reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Mój mąż mówi tak : urodzić warzywko i co za jakieś 20-30 lat ? Kto się nim zajmie jak nas zabraknie ? Ja osobiście nie wiem jaka decyzje bym podjęła jeśli w ciąży wyniki wskazywały by na nieuleczalna chorobę , cierpienie itd .
Ja no nie miałam na myśli dziecka warzywko. Ale chodzi mi ogólnie o dziecko które będzie chodziło siedzialo np dziecko z autyzmem czy ZD czy inna wada.

Jeśli chodzi o dziecko warzywko to nie wiem na dzień dzisiejszy jakiś decyzję bym podjęła. Ale jak by to miała być moja jedyna szansa na macierzyństwo to bym może urodziła ale nie wiem tego na dzień dzisiejszy na 100%

reklama
Wróciliśmy z plaży ale woddaaaaa zimnaaaa masakra. Już po obiedzie o jadłam się i leżę do góry brzuchem [emoji23]
No mi też bardziej chodzi o warzywo albo o jakieś wady genetyczne.
Jak mi się nic nie chce a mam tyle prasowania [emoji24]

No właśnie, bo jest różnica między chorobą a chorobą. Zd, autyzm i tym podobne- życie ciężkie, ale zawsze życie. Natomiast taka typowa wegetacja czy "warzywo" to już inna para butów i pewnie też bym rozważała zakończenie. Nie wiem jaką decyzję bym podjęła, ale na pewno bym rozmyślała
Ja nie mówię bo też bym rozmyślala ale nie wiem jaka bym decyzję podjęła. Tego chyba żadna nie jest pewna na 100% ale życzę każdej z nas aby było nam dane rodzic zdrowe dzieci i żeby nie było potrzeby decydować czy zakończymy ciążę czy decydujemy się urodzić mimo choroby.

Nie można porównać zespołu Downa do autyzmu... to są całkowicie różne choroby mające inne przyczyny. Autyzmu nie wykryjesz żadnymi testami bo nie jest to wada genetyczna. Nie jest to mutacja.

Nie można porównać zespołu Downa do autyzmu... to są całkowicie różne choroby mające inne przyczyny. Autyzmu nie wykryjesz żadnymi testami bo nie jest to wada genetyczna. Nie jest to mutacja.
Dziewczyny ja tylko napisałam ogółem nie porównywalam. A jeśli już o to chodzi to ZD też są przypadki że badania tego nie wykryja i rodzice się dowiadują dopiero przy porodzie jak już urodza. A to już jest wada genetyczna.

Dziewczyny tak z innej beczki. Dzisiaj mam 16dc testy owu robię zawsze o 19:00 od 13dc i ciągle negatywne. Moja temp jest strasznie dziwna i coś mi się wydaje że albo owu będę miała bardzo późno albo wogule jej nie będzie i znowu cykl będzie strasznie długi nawet dłuższy niż ten 40dniowy. Z temp która mierze w ustach pod językiem nie potrafię kompletnie nic wyczytać.

Są przypadki, że badania nie wykryły choroby. W takiej sytuacji obdarzyłabym dziecko miłością i opieką najlepszą jaką mogłabym zapewnić. Ale świadomie nie skazałabym swojego dziecka na cierpienie i życie w chorobie.
Ja mam takie samo zdanie.. Bo to nie jest już nawet kwestia rodziców, czy sobie poradzą z takim dzieckiem czy nie, ale samego nowego życia, które już na starcie jest przegrane... Oczywiście kwestia też rodzaju niepełnosprawnosci, wiadomo są różne. Ale ja tak jak Ty świadomie nie skazałabym nowego człowieka na cierpienie [emoji849]

Obyśmy dziewczyny nigdy przed takimi wyborami stawać nie musiały [emoji110]

Dziewczyny tak z innej beczki. Dzisiaj mam 16dc testy owu robię zawsze o 19:00 od 13dc i ciągle negatywne. Moja temp jest strasznie dziwna i coś mi się wydaje że albo owu będę miała bardzo późno albo wogule jej nie będzie i znowu cykl będzie strasznie długi nawet dłuższy niż ten 40dniowy. Z temp która mierze w ustach pod językiem nie potrafię kompletnie nic wyczytać.

A z tą temperaturą czemu nie możesz dojść do ładu? Tak skacze, czy jak?
Nie przekreślaj tego cyklu, pewnie owu będzie w najbliższym czasie skoro takie dłuższe cykle masz [emoji6]

Ja dziś 13 dc, obstawiam, że owu będzie niedługo, bo czuję lewy jajnik. Zastanawia mnie tylko fakt, czemu znowu lewy, ostatnio miałam owu z lewego też [emoji849]

reklama
Może owu się przesunela i będzie później. Ja bym robiła dalej testy. A z temp to różnie też bywa bo te upały, zmęczenie i w ogóle, myślę że wszystko ma wpływ.

Do góry