reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

O matko, dopiero dotarłam do domu. Po wizycie byliśmy jeszcze u znajomych [emoji6]

Z maluszkiem wszystko ok, rusza się i to jest najpiękniejsze, co w życiu widziałam [emoji7] już taki mały człowieczek, ma rączki, nóżki, no wszystko żeby wyglądać jak człowiek [emoji16] serduszko 178, lekarz mówił, że ok. No i ma już 2,8 cm [emoji3590] na zdjęciu tak korzystnie nie wypadło, ale na usg na żywo to jest boskie [emoji3059]
Następna wizyta 08.10, to będą prenatalne. Mam zrobić tydzień wcześniej pappa [emoji6]Zobacz załącznik 1023574
Aha, no i jest teraz już 2 dni młodsza niż z om, więc po prostu będę liczyć z om i jutro zaczynam 11 tydzień [emoji3590]
Gratulacje poraz kolejny mam nadzieję że i ja po kolejnej wizycie będę taka szczęśliwa. Twój maluszek już nie taki mały [emoji3590] bardzo się cieszę razem z tobą

reklama
Pamiętam jak dołączyłam i byłaś jedną z aktywnie udzielających się dziewczyn, które miały za sobą to co ja.. Trzymam kciuki za wasze szczęście, czy w staraniach czy w innych marzeniach które z pewnością macie. Jesteś naprawdę dzielna i silna. Tęsknimy tu za tobą :)
A ja się cieszę że w końcu się Tobie udało. Dzidziuś już duży piękny i przede wszystkim dzielny.

Mimo moich porażek i rezygnacji z dziecka (to było moje największe Marzenie) cieszę się razem z wami że wam się udało zajść w ciążę jest wszystko w porządku i wierzę że kobiety które się nadal starają znajdą w ciążę szybciej niż myślą.

O matko, dopiero dotarłam do domu. Po wizycie byliśmy jeszcze u znajomych [emoji6]

Z maluszkiem wszystko ok, rusza się i to jest najpiękniejsze, co w życiu widziałam [emoji7] już taki mały człowieczek, ma rączki, nóżki, no wszystko żeby wyglądać jak człowiek [emoji16] serduszko 178, lekarz mówił, że ok. No i ma już 2,8 cm [emoji3590] na zdjęciu tak korzystnie nie wypadło, ale na usg na żywo to jest boskie [emoji3059]
Następna wizyta 08.10, to będą prenatalne. Mam zrobić tydzień wcześniej pappa [emoji6]Zobacz załącznik 1023574
Aha, no i jest teraz już 2 dni młodsza niż z om, więc po prostu będę liczyć z om i jutro zaczynam 11 tydzień [emoji3590]
Ojej jakie maleństwo. Cudownie że wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Szybko zleciało. Dopiero co widziałam dwie kreski na Twoim teście a tu już 11tydzien. Jeszcze moment i będziesz wstawiać zdjęcia maluszka.

A ja się cieszę że w końcu się Tobie udało. Dzidziuś już duży piękny i przede wszystkim dzielny.

Mimo moich porażek i rezygnacji z dziecka (to było moje największe Marzenie) cieszę się razem z wami że wam się udało zajść w ciążę jest wszystko w porządku i wierzę że kobiety które się nadal starają znajdą w ciążę szybciej niż myślą.
No u nas też już trzecie podejście mimo młodego wieku, ja się tylko modlę aby do prenatalnych się układało i będzie okej.
Kochana trzymam kciuki za was i żeby życie wam to wszystko wynagrodziło [emoji3590] cieszę się że czasami tu zagladasz :)

Dzięki dziewczyny [emoji7] jestem w takiej euforii, że nawet ze zmęczeniem wygrywam [emoji16]

@młoda1994 a Ty nie mów, że nie masz co udzielać się w kwestii starań, więc nie będziesz się odzywać, bo przecież tu nie tylko staraniach, wątek otwarty. A może będzie Tobie z nami lepiej [emoji6] spróbuj

No u nas też już trzecie podejście mimo młodego wieku, ja się tylko modlę aby do prenatalnych się układało i będzie okej.
Kochana trzymam kciuki za was i żeby życie wam to wszystko wynagrodziło [emoji3590] cieszę się że czasami tu zagladasz :)
Też mi was brakuje zawsze słyszałam dobre słowo, również ja próbowałam napisać słowa otuchy wspierać was w ciężkich chwilach.

Wiecie co napisze wam coś. Mam nadzieję, że nie pomyślicie o mnie źle.

Szczerze to nie wiem co się ze mną dzieje. Pamiętam jak pisałam wam tutaj i na innych wątkach, że nie wolno się poddać, że po każdej burzy wychodzi słońce i że musi być źle po to żeby kiedyś mogło być dobrze. Pamiętacie? I jest mi głupio że osoba taka jak ja pisala dziewczynom w takiej samej sytuacji czy w innej takie rzeczy, a sama się poddalam nie walczę już o Marzenie którym było dla mnie chęć zostania rodzicem choć jednej kruszynki.

Szczerze to nie wiem co się ze mną dzieje. Pamiętam jak pisałam wam tutaj i na innych wątkach, że nie wolno się poddać, że po każdej burzy wychodzi słońce i że musi być źle po to żeby kiedyś mogło być dobrze. Pamiętacie? I jest mi głupio że osoba taka jak ja pisala dziewczynom w takiej samej sytuacji czy w innej takie rzeczy, a sama się poddalam nie walczę już o Marzenie którym było dla mnie chęć zostania rodzicem choć jednej kruszynki.

Jesteś jeszcze młoda, masz dużo czasu.. może za rok, dwa albo pięć lat wrócisz do starań i akurat się uda i wszystko będzie dobrze? Wierze w to, nie poddawaj się tylko daj sobie czas [emoji4]

reklama

Też uważam, że czas jest najważniejszy [emoji6] dużo złego spotkało Cię w ostatnim czasie, więc to oczywiste, że nie wstaniesz, otrzepiesz się i pojdziesz dalej jakby nigdy nic. Tutaj najlepszym lekarstwem jest po prostu czas [emoji6]

Do góry