reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Pewnie uczulenie. Ale Marcelek ważniejszy. Przyzwyczaisz się i będzie dobrze.

Słodkiego masz synka aż chce się uśmiechać
Zgadza się, mały jest najważniejszy, dlatego się nawet nie zastanawiałam nad oddaniem kotów. Całe szczęście, że rodzice się zgodzili, żeby je wziąć, bo nie potrafiłabym oddać ich komuś obcemu.

Jesli mały jest uczulony na sierść kotów, to samo ich zabranie nic nie da. Poczytaj sobie o tym, na grupach kocich sporo o tym piszą
W wolnej chwili zajrzę. Dezynfekuję mieszkanie karcherem parowym, żeby wszelkie ślady kotów zatrzeć z mieszkania. I chyba daje to efekt, bo mały wyraźnie lepiej już. No będę obserwowała co się z nim dzieje dalej, jak nie przejdzie całkowicie, to na pewno pójdę z nim do lekarza.

Zgadza się, mały jest najważniejszy, dlatego się nawet nie zastanawiałam nad oddaniem kotów. Całe szczęście, że rodzice się zgodzili, żeby je wziąć, bo nie potrafiłabym oddać ich komuś obcemu.
Dokładnie. Jednak były koty z Tobą szmat czasu więc nie warto oddawać obcym bo nie mamy pewności co by zrobili z kotami czy by ich nie skrzywdzili a mama pewnie zajmie się kotkami tak jak się powinno zająć.

W wolnej chwili zajrzę. Dezynfekuję mieszkanie karcherem parowym, żeby wszelkie ślady kotów zatrzeć z mieszkania. I chyba daje to efekt, bo mały wyraźnie lepiej już. No będę obserwowała co się z nim dzieje dalej, jak nie przejdzie całkowicie, to na pewno pójdę z nim do lekarza.
Jesli uczulenie nie jest duże (tzn jest reakcja bo wyczyszczeniu mieszkania itd), to myśle, ze z czasem będziecie mogli znów wziąć koty. Przy lekkiej do średniej alergii na siersc (a raczej ślinę), najlepszym odczulaniem jest przebywanie z alergenem z zachowaniem porządnej czystości :) no ale to z czasem, wiadomo

Jesli uczulenie nie jest duże (tzn jest reakcja bo wyczyszczeniu mieszkania itd), to myśle, ze z czasem będziecie mogli znów wziąć koty. Przy lekkiej do średniej alergii na siersc (a raczej ślinę), najlepszym odczulaniem jest przebywanie z alergenem z zachowaniem porządnej czystości :) no ale to z czasem, wiadomo
Dokładnie poza tym tu super jest to że koty trafiły do Mamy bo w ten sposób dzidzia może mieć kontakt z nimi tam i odrazu się uodparniac [emoji16]

@paola425 tak myślałam że zleci Ci papa. Na polnej zrób 79zl chyba. Ja taki robiłam. On każe bo kiedyś jednej pacjentce zlecił i ona nie zrobiła a dziecko się urodziło z zespołem downa i miała do niego pretensje choć on jej mówił o tym i kazał zrobić. Teraz każe wszystkim zrobić ten test.

@paola425 tak myślałam że zleci Ci papa. Na polnej zrób 79zl chyba. Ja taki robiłam. On każe bo kiedyś jednej pacjentce zlecił i ona nie zrobiła a dziecko się urodziło z zespołem downa i miała do niego pretensje choć on jej mówił o tym i kazał zrobić. Teraz każe wszystkim zrobić ten test.
W sumie lepiej to zrobić i mieć spokojną głowę. Tylko znowu kłucie...
A powiedz jakie witaminy teraz bierzesz? Bo mi mówił wczoraj, że dha też mogłabym już brać, a niedługo mi się kończy opakowanie tego prenatal, więc czas zamówić coś nowego [emoji16]

reklama
W sumie lepiej to zrobić i mieć spokojną głowę. Tylko znowu kłucie...
A powiedz jakie witaminy teraz bierzesz? Bo mi mówił wczoraj, że dha też mogłabym już brać, a niedługo mi się kończy opakowanie tego prenatal, więc czas zamówić coś nowego [emoji16]
Możesz przejść na Prenatal Duo teraz [emoji6] ma bardzo bogaty skład, tylko cenowo dość wysoko wychodzi, mi najtaniej udało się znaleźć w aptece DOZ, ale z rezerwacją przez neta, bo wtedy jest ok 15 zł taniej wychodzi na opakowaniu tych witamin.

Do góry