mi w biedronce 170zl a nawet nie miałam pełnego dna koszyka z biedronki.
To jest straszne ja pamiętam czasy jak z m mieszkaliśmy w akademiku i za 50zl robiliśmy zakupy na 2 tygodnie. A teraz? Pójdziesz kupić za 50 to prawie wcale w siatce nic nie masz. A jak nasz kochany rząd zacznie rozdawać kasę tak jak rozdaje na krowy, świnie i 13 emerytury to za chleb zapłacimy 100zl. A teraz jeszcze paliwo pójdzie do góry przez tą całą aferę

Do góry