reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Dziewczyny które badają szyjkę. Powiedzcie jak to jest, u mnie 25 DC przy cyklach 30dniowych, szyjka nisko, nie całkiem miękka i nie całkiem twarda w środku jakby rozpulnione wszystko i miekkie. Jaka powinna być szyjka w ciąży? Czy możliwe żeby już w 4 tyg po szyjce stwierdzić że to nie ciąża?

reklama
@paola425 dziękuję [emoji41] masz rację nie ograniczają się. Ja przy synku miałam zdecydowanie za dużo ciuszków ale nie żałuję, zakupy sprawiały mi mega radość, także niemal codziennie wracałam z jakąś torba, a że też lapalam promocje i uziwani ego to nie miałam skrupułów, tylko domownicy za kazdym razem gdy wracałem "zatorbowana" mieli miny w stylu "ło matko bosko czestochowsko" ale zgodnie milczeli, mało tego musieli oglądać że mną każdy ciuszek [emoji23] a było ich pierdyliony, [emoji2956]

@młoda1994 nieźle nam te cykle namieszaly więc teraz pora na same pozytywne zmiany i wieści.

@RoseGold a Ty masz zabieg 24.11? Bo coś mi się kojarzy że w okolicach mojej wizyty u gina (zobaczymy co ustalimy za plan działania) a będę szła około 24-25.11
Oj tak, te zakupy sprawiają ogromną radość [emoji3059] a, że mogę sobie na to pozwolić to hamować się nie będę [emoji16]
Lekarz w klinice mówił mi o jakiś badaniach na zwierzętach ze podawali z jakimś czynnikiem który świecił [emoji23] przed owu i w trakcie owu i więcej ciąż było u tych co podane przed. Plemniki swoje żyją w takich warunkach a komórkę można tylko zapłodnić w 12 godzin jakoś wiec lepiej jak one czekają na nią niż jakby miały nie dotrzeć na czas a maja sporo do pokonania
Dokładnie tak jak mówisz. To nie działa tak pięknie, że strzał i już są przy komórce jajowej tylko mają do pokonania długą drogę, która trwa kilka godzin. Komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia ok. 12 godzin, więc cały arsenał, który żyje do 3 dni (a czasami i do 5 dni) powinien już tam sobie grzecznie czekać, albo zacząć swoją drogę w momencie owulacji żeby dotrzeć na czas [emoji16]

Dziewczyny zbaranialam, testy lecą od góry do dołu, ten dolny z dzisiaj. Ja chyba śnie ale mi się wydaje czy on jest pozytywny?! ( nigdy nie wyszedł mi pozytyw i czyżby pierdylion testów później się udało??!), niby mam luz ale aż mnie w środku coś ruszyło.
Myslicie że to już po owu czy przed?
W nocy były przytulasy ( z ndz ba pon) i spr jutro się z m przed nocka złapać. Czy to już za późno będzie??
Przepraszam jak brzmie jak rozhisteryzowana nastolatka [emoji29]Zobacz załącznik 1044032
Pozytyw! To działamy kochana ! Trzymam kciuki
Doskonale Cię rozumiem ja czasami też muszę się zdystansowac żeby nie zwariować.
Super że odrazu się zlapaluscie na przytulasy, u mnie niestety przez pracę nie zawsze udaje się wcelowac.
Mi to wygląda na pozytyw.
Na szczęście się udało bo od jutra się już nie widujemy. Widocznie tak to miało być [emoji3059][emoji3059][emoji3059]
Wow! Wyglada na pozytywny!!!! [emoji3] ale super wiadomości tu dzisiaj dziewczyny, mam nadzieje, że obu się Wam uda!!! Może tu u nas to parami się zachodzi? My z dziewczynami w trójkę w jednym czasie to może teraz wy w dwójkę jeśli obie macie owu! [emoji3] trzymam kciuki mocno, no i super, że działaliście, myśle, że to powinno wystarczyć aczkolwiek poprawcie jutro w razie czego [emoji3]
Ha ! Dokładnie. Mam ogromną nadzieję liczę na to !

A ja miałam wątpliwość czy jestem przed owu czy po ale jestem właśnie w trakcie tak mnie boli jajo że chyba się nie obejdzie bez czegoś przeciwbolowego

@młoda1994 tego Ci życzę bo to takie frustrujące, ja dop chyba teraz mam 3ci cykl że jest ze tak powiem "początek, rozwinięcie i koniec" bo wcześniej to nic nie było.

@RoseGold ja to chyba będę moim "passeratim" jeździć do zezlomowania, już kilka razy chciałam kupić auto a wtedy mój mówi "to trzeba sprzedać paska bo po co nam tyle aut?" i wtedy dociera zawsze do mnie ze ja nie umiem się z nim rozstać [emoji23]
Ja właśnie planuje po nowym roku konkretniej dr cisnąć na monitoring i może zastrzyk, a jak to nie zadziała do wiosny to pogodnie mojego na badania. Tylko do grudnia czuje się taka" wstrzymana" no ale nie ma wyjścia bo koniec roku u bas zawsze tak pracowity że i z m sir mijam i z dr wiec nie ma raczej mowy o monitoringu.

@paola425 dziękuję [emoji41] masz rację nie ograniczają się. Ja przy synku miałam zdecydowanie za dużo ciuszków ale nie żałuję, zakupy sprawiały mi mega radość, także niemal codziennie wracałam z jakąś torba, a że też lapalam promocje i uziwani ego to nie miałam skrupułów, tylko domownicy za kazdym razem gdy wracałem "zatorbowana" mieli miny w stylu "ło matko bosko czestochowsko" ale zgodnie milczeli, mało tego musieli oglądać że mną każdy ciuszek [emoji23] a było ich pierdyliony, [emoji2956]

@młoda1994 nieźle nam te cykle namieszaly więc teraz pora na same pozytywne zmiany i wieści.

@RoseGold a Ty masz zabieg 24.11? Bo coś mi się kojarzy że w okolicach mojej wizyty u gina (zobaczymy co ustalimy za plan działania) a będę szła około 24-25.11

Ja naszym passeratim (tez go tak nazywałam :D) jeździłam właśnie do końca. Już trzeba było wymieniać silnik. Po prostu zajechałam ten samochód[emoji23] i generalnie mogłabym dalej jeździć Passatem, ale kurczę drogie są.

Do szpitala mam się stawić 27.11, a na następny dzień mam zabieg.
Na Yves Rocher jest promka do dziś i zastanawiam się, czy z niej skorzystać. Kupiłabym sobie wtedy jakieś miniaturki żeli pod prysznic itd do szpitala. Już wstępnie przeglądałam ich stronę i od razu przypomniały mi się moje przygotowania do drugiego porodu (urodziłam 21.11), bo wtedy tez miałam manie kupowania miniaturek do szpitala[emoji23] ech, rozmarzyłam się

@Aneczka85_01 chwała tym zwierzatkom co się poświęciły [emoji16]

@paola425 i bardzo dobrze, nie można się hamować [emoji16] w końcu nie co dzień sue jest w [emoji1767].
Oo to niech moje już biegną [emoji23]

@adzik no postaram się jutro poprawić jak się uda mojego zwerbowac. Zrobiłam teraz wieczorem test owu i już wyszedł negatywny. Jutro jeszcze zrobię.

@RoseGold to podobne terminy, będziemy trzymać za siebie kciuki [emoji106]
Weźźź... Ja teraz tak zrobię, bo przy 1szej ciąży byłam takim czubensem że każdy kosmetyk w szpitalu miałam w rozmiarze maxi, nie pytaj ile ważyła moja torba [emoji23][emoji23]

@paola425 i bardzo dobrze, nie można się hamować [emoji16] w końcu nie co dzień sue jest w [emoji1767].

@adzik no postaram się jutro poprawić jak się uda mojego zwerbowac. Zrobiłam teraz wieczorem test owu i już wyszedł negatywny. Jutro jeszcze zrobię.

Weźźź... Ja teraz tak zrobię, bo przy 1szej ciąży byłam takim czubensem że każdy kosmetyk w szpitalu miałam w rozmiarze maxi, nie pytaj ile ważyła moja torba [emoji23][emoji23]
Widzisz tak czarno to widziałaś, a jednak się udało i z owu i z mężem [emoji4] przeznaczenie [emoji16] oby za 2 tygodnie był znowu pozytyw!

Dokładnie, trzymamy kciuki każda za każdą :D
A w którym roku rodziłaś? Bo ja pod koniec 2014 roku i z miniaturkami nie było tak fajnie jak teraz. Strasznie słaby wybór w rossmannie i właśnie trochę w Yves Rocher. Generalnie część w DE kupiłam i coś tam jeszcze upolowałam w TK Maxxx za jakieś chore pieniądze. Dlatego taką obsesję miałam hahaha
Ale wracając do YR, to wtedy mieli najlepsza kolekcję świąteczna ever. Nawet mieli pudry z brokatem do ciała w boskich zapachach. A teraz nuuuuuuda[emoji53] ale i tak ich kocham

1 dzien do @
Snapchat-1553095628.jpeg
IMG_20191111_185823.jpeg
IMG_20191111_175044.jpeg

reklama
Do góry