reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

A Ty masz takie długie cykle czy robiłaś już test czy jak?
Testy negatywne, wizyta u lekarza jakąś tam niedomoga której fazy cyklu i kilka innych rzeczy ( poszłam też bo od 2go dnia po owi zaczęły mi s i e plamienia krwawienia i trwały ok 3 tyg aż do leków) dostałam ten orgametril na 7 dni ( 2 dni 2x2, i 5 dni 2x1) i brałam do przedwczoraj, teraz 2 dzień bez, po tym powinna być @. Zobaczymy. 2gi raz muszę mieć wywoływania lekami :-( dr powiedział że to też przez ten zespół niepekajacego pęcherzyka, i że jak nic się nie będzie ziemia to za 2-3 mące myślał y o monitoringu i zastrzyku.

reklama
O tak zakupy poprawiają nastrój. Ja już się nie nadaje na lazenie po galerii zaraz mi duszno, słabo. Dziś wlazlam do pepco kupiłam sobie bluzkę i małemu parę rzeczy już do szkoły. Brakuje mi tylko plecak i książki.
Zaraz jadziemy na grilla do znajomych.a ma, to też mnie wnerwia mial tydzień urlopu i przez ten tydzień nic nie zrobił nic kompletnie nawet naczyn nie umyl [emoji35]
Oj tak poprawiają, chyba że akurat jest Woodstock wszędzie pełno czlowiekow brudnych spocony h, proszacych na piwo a w sklepach tylko browar pasztety i chipsy, ano jeszcze kolejki dwugodzinne...
Ja rozumiem wszystko ale przyjeżdżać tydzień przed???!!

Witam się w sobotnie popołudnie [emoji6]

Co do psów to współczuję, pewnie każda taka ucieczka to ogromna nerwówka dla Was.
A co do ślubów też się wzruszam, tylko na swoim ani łzy nie puściłam [emoji16]
Też używam tamponow w pierwszych dniach, nie wyobrażam sobie @ bez nich [emoji16]

Dziś mam dzień lenia, pół przeleżałam, dopiero niedowno wstałam obiad zrobić.
A od rana poszaleliśmy i było cudownie, jak za starych dobrych czasów gdy nie trzeba było nic wyliczać [emoji16] w końcu mi się głowa trochę odblokowała [emoji3059]
Paola to cudownie zemasz taki dobry nastrój :-)

Stwierdziłam, ze najlepsze co mogę zrobić na poprawę humoru, to pojechać do Ikei :D
W związku z tym powiedzcie dziewczyny, co warto teraz w Ikei kupić? Byłam tam ostatnio jakoś w październiku, może od tamtej pory pojawiło się coś nowego[emoji846]

Oj tak poprawiają, chyba że akurat jest Woodstock wszędzie pełno czlowiekow brudnych spocony h, proszacych na piwo a w sklepach tylko browar pasztety i chipsy, ano jeszcze kolejki dwugodzinne...

Przedstawiłaś właśnie obraz Wolina w trakcie festiwalu Wikingów[emoji85] człowiek na pizzę przyjedzie, a nie ma gdzie zaparkować i gdzie usiąść. Nie wspominając o żabce, gdy chce się kupić coś do picia[emoji85]

Testy negatywne, wizyta u lekarza jakąś tam niedomoga której fazy cyklu i kilka innych rzeczy ( poszłam też bo od 2go dnia po owi zaczęły mi s i e plamienia krwawienia i trwały ok 3 tyg aż do leków) dostałam ten orgametril na 7 dni ( 2 dni 2x2, i 5 dni 2x1) i brałam do przedwczoraj, teraz 2 dzień bez, po tym powinna być @. Zobaczymy. 2gi raz muszę mieć wywoływania lekami :-( dr powiedział że to też przez ten zespół niepekajacego pęcherzyka, i że jak nic się nie będzie ziemia to za 2-3 mące myślał y o monitoringu i zastrzyku.
Ja miałam podobna jazdę ale dostałam dufostan na wywołanie 2 cykle pod rząd z monitoringiem tak samo.
Później dostałam clo i zastrzyk owitrell i od tego czasu jest wręcz książkowo 28-29dc i @ się pojawia nawet jak pęcherzyk nie pęknie to zawsze miałam monitoring i za wczasy już byłam na dufostanie aby nie wydłużał się cykl.
Może warto z lekarzem pogadać że nie ma na co czekać tylko odrazy zacząć od monitoringu i odrazy będzie wiadomo co się dzieje

Ja od przeszło 10 cykli jadę na duphastonie od 17dc żeby mieć @. No to nieźle, to czekamy co będzie dalej. Niech ta @ już przyjdzie, najgorzej tak czekać na nowy cykl.

Paola to cudownie zemasz taki dobry nastrój :-)
Oj tak, nie wiem jak to możliwe, ale to cudowne uczucie tak się odblokować [emoji16] polecam!
Stwierdziłam, ze najlepsze co mogę zrobić na poprawę humoru, to pojechać do Ikei :D
W związku z tym powiedzcie dziewczyny, co warto teraz w Ikei kupić? Byłam tam ostatnio jakoś w październiku, może od tamtej pory pojawiło się coś nowego[emoji846]
Ojojoj ja to muszę Ikeę omijać, bo jak tylko wejdę nawet po nic to wnoszę pełno rzeczy [emoji16] ostatnio pojechaliśmy tylko po sztućce, a wyszliśmy biedniejsi o 7 stówek [emoji23] i w tym nie było nawet nic konkretnego, same pierdoły [emoji16]

reklama
Oooo to z krosna jesteś:) blisko mnie:p
A to nie jest tak jak parę lat temu, że na czas festiwalu alkoholu nie sprzedają w żadnym sklepie?
Współczuję, nie lubię strasznie takich spendów[emoji52]

W tym samym czasie w Wolinie jest festiwal wikingów, tam też tydzień wcześniej już pelno ludzi tylko oprócz smrodu i picia to jeszcze z mieczami latają [emoji1787]

Do góry