reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Od 6 rano mały mi wymiotuję od rana nic nie robię jak piore. Zwymiotowal na łóżko musiałam wszystko wyprac łącznie z materacem [emoji24] daje mu pić choć nie chce no i wygazowana Cole. Mam nadzieję że mu przejdzie i się nie odwodni.

Ojej, zdrówka dla synka. No i żeby na Ciebie nie przeszło, bo będzie katastrofa[emoji17] chociaż ja przeszłam raz jelitowke w ciąży i jakoś przeżyłam, ale myśle ze to nic bezpiecznego

Ojej, zdrówka dla synka. No i żeby na Ciebie nie przeszło, bo będzie katastrofa[emoji17] chociaż ja przeszłam raz jelitowke w ciąży i jakoś przeżyłam, ale myśle ze to nic bezpiecznego
Wczoraj jak przyjechaliśmy dałam mu Jablko umylam ale zjadł że skórką i dziś wymiotuję samym jabłkiem. Myślę że to mu utkwilo na żołądku

Może franca wcale nie przyjdzie. A zadzwoń, najwyżej przełożysz wizytę, jeżeli jednak zaleje.

Dziękuje za słowa otuchy[emoji173]️ oczywiście, komuś tez bym napisała, ze skoro nie ma okresu, to dalej jest nadzieja. W końcu skoro nie ma @, to znaczy ze owulacja się przesunęła, a skoro się przesunęła, to nie wiemy, kiedy była i nie mamy pewności ze test musiałby już wyjść pozytywny. Dlatego lepsza beta, jednak na razie nie po drodze mi do laboratorium.
No i zastanawiam się tez czy nie lepiej byłoby zadzwonić do gina mojego. Przyjmuje tylko we wtorki, może mnie wciśnie w tym tygodniu. Gorzej jak akurat na wizytę mnie zaleje[emoji85] jestem smutna, rozgoryczona i zła. Bo nie wiem, co się dzieje, a żeby się dowiedzieć muszę iść do lekarza, do którego chciałam iść po @, a ta franca nie chce przyjść i jestem w takim zawieszeniu.
Nie wiem, myślicie, żeby dzwonić we wtorek do gina?

Pęcherzyk dominujący ma 12mm wiec owu ok środy czwartku będzie . Będę robić nadal testy zeby zobaczyć jak pokażą dwie kreski . Mój m nie wyjeżdża jutro , odwołał wyjazd ufff może będzie szansa na zajście

Witajcie dziewczyny :-)
Ja zbilzam się do końca nocki i będę lecieć do domku wreszcie.
Dzis 3 dzień będzie po odstawieniu primolutu, w nocy miałam mała plamke na wkladce mam nadzieję że z tego będzie @ a nie jak ost fałszywe objawy. Cóż czekam czy się rozkręci. Mam wrażenie że czuję coś w macicy jakby się szykowała na @ ( ostatnio nie czułam nic jakbym wgl nie miała macicy i to mnie zdziwiło--efekt był taki ze miałam rację blokada hormonalna i brak wzrostu endometrium) tylko niewiem czy sobie tego nie wkrecam bo tak bardzo chce już normalne cykle :-/ zaczęło by porządnie boleć to bym wiedziała [emoji23][emoji23]

Mam nadzieję że dziś nie będzie aż tak upalnie bo w te gorączki ciężko mi odsypiam nocki. Poza tym co by nie robić bo krótki czasie co rusz jestem spocona jak Szczurek.

Pęcherzyk dominujący ma 12mm wiec owu ok środy czwartku będzie . Będę robić nadal testy zeby zobaczyć jak pokażą dwie kreski . Mój m nie wyjeżdża jutro , odwołał wyjazd ufff może będzie szansa na zajście

Super, ze mąż nie wyjeżdża :D

Mój mi wczoraj obiecał, ze nawet jeśli po Niemczech pojedzie do Szwecji, to będzie miał rotacje 3 tygodnie na projekcie na 1 tydzień w domu i będzie starał się ten tydzień w domu dopasować do mojego kalendarzyka[emoji173]️ nie wierzę mu, ale to miło, ze o tym pomyślał[emoji85]

reklama
Witajcie dziewczyny :-)
Ja zbilzam się do końca nocki i będę lecieć do domku wreszcie.
Dzis 3 dzień będzie po odstawieniu primolutu, w nocy miałam mała plamke na wkladce mam nadzieję że z tego będzie @ a nie jak ost fałszywe objawy. Cóż czekam czy się rozkręci. Mam wrażenie że czuję coś w macicy jakby się szykowała na @ ( ostatnio nie czułam nic jakbym wgl nie miała macicy i to mnie zdziwiło--efekt był taki ze miałam rację blokada hormonalna i brak wzrostu endometrium) tylko niewiem czy sobie tego nie wkrecam bo tak bardzo chce już normalne cykle :-/ zaczęło by porządnie boleć to bym wiedziała [emoji23][emoji23]

Mam nadzieję że dziś nie będzie aż tak upalnie bo w te gorączki ciężko mi odsypiam nocki. Poza tym co by nie robić bo krótki czasie co rusz jestem spocona jak Szczurek.

Oby Ci się rozkręciło, a nie były to tylko jakieś mylące plamienia.

Ja w nocy tez dostałam plamien, wiec okres przyszedł. Nie jestem już smutna, bo czułam ze się nie udało. Jestem tylko wkurzona, bo nie mam pojęcia, jak będzie teraz wyglądać mój cykl, a przy dojeżdżającym mężu nieregularny cykl to katastrofa. Wychodzi na to, ze conajmniej dwa miesiące muszę czekać na to, żeby wszystko się wyregulowalo[emoji17]

Polecicie mi jakieś testy owulacyjne dostępne stacjonarnie w aptece? I czy termometrem bezdotykowym (jak go inaczej nazwać?[emoji848]) można mierzyć sobie temperaturę?

Do góry