reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Dużo dziewczyn pisze jak Ty ze nie miały jakiś objawów, boleści itp... Może coś z hormonami :(
Każda jest inna ale ja mając w złym stanie hormony to też nie czułam żadnych zmian. Nie miałam nic takiego jak bóle jajników brzucha piersi. Jedynie co to raz na dłuższy czas opóźnila mi się miesiączka max o 4 dni.

Teraz mam hormony ok i 6 miesiąc z rzędu opóźnia mi się miesiączka A w poprzednim cyklu dostałam po raz pierwszy okres na 38dc. I teraz też tak pewnie będzie że dostanę na 38dc. Nie znam przyczyn opóźnienia się @ Ale jak będę 18 czerwca u gin Polaka to będę z nim gadać aby coś mi przepisał na uregulowanie okresu żebym mogła kupić w każdej aptece w DE i żebym nie musiała zamawiać z Polski takich rzeczy bo nie chce mi się bawić w wysyłki.

Dzisiaj mam 33dc i jajniki pobolewaja mnie od 4 dni z rzędu pierwszy raz w tym cyklu i jeszcze strasznie mnie bolał jajnik 2 i 3 dc w czasie @ nigdy czegoś takiego nie miałam.

reklama
Każda jest inna ale ja mając w złym stanie hormony to też nie czułam żadnych zmian. Nie miałam nic takiego jak bóle jajników brzucha piersi. Jedynie co to raz na dłuższy czas opóźnila mi się miesiączka max o 4 dni.

Teraz mam hormony ok i 6 miesiąc z rzędu opóźnia mi się miesiączka A w poprzednim cyklu dostałam po raz pierwszy okres na 38dc. I teraz też tak pewnie będzie że dostanę na 38dc. Nie znam przyczyn opóźnienia się @ Ale jak będę 18 czerwca u gin Polaka to będę z nim gadać aby coś mi przepisał na uregulowanie okresu żebym mogła kupić w każdej aptece w DE i żebym nie musiała zamawiać z Polski takich rzeczy bo nie chce mi się bawić w wysyłki.

Dzisiaj mam 33dc i jajniki pobolewaja mnie od 4 dni z rzędu pierwszy raz w tym cyklu i jeszcze strasznie mnie bolał jajnik 2 i 3 dc w czasie @ nigdy czegoś takiego nie miałam.
Na pewno PL lekarz coś poradzi...

Mnie jajniki bolały zazwyczaj tylko na owu w połowie cyklu. A teraz zaczęły 7 dni przed @.

Mam nadzieję że Twoje boleści coś zwiastuja

Na pewno PL lekarz coś poradzi...

Mnie jajniki bolały zazwyczaj tylko na owu w połowie cyklu. A teraz zaczęły 7 dni przed @.

Mam nadzieję że Twoje boleści coś zwiastuja
Ja nawet jajników nie odczuwam na owu. Wogule jej nie odczuwam.

Ja też mam taką nadzieję że to jest mój cykl i się udało ale czekam jeszcze 6 dni i zobaczymy czy @ przyjdzie.

Oh jak ja też bym chciała tak wiedzieć. Ale już kilka razy miałam książkowe objawy ciąży i za kilka dni małpa przychodziła. No i się nauczyłam [emoji4]

Tez bym bardzo chciała wiedzieć, ale byłam w dwóch ciążach ani w jednej ani w drugiej nie widziałam żadnych różnic. Czułam się tak samo jak przed okresem.

Ja dostałam od mojej siostry białe wino musujące bezalkoholowe, wczoraj wieczorem do meczu nalałam sobie lampeczkę i przepyszne było, ale od tego czasu jakoś mnie żołądek gniecie [emoji52] myślicie, że to sprawka samego wina, że za ciężkie jednak, czy może wina bąbelków? Bo ja w zasadzie od początku ciąży samą wodę niegazowaną piję i mógł żołądek odwyknąć?

Ciężko stwierdzić, ja np wina praktycznie w ogóle nie pije właśnie dlatego, ze jest ciężkie. I chyba na to bym bardziej obstawiła

Napiszę napewno :) Mam taką nadzieję że tym razem się uda że. Costam Porosło i na tyle duże ile powinno. Ale oczywiście bez spiny. Nie ukrywam że bardzo bardzo.... Bym chciała już ale jak się w tym nie uda to w następnym napewno. 17 czerwca jedziemy na urlop to się napewno sprawa rozwiąże bo @byla 16 maja

Witam :)
Wczoraj chciałam was poczytać ale padłam już o 21:00.
Byłam na wywiadówce córki , dostałam liste proponowanych ocen i jestem z niej bardzo dumna ,poprawiła się ocenach .
Była też kwestia chłopca agresywnego i wulgarnego który bije dzieci z klasy a w zeszłym tygodniu pobił panią pedagog a policja ją jeszcze opieprzyła że go chwyciła za ramiona jsk ją bił . Postanowiliśmy wszyscy rodzice wysłać pismo do jego kuratora i osrodka w którym przebywa zeby coś zrobili zabrali go do szkoły specjalnej ......do psychologa,psychiatry...Nasze dzieci bardzo się go boją a szkoła nic nie może on ma 10 lat i do 13 roku życia jest nietykalny. Chore te nasze prawo.

Witam :)
Wczoraj chciałam was poczytać ale padłam już o 21:00.
Byłam na wywiadówce córki , dostałam liste proponowanych ocen i jestem z niej bardzo dumna ,poprawiła się ocenach .
Była też kwestia chłopca agresywnego i wulgarnego który bije dzieci z klasy a w zeszłym tygodniu pobił panią pedagog a policja ją jeszcze opieprzyła że go chwyciła za ramiona jsk ją bił . Postanowiliśmy wszyscy rodzice wysłać pismo do jego kuratora i osrodka w którym przebywa zeby coś zrobili zabrali go do szkoły specjalnej ......do psychologa,psychiatry...Nasze dzieci bardzo się go boją a szkoła nic nie może on ma 10 lat i do 13 roku życia jest nietykalny. Chore te nasze prawo.

A dziecko nie jest pod opieka psychologa? Rodzice w ogóle się nim nie interesują?

U mojej młodszej córki w przedszkolu tez jest taki agresor. Najgorzej, ze jakakolwiek rozmowa z matką kończy się na niczym, bo również dochodzi do zachowań agresywnych.

reklama
Tak poza tym to dzień dobry, ja zaraz wyjeżdżam z domu, jadę na uczelnię i później o 16:45 mam ginekologa. Zobaczymy, co powie.
Miłego dnia :)

Do góry