reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Mąż był u lekarza, dostał skierowanie tylko na morfologię i tsh. Za resztę musimy sobie zapłacić [emoji16]
A ja czuję, że zaraz okres dostanę, brzuch zaczyna boleć i ogólnie jakoś tak średnio się czuję [emoji849]
Dlaczego za wszystko inne musi zapłacić? Przecież to są badania które są wykonywane na NFZ

reklama
I uwaga, skumałam w końcu jak badać tą szyjkę [emoji16] jest nisko i otwarta, więc @ lada moment [emoji53] no nic, do trzech razy sztuka i teraz się uda [emoji16]

Tak mówisz? Myślałam, że właśnie nie wszystko robią na nfz [emoji50] to jutro chyba przejdzie się do kogoś innego po skierowanie [emoji16]
Jeżeli chodzi o badania ogólne krwi moczu i hormonów takich jak prolaktyna testosteron lh fsh są na NFZ na 100% jedynie co to badanie nasienia trzeba sobie zapłacić bo ja w Pl płaciłam za ogólne 30 zł w szpitalnym labolatorium.

Może po takie skierowanie lepiej udać się do urologa to on da skierowanie ale nie wiem ile czeka się na wizytę z NFZ

Witam :-)
Dzień mi leci.
Plamienia mam nadal ale powoli co jakiś czas zaczynam czuć podbrzusze więc to się chyba na @ będzie kulalo. Dziś 24 dc.

Fiddle mogę współczucie. Aż mnie wzdrygnelo. Słuchaj mojemu jak na ząb ketonal nie pomógł ( a jakna złość żaden dentysta nie miał czasu odrazu) to pani w aptece dała mu ibum ale 600mg nawet nie wiedziałam że są, myślałam że max 400mg,wiec w razie kryzysu może spróbuj.

Jeżeli chodzi o badania ogólne krwi moczu i hormonów takich jak prolaktyna testosteron lh fsh są na NFZ na 100% jedynie co to badanie nasienia trzeba sobie zapłacić bo ja w Pl płaciłam za ogólne 30 zł w szpitalnym labolatorium.

Może po takie skierowanie lepiej udać się do urologa to on da skierowanie ale nie wiem ile czeka się na wizytę z NFZ
Ok, ale do urologa skierowanie też musi dać rodzinny? To się chyba nie uda [emoji23] chyba że zmienimy lekarza. Ale akurat pasuje, że jutro wolne to by zrobił te badania.. Policzyłam, że wyjdzie niecałe 150 zł za te pozostałe [emoji6]

Na początku moich starań tez chciałam skierowanie od rodzinnego na hormony i dostałam tylko na tsh. Lekarz tłumaczył ze mają jakieś wytyczne i na dokładne badania skierowania daje specjalista :)

Ok, ale do urologa skierowanie też musi dać rodzinny? To się chyba nie uda [emoji23] chyba że zmienimy lekarza. Ale akurat pasuje, że jutro wolne to by zrobił te badania.. Policzyłam, że wyjdzie niecałe 150 zł za te pozostałe [emoji6]
Do urologa bez skierowania to jest tak jakby ginekolog dla mężczyzn.

Na początku moich starań tez chciałam skierowanie od rodzinnego na hormony i dostałam tylko na tsh. Lekarz tłumaczył ze mają jakieś wytyczne i na dokładne badania skierowania daje specjalista :)
Ja jak mieszkałam w Pl to na wszystkie badania dostawalam od rodzinnego i mój mąż też. Nie robił nam problemów.

reklama
Do góry