reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

To jest straszne ja pamiętam czasy jak z m mieszkaliśmy w akademiku i za 50zl robiliśmy zakupy na 2 tygodnie. A teraz? Pójdziesz kupić za 50 to prawie wcale w siatce nic nie masz. A jak nasz kochany rząd zacznie rozdawać kasę tak jak rozdaje na krowy, świnie i 13 emerytury to za chleb zapłacimy 100zl. A teraz jeszcze paliwo pójdzie do góry przez tą całą aferę
Aż strach pomyśleć naprawdę. Powiem szczerze że jak widzę zarobki i życie w DE to nie umialabym już się przestawić spowrotem na życie w Pl. Nawet nie wiem co mam ci napisać bo masz całkowita rację.

reklama
Ale jesteś w ciąży i powinnaś mieć płacone tak jak na umowie masz czyli 3700 zł brutto a nie ze oni obliczaja 2700zl brutto. W ciąży płacą 100% więc niech nie szaleją tylko ci wypłaca bo ta kasa jest ci potrzebna. Masz syna szkolnego zaraz będzie druga dzidzia i też kasa będzie szła jak woda z kranu.
No właśnie tylko że oni wyliczyaja średnia z ostatnich 3 miesięcy chyba... paranoja.

Marta zrób tam porządek tym walcz o swoje ale nie denerwuj się za bardzo [emoji11]

Ja już na naszej polskiej ziemi. Wracam do domu z lotniska i biorę się od razu za pranie [emoji25]

No właśnie tylko że oni wyliczyaja średnia z ostatnich 3 miesięcy chyba... paranoja.

Marta zrób tam porządek tym walcz o swoje ale nie denerwuj się za bardzo [emoji11]

Ja już na naszej polskiej ziemi. Wracam do domu z lotniska i biorę się od razu za pranie [emoji25]

oni biorą średnią z 12 miesiecy niestety a ja też byłam chora w listopadzie i na początku stycznia,

Dziewczyny chyba jest ok co?
Screenshot_20190918_180724.jpeg

Cześć laski:)

Ja dzisiaj 3 dzień na clo :) krzyż mnie boli, jakby ktoś mi deską trzepnął. [emoji16] Dzisiaj załatwiłam zwierzakom szczepienie, rosołek się gotuje :)

Młoda pomysł na tą ścianę świetny, mi się takie rzeczy bardzo podobają, robią klimat :)

Cześć laski:)

Ja dzisiaj 3 dzień na clo :) krzyż mnie boli, jakby ktoś mi deską trzepnął. [emoji16] Dzisiaj załatwiłam zwierzakom szczepienie, rosołek się gotuje :)

Młoda pomysł na tą ścianę świetny, mi się takie rzeczy bardzo podobają, robią klimat :)
Dziękuję kochana. Napewno pomyślę a jak już urządze swoje drugie mieszkanie w DE to wrzucę wam zdjęcia. Właśnie czekam na podpisanie umowy i klucze i mam nadzieję że do końca miesiąca będę mogła się przeprowadzić do nowego mieszkania.

Dziewczyny jutro idę na paznokcie a nie mam pomysłu. Póki co zastanawiam się nad takimi. Załącznik wstawiam niżej.
received_1160405647503710.jpeg

Dziękuję kochana. Napewno pomyślę a jak już urządze swoje drugie mieszkanie w DE to wrzucę wam zdjęcia. Właśnie czekam na podpisanie umowy i klucze i mam nadzieję że do końca miesiąca będę mogła się przeprowadzić do nowego mieszkania.

Dziewczyny jutro idę na paznokcie a nie mam pomysłu. Póki co zastanawiam się nad takimi. Załącznik wstawiam niżej. Zobacz załącznik 1023896
ładne choć nie mój kolor ja to kocham nude i szare. Zależy czy lubisz takie kolorki.

ładne choć nie mój kolor ja to kocham nude i szare. Zależy czy lubisz takie kolorki.
Ja to uwielbiam takie kolory a że jesień już za chwilę to chce w macie.

Ale w przyszłym miesiącu mam zamiar robić szarość z rozem lub fioletem. Jakoś nie potrafię się przekonać aby zrobić wszystkie w jednym kolorze. Zawsze mam minimum 2 kolory a najwięcej miałam 10 innych kolorów. [emoji23]

reklama
Do góry