reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Dziewczyny mam problem albo się nakrecilam. Cały dzień czuje się źle słabo, myślałam że mnie vis rozbiera bo miałam gorączkę ale na wieczór mi przeszło. Przed chwilą na wkladce miałam mini nitkę krwi ale nie plamienie czy coś tylko takie że dwie małe niteczki tylko na wkladce na papierze itp już nie. Do tego rano bolał mnie brzuch myślałam że na @. Stąd moje pytanie czy jest opcja ze jak przytulanki były 19 dc (zakładając że owu była 18,19 dc czego niestety niewiem) to dziś tj. 26 dc to mogłaby być taka pozna implantacja??
Chociaż nerwowa jestem jak na @ aczkolwiek @Olineekg pisała że i ba początku ciąży była nerwowa, co daje mi nadzieję. Już sama niewiem, mam metlik w głowie.

Nie chce Ci robić nadziei i nakręcać Cię ale ja miałam owulacje w 15dc.. pamietam, że od 21 dc miałam 4 dni wolnego w pracy, miałam tyle planów na te cztery dni.. a całe cztery dni przespałam! Gdzie ja nigdy nie potrafię zasnąć w ciągu dnia nawet na chwilkę [emoji23] wtedy oczywiście nie pomyslalam, że to może być spowodowane zafasolkowywaniem tylko byłam pewna ze po prostu jestem jakaś chora albo turbo przemęczona, nawet mój narzeczony śmiał się ze mam cztery dni wolne a w ogole się nie widzimy i nie mamy czasu nawet pogadać bo ja od rana do wieczora i od wieczora do rana spałam cały czas. Dopiero później jak już dowiedziałam się ze jestem w ciąży to sobie o tym pomyslalam i normalnie nie mogłam w to uwierzyć, że organizm dał mi taki wyraźny sygnał a ja go w ogole nie odczytałam [emoji23][emoji23][emoji23] kochana coś czuje, że się udało! [emoji7][emoji7][emoji7] kiedy testujesz?!

Nie chce Ci robić nadziei i nakręcać Cię ale ja miałam owulacje w 15dc.. pamietam, że od 21 dc miałam 4 dni wolnego w pracy, miałam tyle planów na te cztery dni.. a całe cztery dni przespałam! Gdzie ja nigdy nie potrafię zasnąć w ciągu dnia nawet na chwilkę [emoji23] wtedy oczywiście nie pomyslalam, że to może być spowodowane zafasolkowywaniem tylko byłam pewna ze po prostu jestem jakaś chora albo turbo przemęczona, nawet mój narzeczony śmiał się ze mam cztery dni wolne a w ogole się nie widzimy i nie mamy czasu nawet pogadać bo ja od rana do wieczora i od wieczora do rana spałam cały czas. Dopiero później jak już dowiedziałam się ze jestem w ciąży to sobie o tym pomyslalam i normalnie nie mogłam w to uwierzyć, że organizm dał mi taki wyraźny sygnał a ja go w ogole nie odczytałam [emoji23][emoji23][emoji23] kochana coś czuje, że się udało! [emoji7][emoji7][emoji7] kiedy testujesz?!
Szczerze nie mam pojęcia, boję się wgl testować. Nawet niewiem ile musiałabym czekać żeby test coś pokazał.

No to jest całkiem dobrze dla nas :))) dzięki za info ;P

Laski wy też dzisiaj czujecie się jak [emoji90][emoji90][emoji90]?
Masakra, jakaś, jeszcze muszę mojemu kolację zrobić A ledwo patrzę na oczy, przy czym przespałam ostatnie 2h. :/

Od paru dni jakoś sie trzymam, ale przed ostatnie tygodnie codziennie musiałam robić co najmniej jedną drzemkę w ciągu dnia. A później na noc tabletki nasenne bo się przewracam z boku na bok :/

No bo ja ogólnie jestem po socjologii i resocjalizacji, przed Sądem pracowałam w domu dziecka. Potem poszłam na podyplomowe z edukacji przedszkolnej i wczesnoszkolnej do tego zrobiłam kwalifikacje nauczycielskie, a teraz jeszcze chce na tą logopedie iść [emoji23]Pokaż te syropy jakie to są, może jutro kupie sobie. A kupiłaś te kredki w końcu?

Edukacja zawsze na propsie, wiec jak najbardziej Cię namawiam.

Kredki kupiłam, a syropy prześlę później albo jutro, jakby co mi przypomnij. To takie małe buteleczki, bodajże 5 smaków

Kurczę oby się wyjaśniło o co chodzi. Te alergie mogą być niebezpieczne. Byłaś na nfz czy prywatnie?Wiesz co kochana mi się jakoś wydaje że Ty zafasolkujesz następna z naszej elity [emoji847][emoji214][emoji214][emoji214]

Na nfz, ale u super lekarki, chciałam pójść do niej prywatnie, ale chyba przyjmuje juz tylko na nfz.

Mi też się wydaje, że @Isasza4444 będzie następna :D

Dziewczyny mam problem albo się nakrecilam. Cały dzień czuje się źle słabo, myślałam że mnie vis rozbiera bo miałam gorączkę ale na wieczór mi przeszło. Przed chwilą na wkladce miałam mini nitkę krwi ale nie plamienie czy coś tylko takie że dwie małe niteczki tylko na wkladce na papierze itp już nie. Do tego rano bolał mnie brzuch myślałam że na @. Stąd moje pytanie czy jest opcja ze jak przytulanki były 19 dc (zakładając że owu była 18,19 dc czego niestety niewiem) to dziś tj. 26 dc to mogłaby być taka pozna implantacja??
Chociaż nerwowa jestem jak na @ aczkolwiek @Olineekg pisała że i ba początku ciąży była nerwowa, co daje mi nadzieję. Już sama niewiem, mam metlik w głowie.

Idealnie pasuje na zagniezdzenie[emoji7] ja czuję, że coś może z tego być :D
Masz piękny powód, żeby wierzyć, że to ten cykl, ja łapie się już wszystkiego, ale mam bardziej naciągane objawy[emoji23] np od wczoraj mi leci krew z dziąsła po jedzeniu. Werdykt - to na pewno ciąża, bo jeden z pierwszych objawów to przekrwienie dziąseł[emoji85] hahah[emoji23][emoji23]

O zesz to ja co miesiąc w ciąży bo mi dziąsła krwawią[emoji23][emoji6] ja to niby czytam i niby wiem kiedy co i jak.. jednak zawsze mój durny łepek potrafi sobie wszystko na swoją korzyść wytłumaczyć, dodać i zauważyć [emoji23] wierci mnie coś w tym brzuchu, jednak fajne jest to, że z lewej strony, bo zawsze z prawej. Teraz jak się położyłam to na środku. Wkurzona chodzę niemiłosiernie. Jutro kupię te cholerne testy, pewnie z 10szt [emoji23] i pewnie że dwa jutro zrobię [emoji23] ale no co z zrobić.. [emoji23]

Hejka witam się w ten poranek wczoraj było mi tak. Nie dobrze ze myślałam że zwyniotuke ale co się dziwić jak jadłam. Na przemian ciastka czekoladowe chipsy solone itp tylko z Emi. To. Wtedy smakowało baaardzo [emoji23][emoji23]

Załączniki

• IMG_20190910_072852.jpeg
    IMG_20190910_072852.jpeg
    26 KB · Wyświetleń: 74
O zesz to ja co miesiąc w ciąży bo mi dziąsła krwawią[emoji23][emoji6] ja to niby czytam i niby wiem kiedy co i jak.. jednak zawsze mój durny łepek potrafi sobie wszystko na swoją korzyść wytłumaczyć, dodać i zauważyć [emoji23] wierci mnie coś w tym brzuchu, jednak fajne jest to, że z lewej strony, bo zawsze z prawej. Teraz jak się położyłam to na środku. Wkurzona chodzę niemiłosiernie. Jutro kupię te cholerne testy, pewnie z 10szt [emoji23] i pewnie że dwa jutro zrobię [emoji23] ale no co z zrobić.. [emoji23]

Haha no widzisz mi zazwyczaj podczas mycia poleci krew, a poza tym mam najwyżej posmak krwi w ustach, a wczoraj normalnie poleciała mi krew po zjedzeniu ptasiego mleczka, toż to ciąża jak nic[emoji23][emoji23][emoji23]
Jak zrobisz test to oczywiście daj znać, trzymam kciuki :D

Hejka witam się w ten poranek wczoraj było mi tak. Nie dobrze ze myślałam że zwyniotuke ale co się dziwić jak jadłam. Na przemian ciastka czekoladowe chipsy solone itp tylko z Emi. To. Wtedy smakowało baaardzo [emoji23][emoji23]
Masz lupę żeby się dopatrywać drugiej kreski? [emoji16]

reklama
Z tymi objawami to jesteśmy mistrzami [emoji16] pamiętam jak w pierwszym cyklu starań miałam wszystkie możliwe objawy i byłam pewna, że w tej ciąży jestem [emoji23] nasze głowy potrafią działać cuda [emoji16] ale żeby łatwo nie było to jak naprawdę się udało to nie miałam totalnie żadnych objawów poza częstym siusianiem [emoji16]

Do góry