reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Życie lubi zaskakiwać i oby w Twoim przypadku tak właśnie było [emoji6]

Jeżeli nie możesz na własną rękę zrobić, to na pewno dostaniesz w klinice skierowanie na betę razem z pierwszymi badaniami.

Chyba że chcesz trochę oszukać rodzinnego, to Ci podeślemy pozytywny test [emoji16][emoji23]
No tak tylko jak beta wyjdzie negatywna to co wtedy? Bo wyniki pójdą do niego ja ich nie dostanę do ręki.

reklama
A to nie pomyślałam, że wynik pójdzie w pierwszej kolejności do lekarza. Chociaż w sumie zdarzają się fałszywie dodatnie testy i zawsze można by było się tym wytłumaczyć.

No nic, to w klinice dostaniesz skierowanie na betę, bo wydaje mi się, że w pierwszej kolejności będą musieli to sprawdzić.
No tak tylko jak beta wyjdzie negatywna to co wtedy? Bo wyniki pójdą do niego ja ich nie dostanę do ręki.

A to nie pomyślałam, że wynik pójdzie w pierwszej kolejności do lekarza. Chociaż w sumie zdarzają się fałszywie dodatnie testy i zawsze można by było się tym wytłumaczyć.

No nic, to w klinice dostaniesz skierowanie na betę, bo wydaje mi się, że w pierwszej kolejności będą musieli to sprawdzić.
No ja tam powiem że test owu miałam pozytywny 30 czerwca że jestem 11 dni po owu i czy jest możliwość żeby sprawdzili betę bo test nie wyjdzie jeszcze i usg też jeszcze nie pokaże nawet plamki bo to jest po prostu za wcześnie.

No i @ już się 2 dzień spóźnia... nawet nic się nie zapowiada... spełnia się najgorszy scenariusz [emoji26][emoji26][emoji26][emoji26] po co ja w ogóle tego dupka brałam

Witajcie dziewczyny,
Wybaczcie że trochę zniknęłam ale zaliczyłam doła i nie chciałam na was zrzucac negatywnych emocji.
Niestety od 2go dnia po owulacji codziennie plamie coraz bardziej żywa krwią. Nie jest tego dużo ale jest. Moje nadzieję że może się udało odeszły w niepamięć a wróciły do mnie jak bumerang z wielką mocą problemy ze starań o pierwszą ciąże, i dotarło do mnie ze nie ma znaczenia czy będę się starać o 1, 2 czy 15 dziecko moje piętno będzie mnie bolało za każdym razem tak samo. To taki rolkercoster który wykancza, kiedy czekam na owu i mam nadzieję jestem na górze, gdy potem idzie nie tak ogarnia mnie rozpacz i wyrzuty do siebie, i choćbym niewiem ile razy mówiła sobie ze pdejde do tego na chłodno, itp to wiem że oklamuje sama siebie.
Do lekarza najwcześniej będę mogła iść za ok tydzień półtorej. Już się oczywiście naczytalam o jakiejś niedomodze lutealnej, krwiakach,polipach itp :-/
Wróciłam bo bardzo tesknilam [emoji3590] nikt mnie nie zrozumie tak jak wy.

Raczej na pewno nie [emoji25] bo niestety w dalszym ciągu starania strzymane. Wiadomo stosunek przerwany to żadna antykoncepcja ale w cuda nie wierzę
Przykro mi kochana. Ale jak gin dał ci duofaston to dał to w jakimś celu. Nie faszeruje Cię dupfastonem bez żadnego powodu. Kiedy masz kolejna wizytę u gin?

Przykro mi kochana. Ale jak gin dał ci duofaston to dał to w jakimś celu. Nie faszeruje Cię dupfastonem bez żadnego powodu. Kiedy masz kolejna wizytę u gin?
Kochana alarm odwołany. Jest już plamienie pewnie się rozkręci zaraz. 1 raz się tak cieszę na @ [emoji21]

Pod koniec lipca mam wizytę. I już się dowiem czy mogę wrócić do starań. Ale stres !

reklama
Może cykl trochę się wydłuży, ale będzie za to prawidłowy? Dłuższe cykle jeżeli będą regularne nie są w niczym gorsze od krótkich. Najważniejsze, żeby cykl przebiegał prawidłowo, a właśnie w takim celu lekarz przepisał Ci dupka. Nie załamuj się, tylko zaufaj lekarzowi, że widocznie ten dupek był potrzebny.
No i @ już się 2 dzień spóźnia... nawet nic się nie zapowiada... spełnia się najgorszy scenariusz [emoji26][emoji26][emoji26][emoji26] po co ja w ogóle tego dupka brałam

Do góry