reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Hej dziewczyny, ostatnio przepadłam w macierzyństwie i nie było czasu tu do Was zajrzeć. Mały już łapie z nami dużo kontaktu, więc szkoda mi czasu na siedzenie z telefonem w ręku w czasie, kiedy on się do mnie szeroko śmieje i gada po swojemu [emoji4] u nas ogólnie wszystko w porządku, ja od dziś zabrałam się na ćwiczenia w domu w czasie Marcela południowej drzemki i oby motywacja nie opadła zbyt szybko, bo chciałabym zrzucić jeszcze z 15kg [emoji85]

Widziałam wyżej, że pisałyście o sprawach kościelnych, ja byłam załatwić chrzest na drugi dzień świąt i ogólnie myślałam, że będzie problem, bo mamy tylko ślub cywilny, ale trafiłam na super księdza, który nie widział w tym żadnego problem i wszystko załatwione [emoji4]Zobacz załącznik 1041761

Jak patrzę na to Twoje cudo to jeszcze bardziej nie mogę doczekać sie mojego synusia [emoji7][emoji7][emoji7] korzystajcie z tego czasu razem jak najwiecej! To musi być piękny czas [emoji5] No i życzę powodzenia w zrzucaniu wagi! Trzymam kciuki [emoji9]

reklama
O masakra! Mam nadzieje, że los się w końcu do Ciebie uśmiechanie bo można się załamać jak ciagle coś jest nie tak.. a u Ciebie ostatnio faktycznie ciagle coś się sypie [emoji17] kurczę w końcu musi być dobrze, zawsze po takim złym okresie przychodzi lepszy czas i mam nadzieje, że u Ciebie wszystko szybciutko się porozwiązuje [emoji5]
Pamiętaj, że zdrówko jest najważniejsze [emoji9]
A co do tego Twojego samochodu to jestem w szoku ile to wszystko trwa i w ogole. Ja tez mam zawsze takie szczęście do samochodów, że ciagle się coś psuje..masakra, człowiek ciagle w stresie jak samochód potrzebny do pracy trzeba dojechać. Teraz jak siedzę w domu to mam spokój i mam to gdzieś czy znowu się zepsuje, jeżdżę tylko do lekarza wiec w końcu samochodem nie muszę się przejmować.. hmmm kochana, może to jest jakieś rozwiązanie dla Ciebie również? [emoji23]
Nigdy bym nie przypuszczała, ze z naprawa tego samochodu może być tyle problemów i ze tyle czasu bede musiała czekać[emoji31] Zakładałam góra tydzień. A tu już piąty leci...
Ja niestety potrzebuje samochodu nawet jeśli nie miałabym uczelni itd[emoji17] takie uroki mieszkania na wsi[emoji17]
Ale przed chwila leciała w radiu reklama, ze wraca Lease&Drive z wpłata własna 0% (promocja skończyła się 31.10 i czekaliśmy na info czy jeszcze wróci), wiec może to jakiś dobry znak...

Nie mogę patrzcie dziewczyny co to w internatach można znalezdz [emoji23][emoji23][emoji23] padłam
IMG_4301.JPG

Nigdy bym nie przypuszczała, ze z naprawa tego samochodu może być tyle problemów i ze tyle czasu bede musiała czekać[emoji31] Zakładałam góra tydzień. A tu już piąty leci...
Ja niestety potrzebuje samochodu nawet jeśli nie miałabym uczelni itd[emoji17] takie uroki mieszkania na wsi[emoji17]
Ale przed chwila leciała w radiu reklama, ze wraca Lease&Drive z wpłata własna 0% (promocja skończyła się 31.10 i czekaliśmy na info czy jeszcze wróci), wiec może to jakiś dobry znak...

Przesada z ta naprawa . Ja tez mam audi troszkę starszy model i odpukać jest bezawaryjne . Fakt troszkę w nim wymieniliśmy rzeczy ale zadowolona jestem i nie chce wymieniać na inna markę. Mąż za to się upiera ze ja się uwzięłam na audi a on by już coś innego chciał. To chłop ma problem [emoji23]

@Kotmonika87 masakra współczuję, oby pediatra cis zadziałał bo szkoda męki waszej i dziecka. 3mam kciuki.

@RoseGold jeju oby to się wreszcie z tym autem powyjasnialo, niech ktoś rzetelny w końcu wam się trafi. Jak dziewczyny piszą że po wycięciu lepiej to nie zwlekaj tylko idź na zabieg. Dietę ja sama powinnam mieć bo od jedzenia tlusto, niezdrowo, plus alkohol i energole miewam bóle już chyba wszystkiego wątroby, woreczka, trzustki, jeśli.. Dodatkowo ja mam wiecznie przekroczony cholesterol i ogólnie powinnam mieć dietę, ale zazwyczaj 2,3 dni jem ładnie i potem znowu [emoji527] ja kocham jedzenie i drineczki i to mnie gubi [emoji2957] gdzie ta moja silna wola...
Współczuję corci, oby jej pomogli. Daj znać jak będziesz po wizycie.

@MartaSx bardzo dobrze [emoji106] zgadzam się z wpisami, często kobieta im więcej ma na głowie tym lepiej sobie radzi. Ja mocno wierzę w Ciebie [emoji16]

@paola425 i dobrze będziesz zgrabniutka do końca [emoji16]a pewnie odpoczywaj ile wlezie.

Dziewczyny u nas od rana szaro buro i mulaco, no mam takiego lenia że aż sama się wściekłam. Mam nadzieję że po południu zmieni się ciśnienie i mnie wena weźmie. Tymbardziej że jakoś teraz zaczynam 8 czy 9 nocek z 1 dniem przerwy... Ale co ja nie dam rady?? [emoji2957]

@Kotmonika87 masakra współczuję, oby pediatra cis zadziałał bo szkoda męki waszej i dziecka. 3mam kciuki.

@RoseGold jeju oby to się wreszcie z tym autem powyjasnialo, niech ktoś rzetelny w końcu wam się trafi. Jak dziewczyny piszą że po wycięciu lepiej to nie zwlekaj tylko idź na zabieg. Dietę ja sama powinnam mieć bo od jedzenia tlusto, niezdrowo, plus alkohol i energole miewam bóle już chyba wszystkiego wątroby, woreczka, trzustki, jeśli.. Dodatkowo ja mam wiecznie przekroczony cholesterol i ogólnie powinnam mieć dietę, ale zazwyczaj 2,3 dni jem ładnie i potem znowu [emoji527] ja kocham jedzenie i drineczki i to mnie gubi [emoji2957] gdzie ta moja silna wola...

@MartaSx bardzo dobrze [emoji106] zgadzam się z wpisami, często kobieta im więcej ma na głowie tym lepiej sobie radzi. Ja mocno wierzę w Ciebie [emoji16]

@paola425 i dobrze będziesz zgrabniutka do końca [emoji16]a pewnie odpoczywaj ile wlezie.

Dziewczyny u nas od rana szaro buro i mulaco, no mam takiego lenia że aż sama się wściekłam. Mam nadzieję że po południu zmieni się ciśnienie i mnie wena weźmie. Tymbardziej że jakoś teraz zaczynam 8 czy 9 nocek z 1 dniem przerwy... Ale co ja nie dam rady?? [emoji2957]
Po wizycie tak naprawdę leczenie bez zmian prawdopodobnie prócz oskrzeli dołączyła się krtan . Zostawiła antybiotyk, zwiększyła leki ,inhalacje i mamy wrócić w piatek

Po wizycie tak naprawdę leczenie bez zmian prawdopodobnie prócz oskrzeli dołączyła się krtan . Zostawiła antybiotyk, zwiększyła leki ,inhalacje i mamy wrócić w piatek
Mam nadzieję w takim razie że zwiększenie dawki pomoże i to możliwie jak najszybciej.
Mojemu synkowi ost gardelko siadlo ale narazie uniben daje rade i jest lepiej.

Przesada z ta naprawa . Ja tez mam audi troszkę starszy model i odpukać jest bezawaryjne . Fakt troszkę w nim wymieniliśmy rzeczy ale zadowolona jestem i nie chce wymieniać na inna markę. Mąż za to się upiera ze ja się uwzięłam na audi a on by już coś innego chciał. To chłop ma problem [emoji23]

Ja tez jestem absolutna fanka audi, to już nasze drugie i najchętniej nic bym nie zmieniała[emoji173]️ a mój mąż tak samo jak Twój :p już od dłuższego czasu mi jęczy, ze przy następnym samochodzie zmieniamy markę[emoji17]
A wracając jeszcze do naszego obecnego samochodu to jemu tez nic nie dolegało. Jakaś tam pompa adblue była wymieniona i tyle, zero problemów. Wiec ogólnie byłam i dalej jestem z niego zadowolona. No a zaistniała sytuacja nie jest winą samego samochodu, tylko raczej „konowałów”, na których trafiliśmy i trzeba teraz ratować sytuacje[emoji53]

W diecie, która stosuje teraz i która powinnam stosować po zabiegu, najbardziej boli mnie to, ze nie można jeść żółtek (kocham jajka[emoji25]), sera żółtego, czekolady i pic alkoholu[emoji23] inne obostrzenia bym zniosła[emoji23] zobaczymy jak to będzie, może po jakimś czasie tez będę mogła sobie pozwolić na więcej rzeczy, na to liczę[emoji85]
No i mam nadzieje, ze napotka mnie efekt uboczny w postaci lecących w dół kilogramów :D
Czekam na wyniki moczu córki, najpierw zobaczymy czy tam się coś dzieje.

reklama
W diecie, która stosuje teraz i która powinnam stosować po zabiegu, najbardziej boli mnie to, ze nie można jeść żółtek (kocham jajka[emoji25]), sera żółtego, czekolady i pic alkoholu[emoji23] inne obostrzenia bym zniosła[emoji23] zobaczymy jak to będzie, może po jakimś czasie tez będę mogła sobie pozwolić na więcej rzeczy, na to liczę[emoji85]
No i mam nadzieje, ze napotka mnie efekt uboczny w postaci lecących w dół kilogramów :D
Czekam na wyniki moczu córki, najpierw zobaczymy czy tam się coś dzieje.
Ooo ser żółty zniose choć hmm pizza bez sera, ale jajka ( ubostwiam), czekolada i alkohol.... Ciężko.
A za ile będą wyniki?

Do góry