reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Oby tak było jak mówisz, ze mniej stresu i lepszy komfort[emoji3] ja to swój poród wyobrażam sobie bardzo bardzo negatywnie wiec uważam, że nic nie jest w stanie polepszyć mojego samopoczucia kiedy będę się męczyć, płakać z bólu i czuć jak [emoji90] no..[emoji23] chociaż porody są różne ja zakładam najgorszy scenariusz [emoji23]
Stresu na pewno nie mniej, ale co ładne otoczenie to ładne otoczenie [emoji16] też jestem nastawiona ogólnie źle, że jest to największe zło, ale niestety konieczne żeby wydobyć malucha... Mam tylko nadzieję, że w razie czego mnie odratują jak nie wytrzymam [emoji23] Pocieszam się opiniami, że o porodzie szybko się zapomina [emoji16]
Pisze na raty, bo prowadzę hahaha. Oczywiście nie jest powiedziane, ze ładny szpital mi zły personel, ale naprawdę warto się przyjrzeć oddziałowi ogólnie pod każdym względem. Bo jeśli personel będzie powodować traumę, to niestety żaden wygląd nie pomoże[emoji17]
Oczywiście, że nie zawsze jedno idzie w parze z drugim. Tu personel zależy jak się trafi, w necie opinie pół na pół, ale dwie znajome tam rodziły po dwa razy i były zadowolone [emoji6] myślę, że wykupienie położnej załatwi sprawę [emoji4]
Ale się wkur... wiłam masakra. Wchodzę do szkoły po Oliwiera i od progu wychowawczyni do mnie z pretensjami odnośnie tej akcji z tym nauczycielem wspomagającym. Ze ja nie poszłam do kierownika świetlicy tylko do dyrektora i normalnie się uniosła. Tak mi ciśnienie podniosła że jak myślę o tym to się we mnie gotuję. Powiedziałam jej ze dyrektor jest pracodawca i z nim będę takie rzeczy załatwiać. Wkur... wia mnie coraz bardziej. A niech mi tylko coś na Oliwiera powie albo coś.
Jeny nie sądziłam, że temat będzie się ciągnął aż tak długo [emoji33] co za ludzie... Żeby tylko teraz na dziecku się nie mściła...

reklama
Stresu na pewno nie mniej, ale co ładne otoczenie to ładne otoczenie [emoji16] też jestem nastawiona ogólnie źle, że jest to największe zło, ale niestety konieczne żeby wydobyć malucha... Mam tylko nadzieję, że w razie czego mnie odratują jak nie wytrzymam [emoji23] Pocieszam się opiniami, że o porodzie szybko się zapomina [emoji16]Oczywiście, że nie zawsze jedno idzie w parze z drugim. Tu personel zależy jak się trafi, w necie opinie pół na pół, ale dwie znajome tam rodziły po dwa razy i były zadowolone [emoji6] myślę, że wykupienie położnej załatwi sprawę [emoji4]Jeny nie sądziłam, że temat będzie się ciągnął aż tak długo [emoji33] co za ludzie... Żeby tylko teraz na dziecku się nie mściła...
No kurde to było z 4 tygodnie jak nie więcej temu

Już po wizycie mała waży ponad 2 kg. Mówi że przy porodzie powinna mieć nie więcej jak 3700 [emoji23] u Olisia też tak mówi a miał 4kg. Szyjka twarda zamknięta. Boli mnie bo się rozciąga. Zdjęcia mi nie dał już bo się nie mieści. Ja mam 72 kg czyli 6kg na plusie od początku.

Pytałam o to lyzeczkowanie mówi że sytuacja może się powtórzyć i to że przetoczono mi 2 jednostki krwi też a przez to nie mogłam karmić [emoji24]

@paola425 pytałam o ten remont - śmiał się i mówi że od 10 lat to słyszy [emoji23] i że się nie stresować.

I mówię że wychlalam Cole to się śmiał i że na zdrowie [emoji23]

Dzis rozlozylam łóżeczko sama bo m nocuje gdzieś w Ostrowie
A w piątek na 10.30 do położnej mam iść ale jeszcze innej. Koleżanka dała mi namiar na młoda dziewczynę osiedle obok

Już po wizycie mała waży ponad 2 kg. Mówi że przy porodzie powinna mieć nie więcej jak 3700 [emoji23] u Olisia też tak mówi a miał 4kg. Szyjka twarda zamknięta. Boli mnie bo się rozciąga. Zdjęcia mi nie dał już bo się nie mieści. Ja mam 72 kg czyli 6kg na plusie od początku.

Pytałam o to lyzeczkowanie mówi że sytuacja może się powtórzyć i to że przetoczono mi 2 jednostki krwi też a przez to nie mogłam karmić [emoji24]

@paola425 pytałam o ten remont - śmiał się i mówi że od 10 lat to słyszy [emoji23] i że się nie stresować.

I mówię że wychlalam Cole to się śmiał i że na zdrowie [emoji23]

Dzis rozlozylam łóżeczko sama bo m nocuje gdzieś w Ostrowie
A w piątek na 10.30 do położnej mam iść ale jeszcze innej. Koleżanka dała mi namiar na młoda dziewczynę osiedle obok

Ale już duża [emoji50][emoji7] niesamowite, chwilę temu byłaś na tym etapie co my, a już masz 2 kilogramową dzidzię w sobie [emoji4]
A szyjkę Ci zmierzył?
Haha dzięki, że zapytałaś o ten remont [emoji16] tyle, że teraz przyszedł nowy dyrektor, więc może w końcu to się wydarzy [emoji16]

Ale już duża [emoji50][emoji7] niesamowite, chwilę temu byłaś na tym etapie co my, a już masz 2 kilogramową dzidzię w sobie [emoji4]
A szyjkę Ci zmierzył?
Haha dzięki, że zapytałaś o ten remont [emoji16] tyle, że teraz przyszedł nowy dyrektor, więc może w końcu to się wydarzy [emoji16]
Szyjka coś koło 4cm. Nawet jeśli będzie remont to będzie gdzie rodzic [emoji4]

Dziewczyny mam pytanie. Koleżanka jest dzisiaj równo w 21tc i mała waży 350g to jest prawidłowa waga jak na ten tydzień? Mi się wydaje że to mała waga jak na połowę ciąży.

reklama
Do góry