reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Pani doktor ja to bym chciała, prostamol uno :D...
Ja też mam torbiel szyszynki ale migren nie mam na szczęście. W 2017r w grudniu miałam MR i torbiel szyszynki nie urosła więc teraz jak tu w DE pójdę na oddział to mam nadzieję że mi zrobią MR i sprawdza czy urosła czy zmalała czy się wchlonela. W Pl neurolog na oddziale powiedział mi że nie będą tego wycinac chyba że na własną odpowiedzialność a wtedy miałam ledwo ponad 16 lat.
Mi neurolog mówiła, że jeśli nie daje oznak i jest poniżej 1 cm to nie ma sensu operować dziada. Ja miałam rezonans 2012 i 2017 i stoi w miejscu. Właśnie patrzę dziś na neurologow, neurochirurgow żeby mnie któryś oswiecil jak mam rodzić

reklama

Mi neurolog mówiła, że jeśli nie daje oznak i jest poniżej 1 cm to nie ma sensu operować dziada. Ja miałam rezonans 2012 i 2017 i stoi w miejscu. Właśnie patrzę dziś na neurologow, neurochirurgow żeby mnie któryś oswiecil jak mam rodzić
Hahah

No mój nie ma chyba 1cm bym musiała zerknąć w papieru na szczęście mama mi wszystkie dokumenty z pl wysłała i mam wszystko tutaj.

Trzymam i czekam na wieści
Tak tłumaczyć wszystko to mega współczuję i pewnie dużo kasy idzie. A jak szkoła ta co się zapisalas kiedy zaczynasz?
Teraz w ten weekend był pierwszy zjazd logopedii. Nie zapisałam się. Stwierdziłam że mogę nie dać rady z niemowlakiem.
Czekam na decyzję. Jeśli jutro podpisze umowę o pracę to kurs mi się nie należy ale jeśli mi odmówia zatrudnienia to muszę wysłać do urzędu pismo z odmowa zatrudnienia mnie i wtedy mi przyznadza kurs.

Jeśli chodzi o tłumaczenie to idę tylko do lekarza bo medyczny język jest bardzo trudny a tak załatwiam sama a pomagam sobie z translatorem.

Haha padłam z tym prostamolem [emoji23][emoji23]

Padłam z tym prostamolem [emoji23][emoji23]

Ja po lekarzy tylko nie miałam jak napisać, za dużo do roboty a jeszcze nocka przede mną.
Wszystko dobrze, brak torbieli, dr zachwycony że odrazu poszło ładnie że plamienia ustalo i pow że cykl 28 dni to bosko. Dostałam te same leki i ten sam schemat brania (clo 2x1 przez 5 dni od 5dc, dupek 2x1 przez 10 dni 16-25 dc) bo podtrzymujemy regilarnosc cyklu, jak to się unormuje to ukuerunkujemy się na owu bo niepokoi go ze te testy mi ciągle negatywy wychodzą, mam robić je jeszcze jeśli mam ( nooo mam taaaaki zapas [emoji23][emoji23]). Mimo że ten cykl nie udany to jakiś mam dobry humor może dlatego że już się zaczął nowy, a więc jak to piszemy nowe szansę, a może też dlatego że wreszcie mam cykl [emoji16] a nie wielotygodniowe plamienia [emoji106]
Poza tym jak biorę leki to czuję "jakbym coś robiła" nie umiem tego wytłumaczyć.
Wybaczcie rozpisalam się [emoji2960]

@młoda1994 będę 3mac kciuki. A co do lekarza to przegięcie, poza tym ja w Polsce nieraz nie rozumiem jak do mnie mówią po polsku jak używają tego specjalistycznego języka i medycznych nazw [emoji15]
Dokładnie po polsku ciężko zrozumiec. Ja tak miałam jak byłam w Pl lekarz coś do mnie gadał w medycznych wyrazach a ja do niego można po polsku[emoji23] a co dopiero mówić w DE nie w moim języku.

A później lekarze się dziwią że ludzie nie chcą chodzić do lekarzy ehh brak słów.

No mi jak lekarz stwierdził kiedyś mikrocytozę to też dochodziłam, cóż to za tropikalna i egzotyczna choroba. A to w wyniku niedoboru żelaza lub długotrwałych anemii skarłowaciałe czerwone krwinki. :D

reklama
No mi jak lekarz stwierdził kiedyś mikrocytozę to też dochodziłam, cóż to za tropikalna i egzotyczna choroba. A to w wyniku niedoboru żelaza lub długotrwałych anemii skarłowaciałe czerwone krwinki. :D
Oni myślą że ludzie znają wszystkie te ich magiczne słówka i później człowiek czasami nie potrzebnie się stresuję a to może być tak naprawdę bkachostka ale to sami lekarze powoduje stres nerwy strach u pacjentek.

Do góry