reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Generalnie jest tak, ze nie spóźnia się okres, a owulacja (okres się nam spóźnia przez spóźniona owulacje). Czas pomiędzy owu, a miesiączka zawsze mamy taki sam. Jeśli aplikacja wcześniej dobrze wyliczała Ci datę miesiączki po wprowadzonej owulacji, to patrzyłaby na tę datę.
Nie wiem, czy zrozumiale to wytłumaczyłam
Tak.. ale ja wczesniej nie wprowadzalam daty owu.. i nie robilam testow.. teraz wprowadzilam po raz pierwszy a co za tym idzie aplikacja przesunela termin miesiaczki.. i w tym momencie nie wiem.. jesli bez wprowadzania daty owu zawsze mialam miesiaczke tak jak powinno byc wg cyklu 28.. i wg wyliczen apki.. to czy teraz powinnam sie sugerowac wyliczeniem wg daty owu w apce.. czy regularnoscia cyklu 28dni? Bo przeciez nie wiem jak sie mialy owu w poprzednich cyklach.. zglupialam totalnie.. [emoji58]

reklama
Tak.. ale ja wczesniej nie wprowadzalam daty owu.. i nie robilam testow.. teraz wprowadzilam po raz pierwszy a co za tym idzie aplikacja przesunela termin miesiaczki.. i w tym momencie nie wiem.. jesli bez wprowadzania daty owu zawsze mialam miesiaczke tak jak powinno byc wg cyklu 28.. i wg wyliczen apki.. to czy teraz powinnam sie sugerowac wyliczeniem wg daty owu w apce.. czy regularnoscia cyklu 28dni? Bo przeciez nie wiem jak sie mialy owu w poprzednich cyklach.. zglupialam totalnie.. [emoji58]
Mi się wydaje że powinnaś sugerować się ta data która ci się pokazała jak wprowadziłas do apki że test owu pozytywny

Jeśli nie wiesz, ile zazwyczaj trwa u Ciebie okres pomiędzy owulacją a miesiączka, to nie sugerowałabym się tą datą po wprowadzeniu testu. U każdej kobiety wyglada to inaczej, a aplikacja teraz potraktowała Cię „schematycznie”. Myśle, że dopiero po paru miesiącach można byłoby uważać taką datę za wiarygodną.
Oczywiście jeśli w ogóle okres się pojawi, bo może go nie będzie, to nie ma o czym rozmawiać :D

Dojazdy to akurat najgrosze co może być, ludzie jakby bez mózgu do aut wsiadali ;/
Auto na gaz zmienić ! :p
Alkoholu to nie piłam ze 2,5 roku :D wzięłam sobie męża abstynenta i nie ma z kim.. a najśmieszniejsze jest to, że pracuje(pracowałam :D ) w sklepie specjalistycznym z alkoholem :D hahahahha

A mąż nie byłby bardziej skłonny wyprowadzić się chociaż na obrzeża Szczecina? Tam bardzo ładne tereny, no i miałabyś znacznie bliżej :)

Powiem Ci, że auto gabarytów mojego paliloby z 10l gazu, więc chyba nie opłacałoby mi się zmieniać mojego ukochanego dieselka na gaz :p
Hahah to ja zdecydowanie piję alkohol, mój mąż tez[emoji85] a w sklepie z alkoholem chyba nie mogłabym pracować, bo po całym dniu patrzenia na różne trunki, za dużo później do domu bym kupowała[emoji23]
Mąż brał pod uwagę Lubczynę (moja przyjaciółka tam mieszka), ale właściciel domu, który chcieliśmy kupić, zachował się brzydko, wiec go olaliśmy i kupiliśmy ten, w którym mieszkamy. Jeśli chodzi o przeprowadzkę, to mąż chce się w przeciągu paru lat wybudować. Ale działkę chce kupić ewentualnie na ulicy obok naszego obecnego domu[emoji28] no trudno, muszę się przyzwyczaić. Mamy w sumie wszystko, bo i przedszkole i szkołę i stacje benzynowe, wiec da się żyć :p

Okej.. ale ja nie wiem czy we wczesniejszych cyklach mialam owu dokladnie wtedy kiedy powinno byc.. a cykl wypadal 28 dni.. wiec teraz przesumiecie moze ale nie musi hyc jednorazowe.. rozumiesz o co mi chodzi? Aplikacja przesunela termin okresu tak zeby wypadl 14 dni po owu jak to powinno byc.. ale moze tak byc ze wczesniej mialam przsuniete owu a okres w terminie.. gdybym nie wprowadzila testu owu czekalabym na okres 25.05. A nie 28.05. Rozumiesz o co mi chodzi?
Mi się wydaje że powinnaś sugerować się ta data która ci się pokazała jak wprowadziłas do apki że test owu pozytywny

Jeśli nie wiesz, ile zazwyczaj trwa u Ciebie okres pomiędzy owulacją a miesiączka, to nie sugerowałabym się tą datą po wprowadzeniu testu. U każdej kobiety wyglada to inaczej, a aplikacja teraz potraktowała Cię „schematycznie”. Myśle, że dopiero po paru miesiącach można byłoby uważać taką datę za wiarygodną.
Oczywiście jeśli w ogóle okres się pojawi, bo może go nie będzie, to nie ma o czym rozmawiać :D
No i wlasnie o to mi chodzi. Widze ze rozumiesz co mialam na mysli i masz podobny tok myslenia.. kurcze.. ja to nie wiem juz co sądzic..

Okej.. ale ja nie wiem czy we wczesniejszych cyklach mialam owu dokladnie wtedy kiedy powinno byc.. a cykl wypadal 28 dni.. wiec teraz przesumiecie moze ale nie musi hyc jednorazowe.. rozumiesz o co mi chodzi? Aplikacja przesunela termin okresu tak zeby wypadl 14 dni po owu jak to powinno byc.. ale moze tak byc ze wczesniej mialam przsuniete owu a okres w terminie.. gdybym nie wprowadzila testu owu czekalabym na okres 25.05. A nie 28.05. Rozumiesz o co mi chodzi?
Tak rozumiem o co ci chodzi. W takim razie nie wiem co Ci doradzić. Oczywiście że może nastąpić przesunięcie a nie musi. Za ile dni masz dostać miesiączke która ma być ewentualnie 28dc?

No to poczekaj jeszcze te 3 dni. I zobaczysz czy przyjdzie. Jeśli nie przyjdzie to poczekaj do 28 maja i jeśli też nie przyjdzie to oznacza tylko jedno. Musisz się uzbroić w cierpliwość.

reklama
No i tak czekac bede bo co mi pozostaje.. ale zastanawiam sie czym bardziej sie sugerowac... regularnoscia cyklu czy schematycznoscią aplikacji..
No to poczekaj jeszcze te 3 dni. I zobaczysz czy przyjdzie. Jeśli nie przyjdzie to poczekaj do 28 maja i jeśli też nie przyjdzie to oznacza tylko jedno. Musisz się uzbroić w cierpliwość.

Do góry