reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Hejka tak czytałam że w Niemczech nie można prywatnie bety zrobić. Tak jak pisała koleżanka może ci test podesłac. I z nim do lekarza pójdziesz i da ci skierowanie na betę a później zawsze można ciut nasciemniac jakby nie wyszło że może wadliwa seria albo test był uszkodzony. Ja bym tak kombinowała
No nie można tu na wszystko jest potrzebne skierowanie. Ja będę zmieniać lekarza rodzinnego więc poproszę tego nowego. Może się zgodzi. Powiem mu jaka jest sprawa. I zobaczymy jeśli się nie zgodzi to po proszę któraś z dziewczyn o podeslanie testu ciazowego. [emoji846]

reklama
No nie można tu na wszystko jest potrzebne skierowanie. Ja będę zmieniać lekarza rodzinnego więc poproszę tego nowego. Może się zgodzi. Powiem mu jaka jest sprawa. I zobaczymy jeśli się nie zgodzi to po proszę któraś z dziewczyn o podeslanie testu ciazowego. [emoji846]
No i super :)
Trzymam kciuki :)
To się zapowiada że nas dość sporo będzie do testowania w podobnym czasie :)

U mnie też termin 15-17 ale stawiam że jak już będzie kilka dni wcześniej bo owu 28
No to tak mniej więcej między 12-15 lipca +-2 dni. Zobaczymy co to będzie mi ja miałam cykl w kwietniu 38dniowy w maju nie miałam.i w czerwcu miałam 40 dniowy cykl i teraz wychodzi na to że powinien być 38-40dc ale nie zdziwię się gdy cykl się znowu o kilka dni wydłuży.

Niestety nie mam potwierdzonej owu monitoringiem. Temperatura strasznie skacze nie idzie z niej nic wyczytać i tylko test pokazał mi uśmiechnięta buźke. Zostało czekać. Na szczęście za tydzień mamy już klinikę więc nawet jak się nie uda to będzie mi przykro ale w końcu mi pomogą.

Będzie dobrze i super że ta klinika już coraz blizej i może będzie bardzo miłym zaskoczeniem wizyta w klinice i oświadcza ci że jesteś w ciąży :)
No to tak mniej więcej między 12-15 lipca +-2 dni. Zobaczymy co to będzie mi ja miałam cykl w kwietniu 38dniowy w maju nie miałam.i w czerwcu miałam 40 dniowy cykl i teraz wychodzi na to że powinien być 38-40dc ale nie zdziwię się gdy cykl się znowu o kilka dni wydłuży.

Niestety nie mam potwierdzonej owu monitoringiem. Temperatura strasznie skacze nie idzie z niej nic wyczytać i tylko test pokazał mi uśmiechnięta buźke. Zostało czekać. Na szczęście za tydzień mamy już klinikę więc nawet jak się nie uda to będzie mi przykro ale w końcu mi pomogą.

Będzie dobrze i super że ta klinika już coraz blizej i może będzie bardzo miłym zaskoczeniem wizyta w klinice i oświadcza ci że jesteś w ciąży :)
Już jesteś któraś z kolei która mi to pisze. Ale chyba 11dpo to na USG nie będzie nic widać. A testu nie chce robić przed terminem @ żeby się nie rozczarować.

Bardzo się cieszę z tej kliniki A to dzięki gin Polak bo to on mi zaproponował skierowanie do kliniki. I udało by się już na pierwszą wizytę na 24.06 ale mój m nie dostał wolnego i musieliśmy przełożyć na 11.07

Hej hej ale mi się nie che [emoji23] do pracy na 11 do 18 zamykam przedszkole. Oliwiera mam że sobą w pracy.
Po wózek nie jechałam bo gościu napisal że będzie jednak dzisiaj po 19. Jak mi dzis napisze znów że go nie będzie to się wkurze chyba.

W Poznaniu pada pogoda do dupy i ok 14 stopni [emoji35]

Miłego dnia wszystkim.
W biedrze są fajne przeceny kupiłam termofor za całe 6. 30zl [emoji23]

O taki [emoji23]
received_671043916699989.jpeg

reklama
Trochę bez sensu że na wszystko jest potrzebne skierowanie. Bo tak to byś poszła i już. A tu na wizytę trzeba czekać potem prosić o skierowanie.

Do góry