reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Byłam, przeżyłam, nawet dziś mi się słabo nie zrobiło [emoji16] już jestem w domu, po śniadaniu, więc pełnia szczęścia [emoji23]
Pani pobierająca powiedziała mi, że mam mega cienkie żyły, gdzie byłam przekonana, że mam idealne, bo nigdy nie było problemów żeby się wkłuć [emoji848] a ostatnio nasluchałam się i naczytałam historii jak to u niektórych się nie da i trzeba wkłuwać się po kilka razy i to w obie ręce [emoji50] więc szacun dla tej Pani, że tak pięknie jej to idzie. Lekarz kazał mi zrobić na kolejną wizytę mocz i morfologię, a ja sobie jeszcze standardowo dodatkowo wzięłam żelazo [emoji6]
Łącznie 43 zł, nie ma tragedii, chyba już oleje Pana nfz. Szczególnie po tym jak ostatnio czytałam, że teraz już nie powinien mi robić usg dopochwowo, bo naraża to szyjkę [emoji53] a on twierdzi, że przez brzuch to nic nie widać i to dopiero robi w bardziej zaawansowanej ciąży [emoji849]

A to faktycznie nie jakieś duże kwoty[emoji3] chyba żartujesz, że on nadal robi Ci dopochwowo?![emoji33] o masakra![emoji23] jakiś zacofany ten lekarz chyba albo ma tak słaby sprzęt [emoji39]

reklama
Dziewczyny ciężarówki, właśnie zapisałam się na webinarium z położną dotyczące porodu [emoji6] pierwszy raz w czymś takim będę brała udział, ale chyba warto [emoji4] jest to bezpłatne

No sprzęt masakra... Żałuję, że ostatnio tam byłam. Mam nadzieję, że nic mi nie uszkodził [emoji849]

Dobrze, że chodzisz prywatnie bo pewnie byś się wkurzała co wizytę niepotrzebnie [emoji5] z tego co tak czytam te różne historie na NFZ to ten mój lekarz na prawdę jest chyba jakimś wyjątkiem [emoji39] wkurza mnie tylko z tym l4 leżącym i że zdjęć nie dostaje na każdej wizycie tylko jak się upomnę.
Tak w ogole ciekawe czy u Ciebie ten chłoptaś też się potwierdzi [emoji7] fajnie tak wiedzieć już na sto procent[emoji3] a jeszcze fajniej wiedzieć, że zdrowy, ale jestem szczęśliwa [emoji5] dziś w ogole śniło mi się, że już urodziłam.. śniło mi się, że karmiłam piersią i to było takie cudowne.. jejku, już nie mogę się doczekać tego mojego dzidziusia [emoji85]

Dobrze, że chodzisz prywatnie bo pewnie byś się wkurzała co wizytę niepotrzebnie [emoji5] z tego co tak czytam te różne historie na NFZ to ten mój lekarz na prawdę jest chyba jakimś wyjątkiem [emoji39] wkurza mnie tylko z tym l4 leżącym i że zdjęć nie dostaje na każdej wizycie tylko jak się upomnę.
Tak w ogole ciekawe czy u Ciebie ten chłoptaś też się potwierdzi [emoji7] fajnie tak wiedzieć już na sto procent[emoji3] a jeszcze fajniej wiedzieć, że zdrowy, ale jestem szczęśliwa [emoji5] dziś w ogole śniło mi się, że już urodziłam.. śniło mi się, że karmiłam piersią i to było takie cudowne.. jejku, już nie mogę się doczekać tego mojego dzidziusia [emoji85]
Ale masz piękne sny [emoji7] o moich to lepiej się nie wypowiadać [emoji23]
Też jestem mega ciekawa co tam we mnie siedzi i czy się potwierdzi chłopak [emoji16] chciałabym mieć już pewność... 4 dni do wizyty [emoji3590]
Ja na nfz żadnego zdjęcia nie dostałam... [emoji23]

Co za bzdura co to za lekarz na NFZ? Przez brzuch doskonale widać. No ale skoro ma słaby sprzęt to faktycznie nic nie zobaczy.
Stary dziad, typowy człowiek starej daty [emoji16] dlatego chyba już sobie będę płacić za te badania... I tak teraz musiałam, bo mi ostatnio skierowań nie dal [emoji849]

Ale masz piękne sny [emoji7] o moich to lepiej się nie wypowiadać [emoji23]
Też jestem mega ciekawa co tam we mnie siedzi i czy się potwierdzi chłopak [emoji16] chciałabym mieć już pewność... 4 dni do wizyty [emoji3590]
Ja na nfz żadnego zdjęcia nie dostałam... [emoji23]

No jeden się trafił taki cudny poza tym tez mam okropne [emoji23] ale to pewnie po tych wczorajszych emocjach [emoji7]
Ja to w ogole jestem w szoku, że tak wcześnie powiedział płeć i faktycznie nie mylił się, jak to teraz wszystko idzie do przodu, szok[emoji3] zazdroszczę wizyty! Ale wiem, że swoje też się wyczekałaś teraz kolej na mnie, ja mam za 12 dni [emoji23]

No jeden się trafił taki cudny poza tym tez mam okropne [emoji23] ale to pewnie po tych wczorajszych emocjach [emoji7]
Ja to w ogole jestem w szoku, że tak wcześnie powiedział płeć i faktycznie nie mylił się, jak to teraz wszystko idzie do przodu, szok[emoji3] zazdroszczę wizyty! Ale wiem, że swoje też się wyczekałaś teraz kolej na mnie, ja mam za 12 dni [emoji23]
Ale teraz jak już wiesz, że z maleństwem wszystko ok, to możesz czekać [emoji6] a co do płci to myślałam, że na prenatalnych to bardziej takie gdybanie, a okazuje się, że to się naprawdę sprawdza, przecież na kwietniówkach nie było jeszcze przypadku żeby płeć się nie potwierdziła teraz na wizytach [emoji16] jak dla mnie niesamowite [emoji4]

reklama
Ale teraz jak już wiesz, że z maleństwem wszystko ok, to możesz czekać [emoji6] a co do płci to myślałam, że na prenatalnych to bardziej takie gdybanie, a okazuje się, że to się naprawdę sprawdza, przecież na kwietniówkach nie było jeszcze przypadku żeby płeć się nie potwierdziła teraz na wizytach [emoji16] jak dla mnie niesamowite [emoji4]

No ja dokładnie tak samo myślałam, jeszcze pamietam jak „teściowa” ciagle dzwoniła i po każdej wizycie pytała czy już wiadomo a ja za każdym razem sobie myślałam że chyba oszalała, że tak wcześnie a ona za każdym razem mowila „No ale na następnej wizycie to już chyba będzie wiadomo” tak mnie wkurzała [emoji23] teraz to już chyba całkiem zbankrutuje [emoji23][emoji23][emoji23] w ogole zamiast jechać wybrać w końcu suknie ślubną to myśle kiedy by tu jechać wózki oglądać [emoji23]

Do góry