reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Dziewczyny poradzcie :
Jutro mam 24 dzień po odstawieniu @ dalej brak.
W pon będzie równe 4 tyg - 28 dzień, chce wtedy zrobić test ( myślicie że będzie wiarygodny)??
I jeśli wyjdzie negatyw, to chcę poczekać jeszcze tydzień ( wtedy będzie 5 tyg od odstawienia) i iść do gina po coś na wywołanie.
Czy to ma sens czy panikuje i powinnam jeszcze czekać?
Wiecie może histeryzuje bo boję się że marnuje czas. A nic nie czuję jakby miało się zanosi na @

reklama
Dziewczyny poradzcie :
W pon będzie równe 4 tyg - 28 dzień, chce wtedy zrobić test ( myślicie że będzie wiarygodny)??
I jeśli wyjdzie negatyw, to chcę poczekać jeszcze tydzień ( wtedy będzie 5 tyg od odstawienia) i iść do gina po coś na wywołanie.
Wiecie może histeryzuje bo boję się że marnuje czas. A nic nie czuję jakby miało się zanosi na @
Ja w drugiej ciazy bylam u gin 2 tygodnie po terminie @. Testy domowe byly negatywne, beta negatywna na usg nie bylo nic. Dopiero 3 tygodnie pozniej okazalo sie ze jestem w ciazy 6t4d a to bylo juz 8t4d ;)

Ja w drugiej ciazy bylam u gin 2 tygodnie po terminie @. Testy domowe byly negatywne, beta negatywna na usg nie bylo nic. Dopiero 3 tygodnie pozniej okazalo sie ze jestem w ciazy 6t4d a to bylo juz 8t4d ;)
Tylko ze ja właśnie bez @ wgl od odstawienia ( tzn ost @ miałam jakieś 10 mcy temu zanim przeszłam na azalie).
No test w sumie trochę na ślepo zrobię. Bo wgl niewiem czy po odstawieniu była owu czy nie ale wiem że dr będzie pytał o test.

O Chryste.. to ja nie wiem w ogole jak to traktowac.. to dla mnie jakas abstrakcja totalna [emoji849]
Tylko ze ja właśnie bez @ wgl od odstawienia ( tzn ost @ miałam jakieś 10 mcy temu zanim przeszłam na azalie).
No test w sumie trochę na ślepo zrobię. Bo wgl niewiem czy po odstawieniu była owu czy nie ale wiem że dr będzie pytał o test.

O Chryste.. to ja nie wiem w ogole jak to traktowac.. to dla mnie jakas abstrakcja totalna [emoji849]
Misia Jasia ja sama właśnie niewiem jak to traktować [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Chodzi mi o to czy jeśli pójdę do lekarza po 5 tyg od odstawienia że jeszcze nie dostałam i po coś na wywołanie to uważacie że będzie to histeria?

Misia Jasia ja sama właśnie niewiem jak to traktować [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Chodzi mi o to czy jeśli pójdę do lekarza po 5 tyg od odstawienia że jeszcze nie dostałam i po coś na wywołanie to uważacie że będzie to histeria?
Ja bym kontrolnie poszła i powiedziala ze nic sie nie dzieje.. i zapytala.. czy to w granicach normy czy nie i ewentualnie co dalej..

Dziewczyny poradzcie :
Test możesz zrobić, ale w razie negatywu poczekać i tak jeszcze do konsultacji z lekarzem. Bo jeżeli była owu i zaskoczyło, to ciężko powiedzieć kiedy była dokładnie i czy test już powinien wykryć, czy nie, no bo w zasadzie nie ma jak tego wyliczyć.

reklama
Test możesz zrobić, ale w razie negatywu poczekać i tak jeszcze do konsultacji z lekarzem. Bo jeżeli była owu i zaskoczyło, to ciężko powiedzieć kiedy była dokładnie i czy test już powinien wykryć, czy nie, no bo w zasadzie nie ma jak tego wyliczyć.
Właśnie o to mi chodzi ze nawet jak wystąpiła jakąś spontaniczna owu to tak jak piszesz nawet niewiem jak to wyliczyć.
To myślisz że przed samą wizyta zrobić jeszcze kolejny test?

Do góry