reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Byłam, przeżyłam, nawet dziś mi się słabo nie zrobiło [emoji16] już jestem w domu, po śniadaniu, więc pełnia szczęścia [emoji23]
Pani pobierająca powiedziała mi, że mam mega cienkie żyły, gdzie byłam przekonana, że mam idealne, bo nigdy nie było problemów żeby się wkłuć [emoji848] a ostatnio nasluchałam się i naczytałam historii jak to u niektórych się nie da i trzeba wkłuwać się po kilka razy i to w obie ręce [emoji50] więc szacun dla tej Pani, że tak pięknie jej to idzie. Lekarz kazał mi zrobić na kolejną wizytę mocz i morfologię, a ja sobie jeszcze standardowo dodatkowo wzięłam żelazo [emoji6]
Łącznie 43 zł, nie ma tragedii, chyba już oleje Pana nfz. Szczególnie po tym jak ostatnio czytałam, że teraz już nie powinien mi robić usg dopochwowo, bo naraża to szyjkę [emoji53] a on twierdzi, że przez brzuch to nic nie widać i to dopiero robi w bardziej zaawansowanej ciąży [emoji849]

A to faktycznie nie jakieś duże kwoty[emoji3] chyba żartujesz, że on nadal robi Ci dopochwowo?![emoji33] o masakra![emoji23] jakiś zacofany ten lekarz chyba albo ma tak słaby sprzęt [emoji39]

reklama
Dziewczyny ciężarówki, właśnie zapisałam się na webinarium z położną dotyczące porodu [emoji6] pierwszy raz w czymś takim będę brała udział, ale chyba warto [emoji4] jest to bezpłatne

No sprzęt masakra... Żałuję, że ostatnio tam byłam. Mam nadzieję, że nic mi nie uszkodził [emoji849]

Dobrze, że chodzisz prywatnie bo pewnie byś się wkurzała co wizytę niepotrzebnie [emoji5] z tego co tak czytam te różne historie na NFZ to ten mój lekarz na prawdę jest chyba jakimś wyjątkiem [emoji39] wkurza mnie tylko z tym l4 leżącym i że zdjęć nie dostaje na każdej wizycie tylko jak się upomnę.
Tak w ogole ciekawe czy u Ciebie ten chłoptaś też się potwierdzi [emoji7] fajnie tak wiedzieć już na sto procent[emoji3] a jeszcze fajniej wiedzieć, że zdrowy, ale jestem szczęśliwa [emoji5] dziś w ogole śniło mi się, że już urodziłam.. śniło mi się, że karmiłam piersią i to było takie cudowne.. jejku, już nie mogę się doczekać tego mojego dzidziusia [emoji85]

Dobrze, że chodzisz prywatnie bo pewnie byś się wkurzała co wizytę niepotrzebnie [emoji5] z tego co tak czytam te różne historie na NFZ to ten mój lekarz na prawdę jest chyba jakimś wyjątkiem [emoji39] wkurza mnie tylko z tym l4 leżącym i że zdjęć nie dostaje na każdej wizycie tylko jak się upomnę.
Tak w ogole ciekawe czy u Ciebie ten chłoptaś też się potwierdzi [emoji7] fajnie tak wiedzieć już na sto procent[emoji3] a jeszcze fajniej wiedzieć, że zdrowy, ale jestem szczęśliwa [emoji5] dziś w ogole śniło mi się, że już urodziłam.. śniło mi się, że karmiłam piersią i to było takie cudowne.. jejku, już nie mogę się doczekać tego mojego dzidziusia [emoji85]
Ale masz piękne sny [emoji7] o moich to lepiej się nie wypowiadać [emoji23]
Też jestem mega ciekawa co tam we mnie siedzi i czy się potwierdzi chłopak [emoji16] chciałabym mieć już pewność... 4 dni do wizyty [emoji3590]
Ja na nfz żadnego zdjęcia nie dostałam... [emoji23]

Co za bzdura co to za lekarz na NFZ? Przez brzuch doskonale widać. No ale skoro ma słaby sprzęt to faktycznie nic nie zobaczy.
Stary dziad, typowy człowiek starej daty [emoji16] dlatego chyba już sobie będę płacić za te badania... I tak teraz musiałam, bo mi ostatnio skierowań nie dal [emoji849]

Ale masz piękne sny [emoji7] o moich to lepiej się nie wypowiadać [emoji23]
Też jestem mega ciekawa co tam we mnie siedzi i czy się potwierdzi chłopak [emoji16] chciałabym mieć już pewność... 4 dni do wizyty [emoji3590]
Ja na nfz żadnego zdjęcia nie dostałam... [emoji23]

No jeden się trafił taki cudny poza tym tez mam okropne [emoji23] ale to pewnie po tych wczorajszych emocjach [emoji7]
Ja to w ogole jestem w szoku, że tak wcześnie powiedział płeć i faktycznie nie mylił się, jak to teraz wszystko idzie do przodu, szok[emoji3] zazdroszczę wizyty! Ale wiem, że swoje też się wyczekałaś teraz kolej na mnie, ja mam za 12 dni [emoji23]

No jeden się trafił taki cudny poza tym tez mam okropne [emoji23] ale to pewnie po tych wczorajszych emocjach [emoji7]
Ja to w ogole jestem w szoku, że tak wcześnie powiedział płeć i faktycznie nie mylił się, jak to teraz wszystko idzie do przodu, szok[emoji3] zazdroszczę wizyty! Ale wiem, że swoje też się wyczekałaś teraz kolej na mnie, ja mam za 12 dni [emoji23]
Ale teraz jak już wiesz, że z maleństwem wszystko ok, to możesz czekać [emoji6] a co do płci to myślałam, że na prenatalnych to bardziej takie gdybanie, a okazuje się, że to się naprawdę sprawdza, przecież na kwietniówkach nie było jeszcze przypadku żeby płeć się nie potwierdziła teraz na wizytach [emoji16] jak dla mnie niesamowite [emoji4]

reklama
Ale teraz jak już wiesz, że z maleństwem wszystko ok, to możesz czekać [emoji6] a co do płci to myślałam, że na prenatalnych to bardziej takie gdybanie, a okazuje się, że to się naprawdę sprawdza, przecież na kwietniówkach nie było jeszcze przypadku żeby płeć się nie potwierdziła teraz na wizytach [emoji16] jak dla mnie niesamowite [emoji4]

No ja dokładnie tak samo myślałam, jeszcze pamietam jak „teściowa” ciagle dzwoniła i po każdej wizycie pytała czy już wiadomo a ja za każdym razem sobie myślałam że chyba oszalała, że tak wcześnie a ona za każdym razem mowila „No ale na następnej wizycie to już chyba będzie wiadomo” tak mnie wkurzała [emoji23] teraz to już chyba całkiem zbankrutuje [emoji23][emoji23][emoji23] w ogole zamiast jechać wybrać w końcu suknie ślubną to myśle kiedy by tu jechać wózki oglądać [emoji23]

Do góry