reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Ja dostałam od mojej siostry białe wino musujące bezalkoholowe, wczoraj wieczorem do meczu nalałam sobie lampeczkę i przepyszne było, ale od tego czasu jakoś mnie żołądek gniecie [emoji52] myślicie, że to sprawka samego wina, że za ciężkie jednak, czy może wina bąbelków? Bo ja w zasadzie od początku ciąży samą wodę niegazowaną piję i mógł żołądek odwyknąć?

reklama
Hej dziewczyny, u mnie test wczoraj rano wyszedł bladziutki- ale miał mniejsza czułość niż ten pierwszy. Zrobię w weekend- Dziś 27dc i @ byłaby w sobote.
Niestety się pochorowalam- angina mnie dopadła i wczoraj z gorączką w łóżku lezalam. Dziś już do pracy bo obowiązków dużo i na koniec miesiąca trzeba podokanczac plany sprzedażowe.
Fajnie było u lekarza powiedzieć że jestem w pierwszych tygodniach ciąży ;-)

Jej bladziutka u mnie to już bym dostała zawału i na robiła sobie nadziei
Hej dziewczyny, u mnie test wczoraj rano wyszedł bladziutki- ale miał mniejsza czułość niż ten pierwszy. Zrobię w weekend- Dziś 27dc i @ byłaby w sobote.
Niestety się pochorowalam- angina mnie dopadła i wczoraj z gorączką w łóżku lezalam. Dziś już do pracy bo obowiązków dużo i na koniec miesiąca trzeba podokanczac plany sprzedażowe.
Fajnie było u lekarza powiedzieć że jestem w pierwszych tygodniach ciąży ;-)

Czy któraś z Was zmagała się z chorobami typu torbiele nadzerki itp? Cała noc czytam na te tematy... od 3 dni boli to znaczy kłuje mnie jajnik... do tego dziś doszedł taki tępy ból podbrzusza. No i te brązowe plamienia. Czytałam że do tego również mogą piersi boleć [emoji25] czyli wszystko się zgadza... strasznie sie martwię. A gdzie tam wizyta u gin. Czy któraś przeszła przez to i może opisać swoje dolegliwości?
Kochana ja miałam torbiela w 2017roku ale nie miałam żadnych objawów. Na kontroli się dowiedziałam że mam torbiela na jajniki. Nic mnie nie bolało. Nie dostałam żadnych leków A torbiel sam się wchlonal po dwuch miesiącach.

U nas dziś super pogoda się zapowiada, słoneczko już ładnie świeci, będzie fajnie.
10 czerwca mam zebranie w przedszkolu a potem 11-13 dni adaptacyjne dla dzieci nowo przyjętych. Już się stresuje. Mimo że już moje chodziły do przedszkola prywatnego to od stycznia siedzą w domu ze względu na syna alergie i strasznie się boję co to będzie jak on pójdzie tu do państwowego. Mimo że to nowe przedszkole jakoś przeraża mnie to bo on największą alergie ma na roztocza kurzu....
Ja dziś coś zaczęłam jajniki czuć więc według objaw owu powinna być za około 2 dni zobaczymy czy testy to potwierdza:)

Kochana ja miałam torbiela w 2017roku ale nie miałam żadnych objawów. Na kontroli się dowiedziałam że mam torbiela na jajniki. Nic mnie nie bolało. Nie dostałam żadnych leków A torbiel sam się wchlonal po dwuch miesiącach.
Dużo dziewczyn pisze jak Ty ze nie miały jakiś objawów, boleści itp... Może coś z hormonami :(

reklama
Ja wiem że jestem w ciazy- przed testem już wiedziałam. Test miał potwierdzić.
Jestem senna, czuje jajniki i mam mleczny śluz dokładnie jak w pierwszej ciąży :-)
Oh jak ja też bym chciała tak wiedzieć. Ale już kilka razy miałam książkowe objawy ciąży i za kilka dni małpa przychodziła. No i się nauczyłam [emoji4]

Do góry