reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Dziewczyny może to głupie co napisze ale musiałam się ogolic. Wzięłam lusterko i usiadłam bo inaczej już nie widzę, brzuch mi zasłania. No i się tak gole tam i patrzę a tam taka kuleczka mi wystaje że środka przy wejściu. Wyczytałam że to macica może sie obniżać i że to normalne. Lekarza mam 24 kurde.
Może lepiej napisz mu smsa? Odczyta jak będzie mógł i odpowie, a Ty będziesz spokojniejsza [emoji6]
Kobietki korzystam ile wlezie. Serio. I na strasznym luzie. Ale dziś punkt kulmimacyjny A ja leżę z katarem gorączka i ogromna oprychą! Ohhh noooł.

Powiedzcie czy to reguła że przy przeziębieniu owu się przesuwa? Czy nie zawsze ? Poratujcie optymizmem!
O nieee... Gorączka na urlopie? Mega współczuję [emoji53] ale głowa do góry, w tym cyklu na pewno zafasolkujesz [emoji8]
No niestety dziewczyny, jedna kreska. Czekamy na @.
No i modlę sie, zeby ta @ przyszła zaraz, bo maz ma przyjechać za tydzien na tydzien, wiec jesli pojawi sie @ dzis lub jutro to powinnismy sie jeszcze załapać na początek dni płodnych
A może jednak test popołudniowy nie jest wiarygodny? [emoji16] Trzymam kciuki żeby albo @ już nie przyszła, a jak już musi przyjść to natychmiast, żebyś mogła podziałać z mężem jak będzie w domu [emoji4]

Ja leżę i nie mam siły na nic. Taki super dzień, w końcu bez mdłości, przypływ energii, więc porobiłam w ogrodzie, zrobiłam obiad i to jest za dużo jednak jak na mnie teraz [emoji16]

reklama
Może lepiej napisz mu smsa? Odczyta jak będzie mógł i odpowie, a Ty będziesz spokojniejsza [emoji6]O nieee... Gorączka na urlopie? Mega współczuję [emoji53] ale głowa do góry, w tym cyklu na pewno zafasolkujesz [emoji8]A może jednak test popołudniowy nie jest wiarygodny? [emoji16] Trzymam kciuki żeby albo @ już nie przyszła, a jak już musi przyjść to natychmiast, żebyś mogła podziałać z mężem jak będzie w domu [emoji4]

Ja leżę i nie mam siły na nic. Taki super dzień, w końcu bez mdłości, przypływ energii, więc porobiłam w ogrodzie, zrobiłam obiad i to jest za dużo jednak jak na mnie teraz [emoji16]
Nie szalej Kochana za dużo, teraz masz prawo odpocząć i robić mniej albo nawet nic [emoji16]

Nie szalej Kochana za dużo, teraz masz prawo odpocząć i robić mniej albo nawet nic [emoji16]
No niby tak, ale jak w końcu zaczęłam żyć to musiałam to wykorzystać [emoji16]

W ogóle mój pies czuje chyba dzidziusia bo ciągle mnie pilnuje. Nawet jak byłam w ogrodzie to cały czas była przy mnie, a ona raczej z tych co szybko siku i do domu [emoji16] teraz od kiedy leżę to leży mi na kolanach, no jest przekochana [emoji3590]

Dziewczyny może to głupie co napisze ale musiałam się ogolic. Wzięłam lusterko i usiadłam bo inaczej już nie widzę, brzuch mi zasłania. No i się tak gole tam i patrzę a tam taka kuleczka mi wystaje że środka przy wejściu. Wyczytałam że to macica może sie obniżać i że to normalne. Lekarza mam 24 kurde.
kuleczka? ale w ktorym miejscu?

No niby tak, ale jak w końcu zaczęłam żyć to musiałam to wykorzystać [emoji16]

W ogóle mój pies czuje chyba dzidziusia bo ciągle mnie pilnuje. Nawet jak byłam w ogrodzie to cały czas była przy mnie, a ona raczej z tych co szybko siku i do domu [emoji16] teraz od kiedy leżę to leży mi na kolanach, no jest przekochana [emoji3590]
To jest cudowne w zwierzakach [emoji3590]

Przepraszam za zdj ( z neta) ale jeśli to taka kulka ( większą lub mniejsza) to jest tylko obnizajaca się macica i szyjka wyczytałam. Zobacz załącznik 1022757
No właśnie coś takiego ale nie aż tak bardzo wystająca lekko tak. Kuźwa mam nadzieję że to nic złego. W pierwszej ciąży chyba tak nie miałam, tego co pamiętam

Wyczytałam że to może być od zaparć też, a jak brałam żelazo to trochę zdarzyło mi się przec.

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie coś takiego ale nie aż tak bardzo wystająca lekko tak. Kuźwa mam nadzieję że to nic złego. W pierwszej ciąży chyba tak nie miałam, tego co pamiętam

Wyczytałam że to może być od zaparć też, a jak brałam żelazo to trochę zdarzyło mi się przec.
Ale nie martw się bo z tego co czytałam to to nic złego czy groźnego po prostu tak czasem jest.

Do góry