reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Ja akurat grupę mam robiona w szpitalu także nie będę już musiała jej powtarzać.
Przypomnij mi kochana który u ciebie tydzień?
No ja właśnie ciągle nie wiem którym wyliczeniem się kierować [emoji16] wg om 8+6, wg usg 8+3
W sumie bardziej się skłaniam ku temu z usg, bo owulacja była później i to by pasowało [emoji6]

reklama
Witam się wieczorem :)
Pobieżnie Was tylko poczytałam, obiecuję, że jutro nadrobię.
Chciałam się tylko pochwalić, że po kilkudniowej walce, skończyłam dwa projekty [emoji173] sama aż w to nie wierzę[emoji23]

Jutro na 8.10 mam USG piersi, a ja zawsze się stresuję przed badaniami tego typu, wiec proszę trzymajcie kciuki.

P. S. Niestety nie obyło się bez ofiar podczas ciężkiej projektowej pracy :(
20190910_230236.jpeg

Chciałam się tylko pochwalić, że po kilkudniowej walce, skończyłam dwa projekty [emoji173] sama aż w to nie wierzę[emoji23]

Jutro na 8.10 mam USG piersi, a ja zawsze się stresuję przed badaniami tego typu, wiec proszę trzymajcie kciuki.

P. S. Niestety nie obyło się bez ofiar podczas ciężkiej projektowej pracy :(Zobacz załącznik 1020908
Z jednej strony mrozi mnie jak sobie pomyślę o egzaminach i w ogóle. A z drugiej mam jedne studia skończone magisterskie ale.zawsze myślałam o jakimś dodatkowym kierunku zaocznie tylko nie mam pomysłu :) napewno nie to co mam w pracy bo to nie jest moją praca życia. Chociaz mnie namawiają pracodawcy. Ale ja sobie kiedyś założyłam że jeśli znajdę wymarzoną pracę to dla niej się poświęcę u pójdę na dodatkowe studia. :) Trzymam kciuki za twoje piersi. Ja też się zapisałam na 9 października. Co prawda dwóch lekarzy mnie tak tylko.dotykowo badało i mówili że ok ale USG robiłam półtora roku temu i też mam stresa. Więc idę.trzymam kciuki

P. S. Niestety nie obyło się bez ofiar podczas ciężkiej projektowej pracy :(Zobacz załącznik 1020908
Jakie poświęcenie [emoji16] ale dobrze, że się nie złamał [emoji6] gratuluję skończonych projektów

Dobrze ze was tak podczytuje bo właśnie mi przypomniałaś ze mam skierowanie na usg piersi i się nie umówiłam ‍♀️ muszę tam dzisiaj zadzwonić

Z jednej strony mrozi mnie jak sobie pomyślę o egzaminach i w ogóle. A z drugiej mam jedne studia skończone magisterskie ale.zawsze myślałam o jakimś dodatkowym kierunku zaocznie tylko nie mam pomysłu :) napewno nie to co mam w pracy bo to nie jest moją praca życia. Chociaz mnie namawiają pracodawcy. Ale ja sobie kiedyś założyłam że jeśli znajdę wymarzoną pracę to dla niej się poświęcę u pójdę na dodatkowe studia. :) Trzymam kciuki za twoje piersi. Ja też się zapisałam na 9 października. Co prawda dwóch lekarzy mnie tak tylko.dotykowo badało i mówili że ok ale USG robiłam półtora roku temu i też mam stresa. Więc idę.trzymam kciuki

To mój pierwszy kierunek studiów niestety. Długo się zbierałam, żeby pójść na studia, z jednej strony żałuję, z drugiej strony się ciesze, bo dopiero teraz wiedziałam, co tak naprawdę chce studiować. Koniecznie chce zrobić magisterium, ale na następny kierunek studiów się w życiu nie zdecyduje[emoji23] a już na pewno nie na techniczny [emoji14]

No ja właśnie ciągle nie wiem którym wyliczeniem się kierować [emoji16] wg om 8+6, wg usg 8+3
W sumie bardziej się skłaniam ku temu z usg, bo owulacja była później i to by pasowało [emoji6]

Ja w drugiej ciazy mialam rozbieżność ok tygodnia i zawsze używałam tego bardziej zaawansowanego tc, żeby cc mi szybciej wyznaczyli[emoji85]

A u mnie @ się niedługo zacznie, brzuch boli ( i to napewno nie krecik [emoji1787]) i śluz pidbarwiony krwią i o zapachu czystej krwii, czyli jutro lub na dniach będzie bo zawsze ost cały czas tak mam przed @.

Nie rań mnie! Już sobie Ciebie odhaczyłam, jako ta w ciąży[emoji52]

Tak to właśnie jest. Niestety taka prawda że forum nakręca no ale ja nie mogę się z Wami rozstać mimo to [emoji3059]Maluszek brata wozi się w takim. Mnie się bardzo podoba A szwagierka bardzo zadowolona [emoji847]Mnie się strasznie podobają wózki Anex Cross. Czy jakos tak. Matko jestem zakochana [emoji3059]Ohhh ! Dobrze że wszystko się dobrze skończyło! To najważniejsze że wszyscy caliPięknie! Cudownie jest patrzeć jak wasze fasolki rosną! Uwielbiam !

Kochane ja na szybko co u mnie. Na walizkach czekam już na poranek. O 5 30 ruszamy już na lotnisko. Nie wiem jak będzie z czasem i zasięgiem. Pamiętajcie o mnie !

Udało mi się szybko ogarnąć badania okresowe i zdążyłam jeszcze do mojego gin.
Po wizycie mam mieszane uczucia. Badania ok ale ten sam lekarz Co od stycznia kazał brać antybiotyk na toxo dziś był zszokowany że tak długo to zazywalam... I przez to że tak długo to zazywalam teraz muszę mieć jakieś tabletki dopochwowe... żeby odbudować florę bakteryjna czy coś... masakra ! Zrobił mi usg niby wszystko ok A jajnik już 2 cykl boli. Bije sie z myslami czy nie zmienic lekarza... ale prowadzi mnie od czasu poronienia i jest w temacie ze tak powiem. Ale troszkę mnie ucieszył fakt tego że rośnie pęcherzyk. Jest jeszcze mały ale kazał się przytulać w sobotę i niedzielę [emoji3059] w ogóle mi to nie pasuje z kalendarzykiem ale chyba usg jest pewniejsze. No chyba że nie urośnie [emoji25]

Całuje mocno ściskam i będę się odzywała w miarę możliwości z (mam nadzieję słonecznej) Ibizy

Dokladnie tak, kocham to forum, ale nakręca strasznie[emoji85] jednak zrezygnować nie umiem [emoji14]

A Tobie kochana życzę udanych wakacji. Wypoczywaj, bambosz (@fiddlee dobrze odmieniam?) i wracaj do nas zaciążona :D

A ja byłam na szybko dziś u lekarza bo powiedziałam w pracy ze jestem w ciąży.. Bo chcieli mnie wysyłać na szkolenie jutro 80 km od domu a ja nie dam rady się tyle tluc autobusem. Wrzucam zdjęcie z 02.09 wtedy był wg Om 5t6d a dzisiaj wg om 10.09 7t1d

Widziałam jak serducho ładnie bije i mam zaświadczenie, wszystko jest okej następna wizyta na NFZ 24.09 :) Zobacz załącznik 1020805Zobacz załącznik 1020806

Super, że wszystko ok[emoji173]

Witam się dziewczyny. Takie plany miałam ba ten dzień, A koło 10 zadzwoniła narzeczona naszego wspólnika z Gorzowa, że ten miał wypadek, wpadł w poślizg, skasował 3 inne auta A jego do kasacji. Szczęście w nieszczesciu, że ona wysiadla wcześniej bo wszystko poszło na stronę pasażera. W 25 min byłam z mężem w Gorzowie i do 14 czekaliśmy na miejscu wypadku na wiadomości ze szpitala bo jedna panią zabrali pogotowie. Całe szczęście wszystko z nią w porządku u obeszło się z mandatem. AC nie miał więc auto idzie na czesci. Dopiero zjechalam lawetą do nas na podwórko, bo u nich pod blokiem to rozkradną w jedną noc. Nerwy mi puścily w domu dopiero i się poryczałam jak bóbr. Już dzisiaj nie wracam do miasta, kupię testy jutro dopiero więc zrobię pojutrze z rana. Chyba mnie dodatkowo przewialo bo pizdzi niemiłosiernie A my kilka godzin na dworze w dodatku ja w marynarce kuzwa:/

O matko, przykre miałaś przeżycia [emoji17] ale najważniejsze, że nikomu nic poważniejszego się nie stało. A samochód to tylko blacha.

Witam się rano :)
Mama prowadzi, wiec mogę poczytać.
Dzień zaczęłam nieprzyjemnie, bo w trakcie połykania porannych leków, wszystko mi się cofnęło i poprzytulałam się z porcelaną. Rzadko wymiotuje, nawet w ciąży czy po pijaku, wiec jestem w szoku :o
Nie doszukuję się w tym oczywiście żadnych objawów, może to jakaś akcja ze.stresu? Ale aż tak się nie stresuję [emoji848]

To mój pierwszy kierunek studiów niestety. Długo się zbierałam, żeby pójść na studia, z jednej strony żałuję, z drugiej strony się ciesze, bo dopiero teraz wiedziałam, co tak naprawdę chce studiować. Koniecznie chce zrobić magisterium, ale na następny kierunek studiów się w życiu nie zdecyduje[emoji23] a już na pewno nie na techniczny [emoji14]

Ja w drugiej ciazy mialam rozbieżność ok tygodnia i zawsze używałam tego bardziej zaawansowanego tc, żeby cc mi szybciej wyznaczyli[emoji85]

Nie rań mnie! Już sobie Ciebie odhaczyłam, jako ta w ciąży[emoji52]

Dokladnie tak, kocham to forum, ale nakręca strasznie[emoji85] jednak zrezygnować nie umiem [emoji14]

A Tobie kochana życzę udanych wakacji. Wypoczywaj, bambosz (@fiddlee dobrze odmieniam?) i wracaj do nas zaciążona :D

Super, że wszystko ok[emoji173]

O matko, przykre miałaś przeżycia [emoji17] ale najważniejsze, że nikomu nic poważniejszego się nie stało. A samochód to tylko blacha.
Hahaha dobrze odmieniasz ! :)

Dzień dobry laski, ja się właśnie zbieram.do sklepu bo muszę męża zastąpić na kilka godzin, a później załatwić rzeczy z wczoraj ;)

Hejka wróciłam właśnie. Młodego zaprowadzilam. Wlazlam do biedry i wydalam kuźwa 100 zł a niewiele kupiłam [emoji35][emoji35][emoji35][emoji35] coraz droższe to wszystko. U zeznika to samo zaledwie parę plasterkow szynki i 40zl Boże....

Zapisałam się do rodzinnej idę wyzulic skierowanie na krew i mocz [emoji848] ciekawe czy mi da.

reklama
Witam :)

Nikolka ale śliczna fasolka niech się ładnie rozwija.

Jakoś ostatnio ten czas szybko gna.
Dzień za krótki.
Wczoraj przyszło biurko i krzesło z Ikei dla młodego i bawiliśmy się w składanie.
Młody bardzo zadowolony ale z porządków nie bo musiał się pozbyć połowy zabawek.

Do góry