reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Dziewczyny które badają szyjkę. Powiedzcie jak to jest, u mnie 25 DC przy cyklach 30dniowych, szyjka nisko, nie całkiem miękka i nie całkiem twarda w środku jakby rozpulnione wszystko i miekkie. Jaka powinna być szyjka w ciąży? Czy możliwe żeby już w 4 tyg po szyjce stwierdzić że to nie ciąża?

reklama
@paola425 dziękuję [emoji41] masz rację nie ograniczają się. Ja przy synku miałam zdecydowanie za dużo ciuszków ale nie żałuję, zakupy sprawiały mi mega radość, także niemal codziennie wracałam z jakąś torba, a że też lapalam promocje i uziwani ego to nie miałam skrupułów, tylko domownicy za kazdym razem gdy wracałem "zatorbowana" mieli miny w stylu "ło matko bosko czestochowsko" ale zgodnie milczeli, mało tego musieli oglądać że mną każdy ciuszek [emoji23] a było ich pierdyliony, [emoji2956]

@młoda1994 nieźle nam te cykle namieszaly więc teraz pora na same pozytywne zmiany i wieści.

@RoseGold a Ty masz zabieg 24.11? Bo coś mi się kojarzy że w okolicach mojej wizyty u gina (zobaczymy co ustalimy za plan działania) a będę szła około 24-25.11
Oj tak, te zakupy sprawiają ogromną radość [emoji3059] a, że mogę sobie na to pozwolić to hamować się nie będę [emoji16]
Lekarz w klinice mówił mi o jakiś badaniach na zwierzętach ze podawali z jakimś czynnikiem który świecił [emoji23] przed owu i w trakcie owu i więcej ciąż było u tych co podane przed. Plemniki swoje żyją w takich warunkach a komórkę można tylko zapłodnić w 12 godzin jakoś wiec lepiej jak one czekają na nią niż jakby miały nie dotrzeć na czas a maja sporo do pokonania
Dokładnie tak jak mówisz. To nie działa tak pięknie, że strzał i już są przy komórce jajowej tylko mają do pokonania długą drogę, która trwa kilka godzin. Komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia ok. 12 godzin, więc cały arsenał, który żyje do 3 dni (a czasami i do 5 dni) powinien już tam sobie grzecznie czekać, albo zacząć swoją drogę w momencie owulacji żeby dotrzeć na czas [emoji16]

Dziewczyny zbaranialam, testy lecą od góry do dołu, ten dolny z dzisiaj. Ja chyba śnie ale mi się wydaje czy on jest pozytywny?! ( nigdy nie wyszedł mi pozytyw i czyżby pierdylion testów później się udało??!), niby mam luz ale aż mnie w środku coś ruszyło.
Myslicie że to już po owu czy przed?
W nocy były przytulasy ( z ndz ba pon) i spr jutro się z m przed nocka złapać. Czy to już za późno będzie??
Przepraszam jak brzmie jak rozhisteryzowana nastolatka [emoji29]Zobacz załącznik 1044032
Pozytyw! To działamy kochana ! Trzymam kciuki
Doskonale Cię rozumiem ja czasami też muszę się zdystansowac żeby nie zwariować.
Super że odrazu się zlapaluscie na przytulasy, u mnie niestety przez pracę nie zawsze udaje się wcelowac.
Mi to wygląda na pozytyw.
Na szczęście się udało bo od jutra się już nie widujemy. Widocznie tak to miało być [emoji3059][emoji3059][emoji3059]
Wow! Wyglada na pozytywny!!!! [emoji3] ale super wiadomości tu dzisiaj dziewczyny, mam nadzieje, że obu się Wam uda!!! Może tu u nas to parami się zachodzi? My z dziewczynami w trójkę w jednym czasie to może teraz wy w dwójkę jeśli obie macie owu! [emoji3] trzymam kciuki mocno, no i super, że działaliście, myśle, że to powinno wystarczyć aczkolwiek poprawcie jutro w razie czego [emoji3]
Ha ! Dokładnie. Mam ogromną nadzieję liczę na to !

A ja miałam wątpliwość czy jestem przed owu czy po ale jestem właśnie w trakcie tak mnie boli jajo że chyba się nie obejdzie bez czegoś przeciwbolowego

@młoda1994 tego Ci życzę bo to takie frustrujące, ja dop chyba teraz mam 3ci cykl że jest ze tak powiem "początek, rozwinięcie i koniec" bo wcześniej to nic nie było.

@RoseGold ja to chyba będę moim "passeratim" jeździć do zezlomowania, już kilka razy chciałam kupić auto a wtedy mój mówi "to trzeba sprzedać paska bo po co nam tyle aut?" i wtedy dociera zawsze do mnie ze ja nie umiem się z nim rozstać [emoji23]
Ja właśnie planuje po nowym roku konkretniej dr cisnąć na monitoring i może zastrzyk, a jak to nie zadziała do wiosny to pogodnie mojego na badania. Tylko do grudnia czuje się taka" wstrzymana" no ale nie ma wyjścia bo koniec roku u bas zawsze tak pracowity że i z m sir mijam i z dr wiec nie ma raczej mowy o monitoringu.

@paola425 dziękuję [emoji41] masz rację nie ograniczają się. Ja przy synku miałam zdecydowanie za dużo ciuszków ale nie żałuję, zakupy sprawiały mi mega radość, także niemal codziennie wracałam z jakąś torba, a że też lapalam promocje i uziwani ego to nie miałam skrupułów, tylko domownicy za kazdym razem gdy wracałem "zatorbowana" mieli miny w stylu "ło matko bosko czestochowsko" ale zgodnie milczeli, mało tego musieli oglądać że mną każdy ciuszek [emoji23] a było ich pierdyliony, [emoji2956]

@młoda1994 nieźle nam te cykle namieszaly więc teraz pora na same pozytywne zmiany i wieści.

@RoseGold a Ty masz zabieg 24.11? Bo coś mi się kojarzy że w okolicach mojej wizyty u gina (zobaczymy co ustalimy za plan działania) a będę szła około 24-25.11

Ja naszym passeratim (tez go tak nazywałam :D) jeździłam właśnie do końca. Już trzeba było wymieniać silnik. Po prostu zajechałam ten samochód[emoji23] i generalnie mogłabym dalej jeździć Passatem, ale kurczę drogie są.

Do szpitala mam się stawić 27.11, a na następny dzień mam zabieg.
Na Yves Rocher jest promka do dziś i zastanawiam się, czy z niej skorzystać. Kupiłabym sobie wtedy jakieś miniaturki żeli pod prysznic itd do szpitala. Już wstępnie przeglądałam ich stronę i od razu przypomniały mi się moje przygotowania do drugiego porodu (urodziłam 21.11), bo wtedy tez miałam manie kupowania miniaturek do szpitala[emoji23] ech, rozmarzyłam się

@Aneczka85_01 chwała tym zwierzatkom co się poświęciły [emoji16]

@paola425 i bardzo dobrze, nie można się hamować [emoji16] w końcu nie co dzień sue jest w [emoji1767].
Oo to niech moje już biegną [emoji23]

@adzik no postaram się jutro poprawić jak się uda mojego zwerbowac. Zrobiłam teraz wieczorem test owu i już wyszedł negatywny. Jutro jeszcze zrobię.

@RoseGold to podobne terminy, będziemy trzymać za siebie kciuki [emoji106]
Weźźź... Ja teraz tak zrobię, bo przy 1szej ciąży byłam takim czubensem że każdy kosmetyk w szpitalu miałam w rozmiarze maxi, nie pytaj ile ważyła moja torba [emoji23][emoji23]

@paola425 i bardzo dobrze, nie można się hamować [emoji16] w końcu nie co dzień sue jest w [emoji1767].

@adzik no postaram się jutro poprawić jak się uda mojego zwerbowac. Zrobiłam teraz wieczorem test owu i już wyszedł negatywny. Jutro jeszcze zrobię.

Weźźź... Ja teraz tak zrobię, bo przy 1szej ciąży byłam takim czubensem że każdy kosmetyk w szpitalu miałam w rozmiarze maxi, nie pytaj ile ważyła moja torba [emoji23][emoji23]
Widzisz tak czarno to widziałaś, a jednak się udało i z owu i z mężem [emoji4] przeznaczenie [emoji16] oby za 2 tygodnie był znowu pozytyw!

Dokładnie, trzymamy kciuki każda za każdą :D
A w którym roku rodziłaś? Bo ja pod koniec 2014 roku i z miniaturkami nie było tak fajnie jak teraz. Strasznie słaby wybór w rossmannie i właśnie trochę w Yves Rocher. Generalnie część w DE kupiłam i coś tam jeszcze upolowałam w TK Maxxx za jakieś chore pieniądze. Dlatego taką obsesję miałam hahaha
Ale wracając do YR, to wtedy mieli najlepsza kolekcję świąteczna ever. Nawet mieli pudry z brokatem do ciała w boskich zapachach. A teraz nuuuuuuda[emoji53] ale i tak ich kocham

1 dzien do @
Snapchat-1553095628.jpeg
IMG_20191111_185823.jpeg
IMG_20191111_175044.jpeg

reklama
Do góry