reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Możesz spróbować jutro zrobić test ale może wyjść jeszcze negatywny dlatego że nie znasz dnia ani godziny kiedy doszło do zagniezdzenia A hormon ciążowy BETA HCG pojawia się 48godzin po zagniezdzeniu i dopiero jest w krwi A później dopiero trafia przefiltrowany przez nerki do moczu i dopiero odpowiednią ilość hormonu w moczu spowoduje że test pokaże kreskę testową która jednoznacznie oznaczać będzie ciążę.

Możesz spróbować jutro zrobić test ale może wyjść jeszcze negatywny dlatego że nie znasz dnia ani godziny kiedy doszło do zagniezdzenia A hormon ciążowy BETA HCG pojawia się 48godzin po zagniezdzeniu i dopiero jest w krwi A później dopiero trafia przefiltrowany przez nerki do moczu i dopiero odpowiednią ilość hormonu w moczu spowoduje że test pokaże kreskę testową która jednoznacznie oznaczać będzie ciążę.

Czyli I tak trzeba czekac. Czytam o tym plamieniu I dziewczyny pisza ze wyglada jak @ tylko mniej obfite. Daabym spokoj tylko mi nie pasuje czas miedzy owu a @ za krotki jest wg mnie I to mi daje nadzieje :(

Czyli I tak trzeba czekac. Czytam o tym plamieniu I dziewczyny pisza ze wyglada jak @ tylko mniej obfite. Daabym spokoj tylko mi nie pasuje czas miedzy owu a @ za krotki jest wg mnie I to mi daje nadzieje :(
Kochana nie potrafię znaleźć artykułu gdzie wypowiadała się pani dr ginekolog -położnik i pisała tam ze czasami test może pokazać pozytyw dopiero 28dni od zagniezdzenia.

Podam Ci na moim przykładzie tak mniej więcej.
Prawdopodobnie owu miałam 14dc 11 maja zanim doszło do zapłodnienia i zagniezdzenia to już był prawdopodobnie 31dc w 33dc test negatywny. Jeśli zagniezdzenie miałam 31dc to hormon ciążowy zaczął się pojawiać dopiero we krwi 33dc (wtedy test negatywny). Czyli na dobrą sprawę nawet jeśli @ nie przyjdzie w środę i zrobię test wyjdzie negatywny to ani nie oznacza że nie jestem w ciąży ani nie oznacza że w niej jestem. I dopiero test pozytywny może mi wyjść w okolicach następnej miesiączki czyli w ostatni tydzień czerwca ( 4tyg pozniej) nie u każdej test pokazuje pozytyw 4 tyg po terminie. Bo nie którym wyjdzie pozytyw nawet 3 dni przed @ z resztą na forum mamy dużo dziewczyn którym test pokazał pozytyw już na 3 dni przed terminem @. Ale też nie oznacza że każdej dziewczynie test ciążowy nawet o czułości 10 ma pokazać ciążę ( jeśli w niej jest) 3 dni przed terminem @ lub w dniu terminu@. Z testami bywa różnie. Nawet czasami beta nie wyjdzie w dniu terminu @To nie ma reguły każda z nas jest inna.

To co opisałam na swoim przykładzie to tylko moje przypuszczenia. Może się nawet okazać że nie jestem w ciąży mimo braku miesiączki.

Narazie czekam do środy Jeśli nie będzie nadal @ zrobię test z rana to będzie 8 dni po terminie miesiączki patrząc że większość cykli w moim życiu były właśnie 30-dniowe.

Mloda Ja to przeszlam w 1 ciazy wlasnie :/ test wyszedl 3tyg po terminie @.
Mnie sie wydaje po prostu ze jesli to jest @ to przyszla duzo za wczensie. I to mnie niepokoi

Kochana każdej kobiecie się zdaza że miesiączka przyjdzie o wiele za wcześnie lub z wielkim opóźnieniem

Ja miesiaczkuje od 14 lat i raz w życiu miesiączka przyszła na 24dc rok temu A w poprzednim cyklu to był mój pierwszy cykl który trwał aż 38dni. Zawsze trwał 30dni A czasami 34dni.

Jeżeli to jest faktycznie Ciebie miesiączka która przyszła o wiele za wcześnie to oznacza że albo nie było owu 17dc bo to było by za późno lub odbyła się owu w 17dc A za to fazę lutealna miałaś krótką co mogło by oznaczać że było za mało czasu na zagniezdzenie się zarodka.

Nie wiem co mam jeszcze poradzić ponieważ ja jak dostanę okres to od razu się rozkręca tylko że ja nigdy nie mam obfitego okresu ze skrzepami. Zawsze mam słaby trwa 4dni rzadko się zdarza ale się zdarza że trwa 5 dni ale tylko wtedy kiedy okres dostanę wieczorem. A przeważnie przychodzi do mnie rano jak wstaje z nocy to już jest.

Nie mam przed okresem ani po okresie żadnych plamien ani w środku cyklu. Jedynie co to w tym cyklu w 14dc miałam kilku godzinne plamienie brązowe i śluz różowy i to wszystko. Pierwszy raz właśnie w obecnym cyklu.

reklama
Dzieki kochana :) czas pomoze zrozumiec :) cieprliwosc jest cnota ponoc :p
Nie ma za co kochana.
Nawet gin nie wie kiedy doszło dokładnie do zagniezdzenia A co dopiero abyśmy my wiedziały. Chyba że ktoś ma plamienia implantacyjne i ma pewność że to napewno to to jeszcze wie koedy doszło do zagniezdzenia. Ale jak nie ma plamien to jest to trudno ocenić.

Także cierpliwość cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość kochana.

Do góry