reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Ja tyle chce wnioskowac bo nigdy sad nie zasadza wnioskowanej kwoty. Sam prawnik mi tak kazal zrobic zeby wnioskowac o wyzsza kwote.. a potem stopniowo schodzic w dol. Poza tym.. ja mam paragony, zaswiadczenia ze szkoly o poniesionych kosztach, faktury z kina czy za karty na basen i uwierz mi.. wydaje znacznie wiecej na dzieci.. ;)

Domyślam się ze są to spore wydatki ale mowie tylko jak to przebiegało w dwóch przypadkach . Sad bierze pod uwagę wszystko . I wydatki dzieli na pół . Koleżance wyszło ze wydaje na mała ok 700 euro na miesiąc a z tego dostała zaledwie 150

reklama
Domyślam się ze są to spore wydatki ale mowie tylko jak to przebiegało w dwóch przypadkach . Sad bierze pod uwagę wszystko . I wydatki dzieli na pół . Koleżance wyszło ze wydaje na mała ok 700 euro na miesiąc a z tego dostała zaledwie 150
Rozumiem.o co chodzi. Sąd jednak bierze pod uwage wiele kwestii.. rowniez to czy dzieci otrzymuja od ojca wsparcie niefinansowe jak odziez, zabawki itd.. mozliwosci zarobkowe (nie zarobki a mozliwosci).. takze to czy pomaga w wychowaniu dzieci.. ze strony mojego ex takiej pomocy nie ma.. nie pomaga w nauce.. a nawet jak maly wkrecil noge w szprychy od roweru to ze szpitala w upale z dzieckiem na baranach wracalam autobusem! Bo nie mogl przyjechac.. w takich okolicznosciach ustawa mowi ze mozna zobowiazac do pokrywania.wiekszej.. a w skrajnych czesci przypadkach calkowitych kosztow utrzymania..
Bedzie co bedzie.. ale bez walki.sie juz nie poddam.. 7 lat czekalam az sam sie ogarnie.. nie doczekalam.. a ceny rosna.. i chlopcy rosna..

Rozumiem.o co chodzi. Sąd jednak bierze pod uwage wiele kwestii.. rowniez to czy dzieci otrzymuja od ojca wsparcie niefinansowe jak odziez, zabawki itd.. mozliwosci zarobkowe (nie zarobki a mozliwosci).. takze to czy pomaga w wychowaniu dzieci.. ze strony mojego ex takiej pomocy nie ma.. nie pomaga w nauce.. a nawet jak maly wkrecil noge w szprychy od roweru to ze szpitala w upale z dzieckiem na baranach wracalam autobusem! Bo nie mogl przyjechac.. w takich okolicznosciach ustawa mowi ze mozna zobowiazac do pokrywania.wiekszej.. a w skrajnych czesci przypadkach calkowitych kosztow utrzymania..
Bedzie co bedzie.. ale bez walki.sie juz nie poddam.. 7 lat czekalam az sam sie ogarnie.. nie doczekalam.. a ceny rosna.. i chlopcy rosna..

Masz racje , nie potrafię zrozumieć jak tak można postępować . Jest rodzicem i alimenty alimentami ale tez powinien uczestniczyć w różnych innych sytuacjach jak np ten szpital . Przykro mi ze takiego ojca maja Twoje dzieci . Ale za to jesteś super mama i walcz. Napewno się uda .

Ale to było kiedyś tak z tym bólem brzucha? Teraz ile razy próbowałaś?
Z takich, które na pewno były, a wcześniej nie zwróciłam na nie uwagi to jeszcze zmęczenie, mieszkam aktualnie na 4p i jak zazwyczaj bez problemu z zakupami się toczyłam tak w ciągu kilku dni kondycja spadła do 0. Żadnego bólu cycochów, może delikatnie sutki i swędziały ale to zawsze na okres [emoji14] Dodatkowo ja 3 dni przed terminem @ miałam okropny ból brzucha, taki, że płakałam jak musiałam zrobić siusiu. Teraz już wiem, że to był jeden z objawów nieprawidłowej ciąży.

Dlatego jak słyszę, że dziewczyny nie mają objawów to się cieszę, bo to dobry znak :)

Jezuu ja dzisiaj z kolei czuję się jak jakaś mameja :p

Ale to było kiedyś tak z tym bólem brzucha? Teraz ile razy próbowałaś?
W marcu tego roku miałam pierwszy cykl stymulowany clo i to właśnie w nim miałam ten okropny ból brzucha. Fakt, udało się zajść w ciążę, jednak straciłam ją w 6 tyg. Mój lekarz bardzo fajnie mi to wytłumaczył, dobrze się mną zaopiekował po stracie i sam mówił, żeby starać się od razu. W tym momencie jestem w 12dc i to mój drugi cykl z clo, bo po poronieniu czekałam na @, którą musiałam wywołać i zaczęliśmy od początku. W tym cyklu tak jak wam wcześniej pisałam odpuściłam monitorowanie i po prostu działamy z mężęm :D

Hej hej ja już po pracy występ się udał. Tylko jedno dziecko jak zobaczył rodzica to stało ofoszone i nic nie powiedziało. Rodzice zadowoleni i takie coś dostałam od jednego rodzica z napisem dziękuję [emoji7]
received_499905867605706.jpeg

I ramkę z listem z podziekowaniem

O to trafiłaś na super lekarza, a owu i jajeczkowania wszystko przebiega u ciebie w normie tak?
W marcu tego roku miałam pierwszy cykl stymulowany clo i to właśnie w nim miałam ten okropny ból brzucha. Fakt, udało się zajść w ciążę, jednak straciłam ją w 6 tyg. Mój lekarz bardzo fajnie mi to wytłumaczył, dobrze się mną zaopiekował po stracie i sam mówił, żeby starać się od razu. W tym momencie jestem w 12dc i to mój drugi cykl z clo, bo po poronieniu czekałam na @, którą musiałam wywołać i zaczęliśmy od początku. W tym cyklu tak jak wam wcześniej pisałam odpuściłam monitorowanie i po prostu działamy z mężęm :D

Moje dziecie młodsze przeszczesliwe bo od kolegi dziecia starszego dostał rower o wiele większy niz ten co miał do tej pory [emoji23] bal sie ze za duzy i nie da rady jechac.. a poszedł jak szalony w żołędzie [emoji7]
Musimy kupic jakąś kawe i czekoladki w podzięce [emoji16]
Screenshot_20190524-195853_Video%20Player.jpeg

A z innej beczki czy kąpiel gorąca w wannie jest wskazana? Wszystkie mięsie mnie bolą wygrzalabym się ale nie wiem czy zaś można jakby jakimś cudem fasolka tam rosła?

reklama
Do góry