reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Ja juz po zakupach, mama prowadzi, a ja sobie czytam i odpisuję.

Moje młodsze dziecko powiedziało mi wczoraj, że ona chce, żebym odbierała ją z przedszkola z pomalowanymi ustami, najlepiej na czerwono, wiec będę musiała sobie przed przedszkolem domalować usta[emoji23] czerwieni zapomniałam, ale mam Lime Crime kolor Riot mam nadzieje, ze starczy[emoji23][emoji23]

Dokupiłam testy owu, zobaczymy, czy dzisiaj wyjdzie mi już coś pozytywnego. Bo czuję, że jednak dopiero teraz mam prawdziwa owulację. Śniło mi sie dzis, ze podrywałam mojego kolege z gimnazjum, oglądam się za większością facetów, listę na spotify zmieniłam na Palucha, wiec jasne jest to, że mój organizm potrzebuje mężczyzny haha czyli owulka blisko. Tylko dalej zastanawiam się, co to było za krwawienie? Krwawienie owulacyjne na 5-6 dni przed owulacją? Owszem, zawsze wydawało mi się, że mam je chwile przed a nie po owulacji, ale 6 dni to chyba przesada. Eh[emoji848] w każdym razie na ciążę z tej owulacji nie ma szans[emoji17]

reklama

Moje młodsze dziecko powiedziało mi wczoraj, że ona chce, żebym odbierała ją z przedszkola z pomalowanymi ustami, najlepiej na czerwono, wiec będę musiała sobie przed przedszkolem domalować usta[emoji23] czerwieni zapomniałam, ale mam Lime Crime kolor Riot mam nadzieje, ze starczy[emoji23][emoji23]

Dokupiłam testy owu, zobaczymy, czy dzisiaj wyjdzie mi już coś pozytywnego. Bo czuję, że jednak dopiero teraz mam prawdziwa owulację. Śniło mi sie dzis, ze podrywałam mojego kolege z gimnazjum, oglądam się za większością facetów, listę na spotify zmieniłam na Palucha, wiec jasne jest to, że mój organizm potrzebuje mężczyzny haha czyli owulka blisko. Tylko dalej zastanawiam się, co to było za krwawienie? Krwawienie owulacyjne na 5-6 dni przed owulacją? Owszem, zawsze wydawało mi się, że mam je chwile przed a nie po owulacji, ale 6 dni to chyba przesada. Eh[emoji848] w każdym razie na ciążę z tej owulacji nie ma szans[emoji17]
Rose Ty to agentka jesteś [emoji23][emoji23]
Często na grupie Ali są recenzje wibratorow [emoji23] moja chrzesna kupiła mojej mamie dwa lata temu na imieniny [emoji23]

Może to było krwawienie implantacyjne?

Dziewczyny jeśli wg Om mam 6+5 a wg USG 6+2 to który termin mam liczyć? [emoji23] Bo wg USG to się jeszcze pewnie kilka razy zmieni wydaje mi się że lekarzowi powinnam podawać ten wg Om żeby on widział czy ta różnica jest dalej niewielka czy np rośnie albo maleje..
Nie wiem czy dobrze myślę [emoji23], mam wrażenie że ostatnio wcale nie myślę hahah

Dzisiaj testy tak wyglądają i widać ze na niebieskim pojawia się kreska a wczoraj nic nie było , masz dla porównania wczorajsze tez te 3
IMG_3575.JPG

Za 2 godziny mam wizytę w klinice

Dziewczyny jeśli wg Om mam 6+5 a wg USG 6+2 to który termin mam liczyć? [emoji23] Bo wg USG to się jeszcze pewnie kilka razy zmieni wydaje mi się że lekarzowi powinnam podawać ten wg Om żeby on widział czy ta różnica jest dalej niewielka czy np rośnie albo maleje..
Nie wiem czy dobrze myślę [emoji23], mam wrażenie że ostatnio wcale nie myślę hahah
Najważniejsza jest data z USG bodajże do 10tc. Z OM nie jest taka precyzyjna, bo owulacja mogła się przesunąć itd tym bardziej w Twoim przypadku, kiedy to była chwila moment po poronieniu. Po 10tc data z USG może się oczywiscie różnic, ale nie bierze się już tych dat pod uwagę od kątem daty porodu (patrzy się tylko, czy płód nie jest np za maly).
Ale u Ciebie jest tak mała różnica pomiędzy jednym a drugim, że w ogóle nie musisz się tym zamartwiac. Ta która podasz będzie dobra :)

Mi lekarz powiedział, że jeśli nie ma rozbieżności większej niż tydzień to liczymy wg om. Ja raczej liczę po usg, bo wiem kiedy miałam owulację i to się razem zgadza [emoji16] i wg usg mam dziś 7+4, a wg om już 8+0 [emoji16] czas leci jak szalony

Dziwny masz ten cykl teraz.. Ciężko tu cokolwiek stwierdzić, byś musiała sprawdzać testami przez dłuższy czas co się tam dzieje [emoji6]
Witam się i ja prawie w południe. Zalatany jestem. M jak co roku przywiózł mi owoce czarnego bzu i robię syrop na zimę zawsze ok 30 słoików. Plus przytargalam mi buraki więc dziś przy garach.
Do tego dziś jak zaprowadzilam Oliwiera to rodzice mówili i Oli też ki mówił wczoraj ze chce być chory bo jie chce iść. U ładnie się zaczyna pomyślalam. Mieli narysować rysunek co im się podoba w szkole. Mój narysowali sbasen z piłką i, mają taki w świetlicy i pa i powiedziała że źle. I kilkoro dzieci się skarżył że nauczycielka powiedziała wczoraj do uczniów,, jak wam się nie podoba to możecie niechodzic,, wkur.. wilam się dam jej dwa tygodnie. Jeśli się nie zmieni to trzeba ją opoeprzyc i iść do dyrektora.

Poczytam. Was jak już będę w domu bo stoję po tego mojego glutka
Wrr, podziwiam, ja już bym się wkurzyła i szanowną Panią upomniała. Przecież dla tych dzieci to początek edukacji i mega ważne jest pierwsze wrażenie [emoji848]

Jeszcze nie skończyłam [emoji24][emoji87] dopiero wstawiam słoiki z burwczkami a czarny bez zrobię jak wrócę z placu zabaw bo Oli chce iść [emoji86]

Nie mam siły [emoji26]
IMG_20190904_160743.jpeg
IMG_20190904_160749.jpeg

Rose Ty to agentka jesteś [emoji23][emoji23]
Często na grupie Ali są recenzje wibratorow [emoji23] moja chrzesna kupiła mojej mamie dwa lata temu na imieniny [emoji23]

Może to było krwawienie implantacyjne?
Bardzo bym chciała, żeby to było plamienie implantacyjne, ale jakoś w to nie wierzę[emoji17]
Nie wiem, czy czytacie, ale na ogólnym wątku staraczek 2019 jedna z dziewczyn zaszła w ciążę mimo tego że cykl miał być bezowulacyjny i tylko raz bamboszyli, wiec to mi daje nadzieję, że wszystko jest możliwe :D

reklama
Podziwiam Cię :o ja w ciąży to się cieszyłam, jak mogłam się podnieść z łóżka. Co prawda długo pracowałam, ale to na swoim, wiec po prostu udawałam, że robię coś pożytecznego[emoji23]
Jeszcze nie skończyłam [emoji24][emoji87] dopiero wstawiam słoiki z burwczkami a czarny bez zrobię jak wrócę z placu zabaw bo Oli chce iść [emoji86]

Nie mam siły [emoji26]Zobacz załącznik 1018403Zobacz załącznik 1018404

Do góry