reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Hej dziewczyny, mnie też długo nie było.. Mam nadzieję że pamiętacie moje niskie przyrosty bety i walkę o utrzymanie kolejnej ciąży. Nie udało się i serduszko maleństwa nie zaczęło bić
19.07 miałam zabieg w 8 tc
Wcześniejsze poronienie samoistnie w 6tc.
Juz jest lepiej chociaż psychicznie było bardzo ciężko z tym że ja od początku mimo spokoju czułam że coś jest nie tak.

Będziemy się starać kolejny raz

reklama
Witam się i ja

Andzik Z toxo ja byłam u lekarza chorób zakaźnych i odzwierzecych dostałam skierowanie od mojego gin. Tam mi zrobili jeszcze raz wyniki i okazały się w normie. Także ja bym poszła do lekarza chorób zakaźnych i odzwierzecych z toxo bo gin od tego nie jest.

RoseGold gdzie wy mieszkacie myślałam że w Szczecinie
No właśnie... idę dziś do rodzinnego i poproszę o skierowanie. Zobaczę czy trzeba długo czekać jak tak pójdę prywatnie
Ja hm.. Dzis rano lekki ból podbrzuszam ale no nie wkręcam sobie, bo 2 miesiące temu też tak było i nic z tego [emoji16]
Testować powinnam 11.08, ale 08.08 to ładna data, więc planuje testowanie na wtedy. Jeszcze czekania, a czekania [emoji24]
Zleci kochana ! Oby się udało w tym cyklu. Ale jak już mówiłam mam jakieś dobre przeczucia co do Ciebie [emoji3059]
Już od 9 lat nie mieszkam w Szczecinie, ale dalej uważam, ze to stan przejściowy i nie mogę pogodzić się z tym, ze mieszkamy na wsi[emoji85]
Mieszkam pomiędzy Szczecinem a Świnoujściem, mniej więcej w połowie drogi.
Haha Szczecin... zapamiętam bo za Szczecinem zepsuło nam się auto wracając z wakacji o musieliśmy wracać laweta do domu aż na Śląsk [emoji23]
Hej dziewczyny, mnie też długo nie było.. Mam nadzieję że pamiętacie moje niskie przyrosty bety i walkę o utrzymanie kolejnej ciąży. Nie udało się i serduszko maleństwa nie zaczęło bić
Juz jest lepiej chociaż psychicznie było bardzo ciężko z tym że ja od początku mimo spokoju czułam że coś jest nie tak.

Cześć! Przykro mi że tak się dzieje... Ale jesteś dzielna. Wracajcie szybciutko do gry

Pierwsza moja ciąża była pozamaciczna ale wtedy beta miała wartość już 688 w dniu spodziewanej miesiączki i rosła . A tu spadła ale nie powtórzyłam czy do 0. Nic mnie nie boli ale martwię się dlaczego nie ma okresu skoro beta spadła
Słońce, ja po poronieniu najpierw dostałam lekkie plamienie przęsła 2-3 dni A dopiero po tygodniu dostałam normalne krwawienie. Także czekaj, nie stresuj się:*

Haha ha. U mnie się zaczęło za pierwszym razem od odejścia wód więc nie miałam wyboru. Ale oczywiście się zaparlam że jadę do Świebodzina rodzic i do jechałam, oczywiście nie ja prowadziłam [emoji16]
Oooo w końcu ktoś z moich okolic:D kiedy rodziłas w Świebodzinie? Teraz słyszałam same źle opinie dlatego będę rodziła jeśli już to w Sulechowie bo Rzepka mnie prowadzi, a jest tam ordynatorem :)

No właśnie... idę dziś do rodzinnego i poproszę o skierowanie. Zobaczę czy trzeba długo czekać jak tak pójdę prywatnie Zleci kochana ! Oby się udało w tym cyklu. Ale jak już mówiłam mam jakieś dobre przeczucia co do Ciebie [emoji3059]Haha Szczecin... zapamiętam bo za Szczecinem zepsuło nam się auto wracając z wakacji o musieliśmy wracać laweta do domu aż na Śląsk [emoji23]Cześć! Przykro mi że tak się dzieje... Ale jesteś dzielna. Wracajcie szybciutko do gry

A gdzie byliście na wakacjach? :D nie życzę oczywiście następnego razu, ale jakby co to kontaktuj się ze mną, mój mąż dysponuje lawetą :p

Trzymam za Was mocno kciuki! A czy wiadomo, dlaczego tak się dzieje? Co mówią lekarze?

Nast ja też się zaparlam że u siebie nie urodze i koniec. I dojechałam. Oczywiście cały czas pod tel z dr żeby się upewnić że podróż jest bezpieczna, w razie w rodzilabym tu ale na szczęście wszystko było ok.

Nikolka bardzo mi przykro, mocno tulam [emoji3590] trzymam kciuki za to żeby teraz było ok. Dobrze ze jesteś [emoji259]

Rose no właśnie zastanawiałam się czy nie ubić drugiej lampy do kompletu żeby było symetrycznie skoro auto nie traci na wartości ich zdaniem [emoji1787][emoji1787]

Fiddle rodziła w listopadzie 2015 [emoji16] ja tam jechałam bo tu chodzę prywatnie do dr i on pracuje wł w Świebodzinie, miałam tyle szczęścia że dojechał nawet na mój poród [emoji2956] wszystko było cudownie.
Zresztą u siebie nie chciałam rodzic bo kiedyś u nas było ok a potem zrobiła się rzeźnia za przeproszeniem. Zresztą teraz chyba będą u nas zamykać ginekologiczno polozniczy.

Jestem wielka dentyste wytrwapam [emoji16] wszystkie zęby zrobione, zostanie mi tylko ściąganie kamienia a to już na kolejnej wizycie i koniec [emoji2956] muszę pogadać ze swoją macica bo niewiem czy ona wie że zęby zrobione i możemy zachodzić w ciążę [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Przykro mi, że tak się stało, ale super, że będziecie dalej próbować. Jakieś badania dodatkowo teraz robicie? Lekarz podał możliwą przyczynę? Wbrew pozorom od razu po poronieniu łatwiej jest zajść w ciążę, bo organizm jest już nastawiony ciążowo, więc oby to zadziałało na Waszą korzyść i szybko udało się ponownie zafasolkować. Bo rozumiem, że zielone światło od lekarza na powrót do starań już dostaliście?

reklama
Ale złapałam doła. Kupiłam dziś pierwszy raz w życiu testy owulacyjne i przed chwilą zrobiłam pierwszą sztukę i na moje oko test nie może być bardziej pozytywny[emoji17] dołuje mnie to, bo wg aplikacji owulacja miała być niedziela-poniedziałek i wtedy tez miał być mąż, a tak to d&&pa blada[emoji24] później Wam jeszcze ten test wstawię, będę prosiła o potwierdzenie albo moze pocieszycie, ze go zepsułam czy coś[emoji28]

Do góry