reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Cześć Wam! Ja właśnie oddałam krew do badań i pędzę do domu brać się za porządki [emoji39]
@RoseGold i jak po usg? Mam nadzieje, ze wszystko w porządku [emoji6]
@Isasza4444 ja nadal wierze, ze ta @ nie przyjdzie, miało być tak pięknie, jak sytuacja?
@adzik cudownych wakacji Ci życzę [emoji8] Trzymam mocno kciuki żeby się udało! [emoji110]
@paola425 jak tam się dzisiaj czujecie?[emoji8]

reklama
Trzymajcie kciuki żeby mi dała te skierowania [emoji23]

Dostaliśmy że szkoły druk do wypełnienia czy zgadzamy się na coroczna fluoryzacje i proszą o kartę szczepień i bilansu 6 latka.
Nie wiem co z tym fluorem chyba stomatologa zapytam

Dostałam [emoji4]

Ostatnio mam takiego fizycznego i psychicznego dola. Nic mi się nie chce dosłownie. Tęsknię za praca. Chociaż szefostwo ma za uszami cała kadra jest zajebista i trzymamy że sobą.

Ostatnia edycja:
@RoseGold samej mi będzie przykro jak @ przyjdzie [emoji849] jak tam po usg? Może to nie przypadek z tą porcelana??

@MartaSx mam to samo idę kupię niby nic i lżejsza o stowe [emoji849]. Dobrze ze dostałaś skierowania super :-)

@MamaM123 oj mam to samo doba za krótka ale kiedyś zawsze myślałam że wolę żeby była dłuższą aż nie usłyszałam wypowiedzi bodajże Pana prokopa w ddt " nie życzę kobietom aby doba była dłuższa bo wcale więcej nie odpoczną tylko będą więcej robić" i chyba by tak było [emoji23][emoji23]

@Olineekg dziękuję. Dziś narazie czysto i nic nie boli ale przypuszczam że wieczorem się zacznie.

@adzik wypoczywaj i relaksuj się bo pamiętaj wracasz w dwupaku i już potem będą noce zarwane [emoji23][emoji23][emoji3059]

Ja od rana dobrze. Synek poszedł w super humorze do przedszkola (rok temu zazwyczaj rano płakał w tym roku zmiana na plus). Ja usiłuje ogarniać dom, wł walczę z "potworami" za łóżkiem (czego tam nie ma [emoji23][emoji23]).

Hej Wam [emoji6]
Ja dziś mam ten dzień, że z kanapy się chyba nie ruszę [emoji53]

@Isasza4444 jak tam sytuacja? Trzymam kciuki żeby objawy na @ stały się objawami na jej dłuższy brak [emoji3059]
Cześć Wam! Ja właśnie oddałam krew do badań i pędzę do domu brać się za porządki [emoji39]
@Isasza4444 ja nadal wierze, ze ta @ nie przyjdzie, miało być tak pięknie, jak sytuacja?
@adzik cudownych wakacji Ci życzę [emoji8] Trzymam mocno kciuki żeby się udało! [emoji110]
Podziwiam, że po pobraniu tak dobrze się czujesz, że idziesz sobie sprzątać [emoji16] ja wczoraj miałam dzień wyjęty z życia, a dziś wcale nie zapowiada się lepiej...
Nie wyspałam się w ogóle i znowu w głowie mi się kręci [emoji53] Aż pies nas zaczął pilnować i leży z głową na moim brzuchu [emoji7] no przecudowny widok [emoji3590]
Trzymajcie kciuki żeby mi dała te skierowania [emoji23]

Dostaliśmy że szkoły druk do wypełnienia czy zgadzamy się na coroczna fluoryzacje i proszą o kartę szczepień i bilansu 6 latka.
Nie wiem co z tym fluorem chyba stomatologa zapytam

Dostałam [emoji4]

Ostatnio mam takiego fizycznego i psychicznego dola. Nic mi się nie chce dosłownie. Tęsknię za praca. Chociaż szefostwo ma za uszami cała kadra jest zajebista i trzymamy że sobą.
Ooo czyli zamiast podwójnie do gina to potem można od rodzinnej normalnie brać? Nie robiła problemów? [emoji6]

A z tą fluoryzacją faktycznie pogadaj ze stomatologiem Waszym. Ja nie jestem do końca przekonana czy to takie dobre [emoji849] chociaż wiem, że we wszystkich szkołach właśnie to robią [emoji848]

Hej dziewczyny ja już siedzę w szkole rachunkowość finansowa i biuro rachunkowe dziś cały dzień w zadaniach do egzaminu powiem mam szczerze mam straszny dylemat mam przed sobą maturę ale czuję i wiem że nie dam rady z matematyka chodź nie wiem jak bym. Siedziała i się uczyła wręcz kuła na pamięć to nic nie da a zjem nie potrzebie wiele stresów każdy mówi że co ci szkodzi spróbować a to mi szkodzi że wiem jakie stresy mnie to będzie kosztować. A stres badzo źle odbija się na moim zdoriu jak. Miałam 12 lat miałam prawdopodobieństwo wrzodów właśnie przed stres. Biegunki. Wymioty brak chęci na co kolwiek niesamowity ból brzucha i tym podobne mama chce bym ją napisała ale ja nie widzę siebie na maturze nie wiem kompletnie co mam robić po tym tech mam 2 egzaminy technika ekonomisty tak że już coś fajnego. Mam już kilka certyfikatów z praktyk czy z pracy na różnych programach księgowych mam dużą wiedzę jeśli chodzi o to po szkole będę pracowała nad firma taty i będę chciała w niech dużo działać nie czuje żadnej potrzeby na studia bo nie widzę siebie tam wiem nie wiem do. Końca września składam deklaracje a ja jest w czarnej wielkiej kropce i nie wiem już nic stres napewno też nie pomoże w staraniach o malucha

@RoseGold samej mi będzie przykro jak @ przyjdzie [emoji849] jak tam po usg? Może to nie przypadek z tą porcelana??

@MartaSx mam to samo idę kupię niby nic i lżejsza o stowe [emoji849]. Dobrze ze dostałaś skierowania super :-)

@MamaM123 oj mam to samo doba za krótka ale kiedyś zawsze myślałam że wolę żeby była dłuższą aż nie usłyszałam wypowiedzi bodajże Pana prokopa w ddt " nie życzę kobietom aby doba była dłuższa bo wcale więcej nie odpoczną tylko będą więcej robić" i chyba by tak było [emoji23][emoji23]

@Olineekg dziękuję. Dziś narazie czysto i nic nie boli ale przypuszczam że wieczorem się zacznie.

@adzik wypoczywaj i relaksuj się bo pamiętaj wracasz w dwupaku i już potem będą noce zarwane [emoji23][emoji23][emoji3059]

Ja od rana dobrze. Synek poszedł w super humorze do przedszkola (rok temu zazwyczaj rano płakał w tym roku zmiana na plus). Ja usiłuje ogarniać dom, wł walczę z "potworami" za łóżkiem (czego tam nie ma [emoji23][emoji23]).
U nas było tak że Oli uwielbiał przedszkole i dzieci i kiedy po niego przychodziłam za szybko to był wręcz oburzony że dlaczego tak szybko. To dobrze że mu się zaczęło podobać, zawsze to ulga dla rodzica.
Hej Wam [emoji6]

@Isasza4444 jak tam sytuacja? Trzymam kciuki żeby objawy na @ stały się objawami na jej dłuższy brak [emoji3059]
Podziwiam, że po pobraniu tak dobrze się czujesz, że idziesz sobie sprzątać [emoji16] ja wczoraj miałam dzień wyjęty z życia, a dziś wcale nie zapowiada się lepiej...
Nie wyspałam się w ogóle i znowu w głowie mi się kręci [emoji53] Aż pies nas zaczął pilnować i leży z głową na moim brzuchu [emoji7] no przecudowny widok [emoji3590]Ooo czyli zamiast podwójnie do gina to potem można od rodzinnej normalnie brać? Nie robiła problemów? [emoji6]

A z tą fluoryzacją faktycznie pogadaj ze stomatologiem Waszym. Ja nie jestem do końca przekonana czy to takie dobre [emoji849] chociaż wiem, że we wszystkich szkołach właśnie to robią [emoji848]
Można, jasne że można. Z rodzinnymi to różnie bywa. Moja akurat jest taka że o co ja nie poproszę to mi da [emoji23] z nią mam akurat bardzo dobrze. Wiem że rodzinny może nawet wypisać l4 ciążowe nie musi to być gin.
Hej dziewczyny ja już siedzę w szkole rachunkowość finansowa i biuro rachunkowe dziś cały dzień w zadaniach do egzaminu powiem mam szczerze mam straszny dylemat mam przed sobą maturę ale czuję i wiem że nie dam rady z matematyka chodź nie wiem jak bym. Siedziała i się uczyła wręcz kuła na pamięć to nic nie da a zjem nie potrzebie wiele stresów każdy mówi że co ci szkodzi spróbować a to mi szkodzi że wiem jakie stresy mnie to będzie kosztować. A stres badzo źle odbija się na moim zdoriu jak. Miałam 12 lat miałam prawdopodobieństwo wrzodów właśnie przed stres. Biegunki. Wymioty brak chęci na co kolwiek niesamowity ból brzucha i tym podobne mama chce bym ją napisała ale ja nie widzę siebie na maturze nie wiem kompletnie co mam robić po tym tech mam 2 egzaminy technika ekonomisty tak że już coś fajnego. Mam już kilka certyfikatów z praktyk czy z pracy na różnych programach księgowych mam dużą wiedzę jeśli chodzi o to po szkole będę pracowała nad firma taty i będę chciała w niech dużo działać nie czuje żadnej potrzeby na studia bo nie widzę siebie tam wiem nie wiem do. Końca września składam deklaracje a ja jest w czarnej wielkiej kropce i nie wiem już nic stres napewno też nie pomoże w staraniach o malucha
Ja to matol jestem z matmy serio. Mój rocznik akurat nie pisał matury z matmy i DZIĘKI BOGU bo bym nie zdała. Poszłam na studia polosnistyczne z myślą że nie będzie matmy a tam zonk logika, ułamki itp. Mąż moj mi tłumaczył do egzaminu, ja ryczalam a on prawie mi natrzaskal książka po głowie. Ja mam straszne braki. Najprostrzego działania nie zrobię. Za to m jest typowo umysłem ścisłym i zawsze on mi tłumaczył i uczył. Może poszłabym na jakieś korki albo coś.

Witam :)

Nikolka ale śliczna fasolka niech się ładnie rozwija.

Jakoś ostatnio ten czas szybko gna.
Dzień za krótki.
Wczoraj przyszło biurko i krzesło z Ikei dla młodego i bawiliśmy się w składanie.
Młody bardzo zadowolony ale z porządków nie bo musiał się pozbyć połowy zabawek.

Oj tak, gna. Mnie jako studentce wrzesień to w ogóle zapieprza[emoji85]

Taaaak, wszystko w porządku :D ale tak się stresowałam, że przez całe usg lekarkę raczylam głupawymi opowiastkami [emoji23]
Później pojechałam na uczelnię, udało mi się oddać projekty, jestem szczęśliwa :D
Teraz w piątek mam jedno zaliczenie (nawet się na nie nie uczę) i w sobotę poprawę egzaminu i na tym sobotnim bardzo mi zależy. Dlatego właśnie wróciłam do domu, pije kawę i biorę się znów za naukę.
Miłego dnia dziewczyny!

U nas było tak że Oli uwielbiał przedszkole i dzieci i kiedy po niego przychodziłam za szybko to był wręcz oburzony że dlaczego tak szybko. To dobrze że mu się zaczęło podobać, zawsze to ulga dla rodzica. Można, jasne że można. Z rodzinnymi to różnie bywa. Moja akurat jest taka że o co ja nie poproszę to mi da [emoji23] z nią mam akurat bardzo dobrze. Wiem że rodzinny może nawet wypisać l4 ciążowe nie musi to być gin. Ja to matol jestem z matmy serio. Mój rocznik akurat nie pisał matury z matmy i DZIĘKI BOGU bo bym nie zdała. Poszłam na studia polosnistyczne z myślą że nie będzie matmy a tam zonk logika, ułamki itp. Mąż moj mi tłumaczył do egzaminu, ja ryczalam a on prawie mi natrzaskal książka po głowie. Ja mam straszne braki. Najprostrzego działania nie zrobię. Za to m jest typowo umysłem ścisłym i zawsze on mi tłumaczył i uczył. Może poszłabym na jakieś korki albo coś.
To dobrze wiedzieć [emoji16] ja bym się musiała przejechać do przychodni po wyniki, ale nie mam siły. Dopiero byłam w stanie zjeść, liczę, że teraz mi się poprawi trochę [emoji16]
I tak muszę jechać do sklepu, bo mam mega ochotę na pomidorowkę, a lodówka pusta [emoji849]

reklama
Dłuższą chwilę pisałam post i tyle napisalyscie w tym czasie :D

Pierwsza moja myśl to była "NIE WMAWIAJ SOBIE, NIE JESTEŚ W CIĄŻY - W CIĄŻY NIE WYMIOTUJESZ" hahahaha, chociaz wzrok mojej mamy był bardzo wymowny[emoji85] ale tak serio, to myślę, że to był stres, gardło mi się ścisnęło i tabletka dopełniła resztę. Zaraz zabieram się za ponowne lykanie tabsów, trzymajcie kciuki haha

Super, że synek z chęcią poszedł do przedszkola! Moja na szczęście lubi. Tak BTW kojarzycie może akcję zbierania pieniędzy na pokonanie siatkówczaka u Lenki? Jakoś początek 2015 roku. Sprawa głośna na insta i ogólnie w necie.

A co do potworów za łóżkiem, nawet mi nie mów haha. My w salonie mamy wielki narożnik, który bez swój rozmiar ciężko jest odsunąć, wiec wykorzystuję dzieci do wyciągania zza niego tych wszystkich "skarbów"[emoji85]

Hej Wam [emoji6]

Nie wyspałam się w ogóle i znowu w głowie mi się kręci [emoji53] Aż pies nas zaczął pilnować i leży z głową na moim brzuchu [emoji7] no przecudowny widok [emoji3590]Ooo czyli zamiast podwójnie do gina to potem można od rodzinnej normalnie brać? Nie robiła problemów? [emoji6]

Bardzo współczuję, że samopoczucie masz słabe. No niestety w ciąży tak bywa. Odpoczywaj, masz do tego 100% prawo i bardzo szanuje psa, który jest rozsądny i Cię pilnuje :D

Może mi łatwo mówić, bo ja mam zdecydowanie umysł ścisły i z matma nie miałam żadnego problemu (byłam pierwszym rokiem, który miał matmę obowiązkową), ale uważam, że lepiej jest się przymusić i te maturę zdać. Życie ogólnie jest stresujące i uciekając od stresu, zamiatajac problemy pod dywan, wcale sobie nie ułatwiamy. A matura zawsze może się przydać, nawet nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo :) ale to Twój wybór

Do góry