reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Trzymajcie mnie dziewczyny bo oszaleje . Teraz w radiu mówili ze znaleźli noworodka w Warszawie na działkach , golutkie w reklamówce ;( , dziecko żyje na całe szczęście . Dziewczynka urodzona pare godzin temu , wyziębiona . Jakim trzeba być potworem ??????
Ooo masakra nie wypowiem się no musiałabym użyć samych bluzgow!!
Nie rozumiem tego, po co na świecie są potwory wystarcza ludzie [emoji23][emoji23][emoji23] brak slow

reklama
A u mnie też jakiś tak.
Dziś 13 dc ale starania nam nie wychodzą, ja teraz 8 nocek także mogę zapomnieć. Chyva psychicznie nastawiam się na "po nowym roku", pójdę pod koniec listopada do ginekologa po leki to zobaczymy co powie.

Jaka tu cisza zapanowała [emoji50]
Ja to dziś mam tak zmulone popołudnie, że masakra.. Do obiadu jakoś jeszcze funkcjonowałam, ale teraz masakra, na nic nie mam sily [emoji33]
Słyszałam w wydarzeniach o tym dziecku... Ja nie wiem jakim trzeba być człowiekiem żeby takie coś zrobić. Brak słów.
@Isasza4444 tak myśl, skupisz się na czymś innym, nie będziesz tak nakręcona to uda się od razu [emoji16][emoji106]
@nikolka1203 czekam na pokaz garderoby małej [emoji16] macie już imię wybrane? Bo już zapomniałam...
@Olineekg pokaż ten Twój piękny brzusio, widzę, że bez tego instagrama dużo mnie omija [emoji16] i jak u Was z imieniem dla maluszka?
Ja pomału chyba zacznę robić listę rzeczy potrzebnych [emoji16] w końcu też zdecydowałam, że w żadne podwójne łóżeczka nie będę się bawić i kupię do sypialni taką dostawkę [emoji7]
9c31e2c1247f3027cf57e95f860b76d3.jpeg

Dziewczyny może wy to mi wytłumaczycie. Otóż tak 14.03 moje tsh było 2.1 kazali mi brać sama dawkę 150 dziennie. W dniu 2.10 miałam robione tsh wyszło. 0. 14 (wynik na czerwono) dalej brałam dawkę 150 i dzisiaj odebrałam wyniki od lekarza i mimo że nie miałam zmniejszonej dawki euthyroxu tsh podskoczylo mi do 0.9 jak to jest możliwe? Dodam że ani jednej tabletki nie zapomniałam zażyć.

Niżej wstawiam wam wyniki z 14 marca z 2 października i z dzisiaj.
1573151774033.jpeg
1573151797791.jpeg
1573151824518.jpeg

Jaka tu cisza zapanowała [emoji50]
Ja to dziś mam tak zmulone popołudnie, że masakra.. Do obiadu jakoś jeszcze funkcjonowałam, ale teraz masakra, na nic nie mam sily [emoji33]
Słyszałam w wydarzeniach o tym dziecku... Ja nie wiem jakim trzeba być człowiekiem żeby takie coś zrobić. Brak słów.
@Isasza4444 tak myśl, skupisz się na czymś innym, nie będziesz tak nakręcona to uda się od razu [emoji16][emoji106]
@nikolka1203 czekam na pokaz garderoby małej [emoji16] macie już imię wybrane? Bo już zapomniałam...
@Olineekg pokaż ten Twój piękny brzusio, widzę, że bez tego instagrama dużo mnie omija [emoji16] i jak u Was z imieniem dla maluszka?
Ja pomału chyba zacznę robić listę rzeczy potrzebnych [emoji16] w końcu też zdecydowałam, że w żadne podwójne łóżeczka nie będę się bawić i kupię do sypialni taką dostawkę [emoji7]Zobacz załącznik 1042614

Kochana to zdjęcie z instagrama o które chodzi wstawiałam Wam jakiś czas temu wiec w sumie niewiele tracisz aczkolwiek ja obserwuje profile chyba wszystkich możliwych sklepów internetowych ze wszystkim dla dzieci wiec pod tym względem akurat mogłabym Ci polecić [emoji23]
No jeśli chodzi o imię to definitywnie będzie Szymek [emoji39] a u Was jakie propozycje? [emoji3]
Fajna ta dostawka, no i widzę, że szał na róż-super [emoji7] ja narazie zaprzestaje kupowaniu ubranek, zobaczę na końcówce czego jeszcze mi brakuje jak już wszyscy kupią co mają kupić, a teraz sobie będę kupować rzeczy które na pewno będę potrzebować [emoji5] dziś zamówiłam sobie kocyk od mamyginekolog, rożek na Allegro do szpitala, zamierzam kupić przewijak bo pokoik w zasadzie mamy już urządzony i nawet łóżeczko stoi bo nie mogłam się powstrzymać i musiałam zobaczyć jak wyglada złożone i tak już zostało, w sumie tylko przewijaka mi brakuje [emoji39] wanienkę i laktator mam od siostry, wózek z fotelikiem po nowym roku myślę ale to babcie się składają no i zostaną mi same takie pierdoly typu pieluszki, butelki i inne [emoji3] myślę jeszcze nad bujaczkiem jakimś [emoji3] ale też muszę sobie jakaś listę zrobić i odhaczać bo trochę tego wszystkiego jest [emoji39]

Kochana to zdjęcie z instagrama o które chodzi wstawiałam Wam jakiś czas temu wiec w sumie niewiele tracisz aczkolwiek ja obserwuje profile chyba wszystkich możliwych sklepów internetowych ze wszystkim dla dzieci wiec pod tym względem akurat mogłabym Ci polecić [emoji23]
No jeśli chodzi o imię to definitywnie będzie Szymek [emoji39] a u Was jakie propozycje? [emoji3]
Fajna ta dostawka, no i widzę, że szał na róż-super [emoji7] ja narazie zaprzestaje kupowaniu ubranek, zobaczę na końcówce czego jeszcze mi brakuje jak już wszyscy kupią co mają kupić, a teraz sobie będę kupować rzeczy które na pewno będę potrzebować [emoji5] dziś zamówiłam sobie kocyk od mamyginekolog, rożek na Allegro do szpitala, zamierzam kupić przewijak bo pokoik w zasadzie mamy już urządzony i nawet łóżeczko stoi bo nie mogłam się powstrzymać i musiałam zobaczyć jak wyglada złożone i tak już zostało, w sumie tylko przewijaka mi brakuje [emoji39] wanienkę i laktator mam od siostry, wózek z fotelikiem po nowym roku myślę ale to babcie się składają no i zostaną mi same takie pierdoly typu pieluszki, butelki i inne [emoji3] myślę jeszcze nad bujaczkiem jakimś [emoji3] ale też muszę sobie jakaś listę zrobić i odhaczać bo trochę tego wszystkiego jest [emoji39]
Szymek, pięknie [emoji7] jedyne imię jakie podobało, ale nie moglibyśmy dać bo męża bliski wujek tak ma [emoji16] u nas bankowo będzie Zośka o ile nie stanie się jednak chłopcem [emoji23]
Z kupowaniem póki co czekam na potwierdzenie płci, w grudniu się rozkręcę [emoji16] te kocyki od mamy ginekolog są super, znajomi mają, więc wiem jak wygląda na żywo. I w ogóle gdzieś musiało mi umknąć, że masz już łóżeczko [emoji50] u nas też wózek i fotelik kupują dziadkowie, muszę jeszcze teściom wymyślić coś do kupienia, żeby było sprawiedliwie [emoji23] jejku, samo myślenie o tym wszystkim jest cudowne, a co dopiero kupowanie [emoji7] Jakie macie mebelki do dziecięcego?

Szymek, pięknie [emoji7] jedyne imię jakie podobało, ale nie moglibyśmy dać bo męża bliski wujek tak ma [emoji16] u nas bankowo będzie Zośka o ile nie stanie się jednak chłopcem [emoji23]
Z kupowaniem póki co czekam na potwierdzenie płci, w grudniu się rozkręcę [emoji16] te kocyki od mamy ginekolog są super, znajomi mają, więc wiem jak wygląda na żywo. I w ogóle gdzieś musiało mi umknąć, że masz już łóżeczko [emoji50] u nas też wózek i fotelik kupują dziadkowie, muszę jeszcze teściom wymyślić coś do kupienia, żeby było sprawiedliwie [emoji23] jejku, samo myślenie o tym wszystkim jest cudowne, a co dopiero kupowanie [emoji7] Jakie macie mebelki do dziecięcego?

Zosia jest prześliczne, podoba mi się [emoji179] ja zawsze chciałam Eryka..od hohoho czasów, ale jak poznałam mojego i jego rodzine to jego kuzyn ma tak na imię i też odpadło odrazu, a Szymek to w ogole tak z głupoty ale uwielbiam małego Szymka z m jak miłość i tak z sympatii do niego imię mi się spodobało haha[emoji23]
Łóżeczko kupiłam praktycznie na samym początku pewnie dlatego nie pamiętasz [emoji23]pokazywałam Wam, takie małe dostawne do łóżka, kojarzysz? [emoji3] z mebelkami to my w ogole mamy problem i z tym łóżeczkiem to w sumie tez bo mieszkamy aktualnie w kawalerce.. o tyle fajnie, że mamy z jednego pokoju zrobione dwa, ten jeden który będzie dziecięcy jest malutki i początkowo mieliśmy tam sypialnie, jednak to się nie sprawdziło bo i tak zawsze zasypialismy w salonie przy oglądaniu na większym telewizorze [emoji39] później w końcu zrezygnowaliśmy z sypialni i miałam tam pralnie, suszarnie,prasowalnie i przechowywalnie[emoji23] czyli w zasadzie w tym pokoju było wszystko.. zaraz jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to postanowiłam ogarnąć ten pokój bo wiedziałam że prędzej czy później będzie nam potrzebny a z drugiej strony gdzieś te rzeczy wszystkie trzeba przechować a nie ukrywam, że w kawalerce z miejscem jest problem. Tak wiec kupiliśmy meble z ikei, w sumie zwykle białe, nie jakieś typowo do pokoiku dziecięcego, dużą szafę i komodę tak żeby się pomieścić [emoji3] w tym mieszkanku będziemy mieszkac tylko przez 4 miesiące po urodzeniu malucha, później kończy nam się umowa i dłużej nie chcemy, zreszta po ślubie chcemy już coś swojego [emoji5] także pokoik dziecięcy urządzę sobie już w swoim mieszkanku tak jak chce i jak miejsce mi pozwoli [emoji3] a Wy macie już upatrzone coś?
Jejku ale się rozpisałam, sorki [emoji23][emoji39]

Zosia jest prześliczne, podoba mi się [emoji179] ja zawsze chciałam Eryka..od hohoho czasów, ale jak poznałam mojego i jego rodzine to jego kuzyn ma tak na imię i też odpadło odrazu, a Szymek to w ogole tak z głupoty ale uwielbiam małego Szymka z m jak miłość i tak z sympatii do niego imię mi się spodobało haha[emoji23]
Łóżeczko kupiłam praktycznie na samym początku pewnie dlatego nie pamiętasz [emoji23]pokazywałam Wam, takie małe dostawne do łóżka, kojarzysz? [emoji3] z mebelkami to my w ogole mamy problem i z tym łóżeczkiem to w sumie tez bo mieszkamy aktualnie w kawalerce.. o tyle fajnie, że mamy z jednego pokoju zrobione dwa, ten jeden który będzie dziecięcy jest malutki i początkowo mieliśmy tam sypialnie, jednak to się nie sprawdziło bo i tak zawsze zasypialismy w salonie przy oglądaniu na większym telewizorze [emoji39] później w końcu zrezygnowaliśmy z sypialni i miałam tam pralnie, suszarnie,prasowalnie i przechowywalnie[emoji23] czyli w zasadzie w tym pokoju było wszystko.. zaraz jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to postanowiłam ogarnąć ten pokój bo wiedziałam że prędzej czy później będzie nam potrzebny a z drugiej strony gdzieś te rzeczy wszystkie trzeba przechować a nie ukrywam, że w kawalerce z miejscem jest problem. Tak wiec kupiliśmy meble z ikei, w sumie zwykle białe, nie jakieś typowo do pokoiku dziecięcego, dużą szafę i komodę tak żeby się pomieścić [emoji3] w tym mieszkanku będziemy mieszkac tylko przez 4 miesiące po urodzeniu malucha, później kończy nam się umowa i dłużej nie chcemy, zreszta po ślubie chcemy już coś swojego [emoji5] także pokoik dziecięcy urządzę sobie już w swoim mieszkanku tak jak chce i jak miejsce mi pozwoli [emoji3] a Wy macie już upatrzone coś?
Jejku ale się rozpisałam, sorki [emoji23][emoji39]
Ja nie trawię Zosi z M jak miłość, ani Wróblewskiej, ani Kisielowej, więc to na pewno nie z sympatii [emoji16] jak napisałaś o tej dostawce i kawalerce to sobie przypominam [emoji6] kurczę Ty już tak do przodu ze wszystkim, a ja stoję w miejscu. Ale przecież ja nie czuję się w ciąży, więc gdzie tu myśleć o kupowaniu mebli [emoji23] jeszcze nie mam nic upatrzonego, muszę się zacząć rozglądać, ale jakoś naprawdę nie mam weny... Wózki, foteliki to pewnie, wyszukuje, ale meble wrrr, totalnie nie mam koncepcji [emoji849] poza tym nie chcę aż tak bardzo fiksować z tym różem, bo boję się rozczarowania, poczekam ten miesiąc jeszcze chyba. Albo w styczniu się za to wezmę, bo w grudniu to pewnie skupię się na prezentach [emoji16]

@młoda1994 u mnie podobnie, przykladowo w poniedziałek robiłam TSH w diagnostyce i wynik 0,9 a 3 dni później w szpitalu na oddziale miałam wynik 2,4. Zastanawiałam się które labo oszukuje, bo szpitalne zawsze pokazywało mi gorsze wyniki choćby moczu, a w diagnostyce rewelacja. Od pewnego czasu przestałam na to zwracać uwagę, tym bardziej że tsh przecież aż tak nagle się nie zmienia chyba. Bez flaszki nie rozgryziesz jak to mówię, a że pić nie mogę to już nie wnikam w magię wyników

reklama
No niestety 13dc A na teście owu nawet cienia 2 kreski nie widać... to jakaś paranoja [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]

Do góry