reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

No i tak czekac bede bo co mi pozostaje.. ale zastanawiam sie czym bardziej sie sugerowac... regularnoscia cyklu czy schematycznoscią aplikacji..
Wiem że czekanie jest najgorsze. Ale nic poza czekaniem nie pozostało. Ty to jeszcze masz tam jakiś orientacyjny termin na @ A ja dzisiaj mam dopiero 25dc A o terminie miesiączki to nawet nie wspomnę bo może wystąpić w 4 terminach.

reklama
No i tak czekac bede bo co mi pozostaje.. ale zastanawiam sie czym bardziej sie sugerowac... regularnoscia cyklu czy schematycznoscią aplikacji..

Ja schematycznoścą aplikacji w ogóle bym się w tym wypadku nie sugerowała, bo aplikacja na starcie ma założone jakieś dane. Żeby dopasować się do Ciebie aplikacja musi uruchomić algorytmy, a żeby one się urochomily, musisz podawać jej dane przez parę miesiecy i dopiero wtedy wyliczenia są ok.
To tak jak się zakłada, ze klasyczny cykl u kobiet to 28 dni. Ja mam 31 dni. I jakbym ściągnęła teraz aplikację, to ona na początku usilnie obliczała mi ten cykl wg 28 dni, bo taki ma schemat [emoji846]

Oczywiście może być tak, ze w tym miesiącu owu Ci się przesunęła i faktycznie aplikacja będzie miała rację, ale to takie gdybania.

Czekaj, obserwuj, może się w ogóle nie dowiemy jaka jest prawda przez brak okresu[emoji3]

Ja schematycznoścą aplikacji w ogóle bym się w tym wypadku nie sugerowała, bo aplikacja na starcie ma założone jakieś dane. Żeby dopasować się do Ciebie aplikacja musi uruchomić algorytmy, a żeby one się urochomily, musisz podawać jej dane przez parę miesiecy i dopiero wtedy wyliczenia są ok.
To tak jak się zakłada, ze klasyczny cykl u kobiet to 28 dni. Ja mam 31 dni. I jakbym ściągnęła teraz aplikację, to ona na początku usilnie obliczała mi ten cykl wg 28 dni, bo taki ma schemat [emoji846]
A mi się wydaje że apki tak nie działają. Ja mam aplikację i w tej aplikacji wprowadzasz ile dni trwa okres i ilu dniowy jest cykl. Tylko że to jest prawdomowne w momencie kiedy ma się regularne okresu. Czyli jak masz co 31 dni to wprowadzasz w apke że cykl trwa 31 dni i np że twój okres trwa 5 dni i tak ci będzie wyliczalo co miesiąc jeśli twoje cykle się nie skróca ani nie wydłuża.

Teoretycznie bo wprowadza sie tam dlugosc cyklu jesli sie ma regularne.. ale mimo wszystko to tylko wciaz sucha kalkulacja.. wszelkie dane wprowadzam do apki od dawna.. tylko to jedno owu wprowadzilam po raz pierwszy.. i sie pomieszalo.. no coz.. zobaczymy.. poki co sluzu malo, bialego i kremowego.. szyjka twarda i bardzo nisko.. brzuch pobolewa.. wczoraj mialam skurcze dosc mocne dzisiaj spokoj.. jeszcze tylko kilka dni niepewnosci.. z górki pojdzie..

Dzień dobry dziewczyny. Ale u mnie brzydka pogoda. Do bani, leje i ponuro. Chętnie bym poleżala w łóżku a tu pracować trzeba.
Oj @MisiaJasia to synek nabroił...Będzie kara jak nic :p

A mi się wydaje że apki tak nie działają. Ja mam aplikację i w tej aplikacji wprowadzasz ile dni trwa okres i ilu dniowy jest cykl. Tylko że to jest prawdomowne w momencie kiedy ma się regularne okresu. Czyli jak masz co 31 dni to wprowadzasz w apke że cykl trwa 31 dni i np że twój okres trwa 5 dni i tak ci będzie wyliczalo co miesiąc jeśli twoje cykle się nie skróca ani nie wydłuża.

Ja nie wiedziałam, jaką mam długość cyklu pierwszy raz wprowadzając dane do aplikacji, więc wpisałam cokolwiek i aplikacja po kilku miesiącach sama wszystko zmienila :p
I oczywiście takie aplikacje sprawdzają się przy w miarę regularnych cyklach

Dzień dobry dziewczyny. Ale u mnie brzydka pogoda. Do bani, leje i ponuro. Chętnie bym poleżala w łóżku a tu pracować trzeba.
Oj @MisiaJasia to synek nabroił...Będzie kara jak nic :p
On jeszcze przy panu powiedzial ze nie musi chodzic na wyrownawcze jak pan powiedzial ze sie nie pokazuje.. myslalam ze leb urwe pod pokojem nauczycielskim..

Teoretycznie bo wprowadza sie tam dlugosc cyklu jesli sie ma regularne.. ale mimo wszystko to tylko wciaz sucha kalkulacja.. wszelkie dane wprowadzam do apki od dawna.. tylko to jedno owu wprowadzilam po raz pierwszy.. i sie pomieszalo.. no coz.. zobaczymy.. poki co sluzu malo, bialego i kremowego.. szyjka twarda i bardzo nisko.. brzuch pobolewa.. wczoraj mialam skurcze dosc mocne dzisiaj spokoj.. jeszcze tylko kilka dni niepewnosci.. z górki pojdzie..

No to po prostu czekamy w napięciu, co się wydarzy :D

Ja nie wiedziałam, jaką mam długość cyklu pierwszy raz wprowadzając dane do aplikacji, więc wpisałam cokolwiek i aplikacja po kilku miesiącach sama wszystko zmienila [emoji14]
I oczywiście takie aplikacje sprawdzają się przy w miarę regularnych cyklach
No to zależy od apki właśnie. No u mnie się nie sprawdza apka ale ja mam wprowadzam tam różne dane jak plamienia testy owu miesiączki kiedy są Przytulanki. Ja jednego cyklu mam okres na 30dc drugiego na 34dc A trzeciego mam na 38dc A w grudniu miałam na 35dc. Dlatego czekam kiedy będzie @ W tym cyklu. Choć mam nadzieję aby nie przyszła w ogóle

reklama
Do góry