reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Dziewczyny jestem już po. Z badań nasienia od urologa wyszło że zajście w ciążę naturalnie z moim mężem jest tylko 10% do tego dochodzą moje choroby. Muszę zacząć dokładne leczenie neurologiczne na epilepsje bo się boją że będą ataki. Nie ma szans na naturalne poczęcie. W chodzi tylko w grę sztuczne zapłodnienie ale żeby zaczęli wdrażać leczenie to muszę iść do neurologa i schudnąć póki co 10-15 kg. Jestem załamana. Dziewczyny nie mam sił wlaczyc. [emoji26][emoji26]

Jeśli dobrze pamietam, to Ty zachodziłaś w ciążę, ale nie utrzymywałaś jej. Czyli te wyniki tez uniemożliwiają dotrwanie tej ciąży do końca? Bo jednak zachodzić Ci się udawało.
I nawet jeśli to zabrzmi głupio, to jednak najważniejsze jest to, ze znacie problem. Teraz tylko trzeba się zastosować do wytycznych lekarza (schudnąć 10-15kg dasz radę bez problemu) i trzeba działać dalej. Widzisz, ja w dwie ciąże zaszłam naturalnie, a czuję to, ze w trzecią uda mi się zajść tylko z pomocą. No i trudno, ważne, żeby się po prostu udało.
Trzymam za Was kciuki!

reklama
Dziewczyny jestem już po. Z badań nasienia od urologa wyszło że zajście w ciążę naturalnie z moim mężem jest tylko 10% do tego dochodzą moje choroby. Muszę zacząć dokładne leczenie neurologiczne na epilepsje bo się boją że będą ataki. Nie ma szans na naturalne poczęcie. W chodzi tylko w grę sztuczne zapłodnienie ale żeby zaczęli wdrażać leczenie to muszę iść do neurologa i schudnąć póki co 10-15 kg. Jestem załamana. Dziewczyny nie mam sił wlaczyc. [emoji26][emoji26]
Kochana! Nie poddawaj się! Już 3/4 drogi za Tobą. Ostatnia prosta! Znacie przyczynę więc razem dacie radę!

Mam pytanie dziewczyny. Czy grupa krwi może się zmienić? Np po ciąży? Bo przy poprzedniej miałam oznaczenie B+, a właśnie odebrałam nowe wyniki z laboratorium i mam AB+ i zastanawiam się, czy jakiś błąd, czy co?

Mam pytanie dziewczyny. Czy grupa krwi może się zmienić? Np po ciąży? Bo przy poprzedniej miałam oznaczenie B+, a właśnie odebrałam nowe wyniki z laboratorium i mam AB+ i zastanawiam się, czy jakiś błąd, czy co?

Z tego co wiem, nie może się zmienić.
Ale generalnie szok, jeśli pomyliliby się w laboratorium przy tak ważnym oznaczeniu :o

Też mi się tak wydaje, musi to być błąd laboratorium. Aż się wierzyć nie chce, że taki błąd mogli popełnić, przecież grupa krwi jest taka wazna

A wiecie co ? Ja przez ostatnie 3 lata byłam 3 razy w szpitalu i za każdym razem grupę robili , mowie do nich po co robią skoro miałam robione i nawet maja w karcie bo u nich leżałam to powiedziano mi ze jak Niemam plastiku to znaczy ze może się zmienić , dziwne ale tak mi babka powiedziała . I zeby dostać plastik to potrzeba mieć 3 różne pobrania na grupę .

A wiecie co ? Ja przez ostatnie 3 lata byłam 3 razy w szpitalu i za każdym razem grupę robili , mowie do nich po co robią skoro miałam robione i nawet maja w karcie bo u nich leżałam to powiedziano mi ze jak Niemam plastiku to znaczy ze może się zmienić , dziwne ale tak mi babka powiedziała . I zeby dostać plastik to potrzeba mieć 3 różne pobrania na grupę .

A co to znaczy „mieć plastik”? No bo jeśli to jakiś rodzaj potwierdzenia grupy krwi, to świadczy to o tym, ze jednak grupa krwi nie może się zmienić, jedynie może dojść do błędu w oznaczeniu jej

reklama
Młoda przemysł, ochlon ale mam nadzieję że się nie podasz. Zgadzam się Nast tyle przeciwności już pokonała że i z tym dasz radę, a my będziemy Cie wspierać we wszystkim w leczeniu, w odchudzaniu we wszystkim. Poza tym ja wyciągam z tego jeden wniosek lekarz pow że zajście w ciążę będzie trudne ale nie niemożliwe! Więc jest o co walczyć, a jest kupa osób które nawet pomimo inseminacji, in vitro nie będą miały szans na ciąże z różnych powodów. Dobrze ze to poszło tak szybko bo masz jeszcze mnóstwo czasu na dojście do celu. Pomogłas wielu z nas wsparciem i dobrym słowem a dobro wraca. Ja mocno 3mam za Ciebie kciuki i pamiętaj że zawsze tu dla Ciebie jesteśmy [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Rose ja też po przerwie zamierzam wrócić z niezłym łupem, nastawiam się na 3-4kg [emoji16]
Tak grupa krwi się nie zmienia. Czasami popełniają błędy a czasami wola spr za każdym razem mimo że, wpisane żeby nie doszło do aglutynacji ( bo w karcie też może być błąd po prostu czynnik ludzki).
Ja to wgl z krwią mam nakichane bo nam 0rh- jestem idealnym dawca a kijowym biorąc biorę tylko i wyłącznie od 0rh-. I w dodatku z moim mam konflikt serologiczny bo on ma plusa.

Ja dziś zaszalalam w rossmanie :-) ale odrazu lepiej się czuję :-)

Do góry