reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
@Olineekg dziękuję [emoji16] i nie martw się na zapas, wszystko dobrze [emoji16]

@młoda1994 doskonale Cię rozumiem bo ja też miałam problem jak zapisywać bo u mnie nie była to @ ale typowe plamienia też nie.

@Kotmonika87 super że wyniki tak się poprawiły [emoji106] trzymam kciuki [emoji16]
Brałam kilka leków( bromergon 1/2 Tab dziegiel chiński i niepokalanka) - widzę duża poprawę teoretycznie w tym tyg owulacja zobaczymy czy po zbiciu prolaktyny się uda. Mam wrażenie ze po witaminach plus lekach lepiej się czuje, mam więcej siły, zupełnie inne odczucia mokrosci. Wcześniej było sucho jak w pustyni non stop A teraz widzę fazy śluzu.
Mam nadzieję że inne kwiatki już nie wyjdą.
Mam dwie córy więc jest mi łatwiej ale trzymam kciuki za wszystkie tak jak za siebie =)

Cześć dziewczyny, tak mi szybko ten weekend ucieka, że masakra [emoji53] leżę i liczę na to, że wyjdzie słońce i zrobi się trochę cieplej, bo chciałabym pojechać na spacer do lasu [emoji848] i odliczam już dni do wizyty, jeszcze tylko 8 [emoji23] już bym serio chciała mieć tą płeć potwierdzoną i zacząć szał zakupowy, nie mogę się doczekać [emoji3059]

Dzień dobry w niedzielę :)

U nas dzisiaj pogoda już gorsza, ale z mamą się nie przyjmujemy i zaraz jedziemy na cmentarz. Zastanawiamy się tylko, gdzie zaparkować, bo przez wszystkich świętych pół miasta jest zakorkowane.

Wczoraj dowiedziałam się, ze mój mąż przyjeżdża w poniedziałek albo we wtorek w nocy[emoji173]️ nie trafi na moja owulacje, ale wyjeżdża jakoś dzień przed owulacja, wiec będziemy działać. A może akurat nic mi się nie poprzesuwa i będzie nadzieja[emoji16]
I w związku z tym przypomnijcie mi proszę, jak powinno wyglądać przygotowanie do badania nasienia. Chce to mieć już za sobą.

No i nie pochwaliłam się wczoraj, ale mam już swój ukochany telefon[emoji173]️ teraz jest już w ogóle cudny, bo w serwisie wymienili mi cały tył i dali mi biały (wcześniej miałam czarny)[emoji7]
Zobacz załącznik 1038413

Miłego dnia!
Ale super! W sumie podwójnie super [emoji16] raz, że mąż przyjeżdża, a dwa, że udało się uratować telefon [emoji16] teraz zanim wstawisz pranie to musisz sprawdziać czy telefon jest poza pralką [emoji16] już teraz trzymam kciuki za starania, może to będzie ten cykl! [emoji3059]

Witam się i ja [emoji5]
Piękna pogoda u nas dziś a ja robię dzień lenia..nie wychodzę z łóżka i chyba nawet nie gotuje tylko zamówię pizzę [emoji87] wczoraj byliśmy na urodzinach mojej chrześnicy, trochę się nalatałam z dzieciakami wiec dziś odpoczywam [emoji23] tak w ogóle to siostra powiedziała mi, że mam strasznie twardy brzuch.. a ja raczej zawsze taki mam, szczególnie na wieczór no i zaczynam się martwić..tym bardziej, że wizyta tak daleko [emoji20]
@paola425 a jak tam Twój brzuszek? Rośniecie? Jak się masz?[emoji5]
@nikolka1203 a co u Was?
@Isasza4444 nowy cykl nowe nadzieje! Trzymam kciuki[emoji110][emoji5]

Miłego dnia wszystkim!

Też mam dzisiaj dzień lenia. Wczoraj mieliśmy gości, byli do późna i jakoś pomimo tej dodatkowej godziny się nie wyspałam [emoji849] z tym moim brzuszkiem to cienko, nadal jak ktoś nie wie to by nawet nie podejrzewał. Wstawiam moje cotygodniowe foto, z dzisiaj- 15+4. Nawet nie mogę cyknąć foty w ubraniu, bo nic nie widać [emoji23] no, a czuję się całkiem nieźle, zdarzają się jeszcze gorsze dni, ale takie pojedyncze, 2 trymestr to luksus w porównaniu do pierwszego [emoji16]
IMG_20191027_093216.jpeg

Właśnie chodzi mi głównie o ten okres przed i współżycie. 3-4 dni przerwy musi być, ale więcej tez nie powinno, prawda?
Dokładnie bo jak będzie więcej to że tak powiem mogą być za stare i plemniki mogą być słabsze i wogule. Myśmy robili 2 razy raz było 5 dni przerwy drugi raz 3 dni to te z 5 dni wyszły słabe a po 3 dniach już lepsze wyniki.

Cześć dziewczyny, tak mi szybko ten weekend ucieka, że masakra [emoji53] leżę i liczę na to, że wyjdzie słońce i zrobi się trochę cieplej, bo chciałabym pojechać na spacer do lasu [emoji848] i odliczam już dni do wizyty, jeszcze tylko 8 [emoji23] już bym serio chciała mieć tą płeć potwierdzoną i zacząć szał zakupowy, nie mogę się doczekać [emoji3059]

Ale super! W sumie podwójnie super [emoji16] raz, że mąż przyjeżdża, a dwa, że udało się uratować telefon [emoji16] teraz zanim wstawisz pranie to musisz sprawdziać czy telefon jest poza pralką [emoji16] już teraz trzymam kciuki za starania, może to będzie ten cykl! [emoji3059]

Też mam dzisiaj dzień lenia. Wczoraj mieliśmy gości, byli do późna i jakoś pomimo tej dodatkowej godziny się nie wyspałam [emoji849] z tym moim brzuszkiem to cienko, nadal jak ktoś nie wie to by nawet nie podejrzewał. Wstawiam moje cotygodniowe foto, z dzisiaj- 15+4. Nawet nie mogę cyknąć foty w ubraniu, bo nic nie widać [emoji23] no, a czuję się całkiem nieźle, zdarzają się jeszcze gorsze dni, ale takie pojedyncze, 2 trymestr to luksus w porównaniu do pierwszego [emoji16]Zobacz załącznik 1038426
Kochana brzuszek ci jeszcze wyjdzie. Mam koleżankę szczuplejsza od ciebie i w pierwszej ciąży brzuch jej wywaliło dopiero około 7 miesiąca a teraz jest w drugiej ciąży termin na marzec ma ponad 20 tydzień i też nic nie widać po niej.

Dzień dobry w niedzielę :)

U nas dzisiaj pogoda już gorsza, ale z mamą się nie przyjmujemy i zaraz jedziemy na cmentarz. Zastanawiamy się tylko, gdzie zaparkować, bo przez wszystkich świętych pół miasta jest zakorkowane.

Wczoraj dowiedziałam się, ze mój mąż przyjeżdża w poniedziałek albo we wtorek w nocy[emoji173]️ nie trafi na moja owulacje, ale wyjeżdża jakoś dzień przed owulacja, wiec będziemy działać. A może akurat nic mi się nie poprzesuwa i będzie nadzieja[emoji16]
I w związku z tym przypomnijcie mi proszę, jak powinno wyglądać przygotowanie do badania nasienia. Chce to mieć już za sobą.

No i nie pochwaliłam się wczoraj, ale mam już swój ukochany telefon[emoji173]️ teraz jest już w ogóle cudny, bo w serwisie wymienili mi cały tył i dali mi biały (wcześniej miałam czarny)[emoji7]
Zobacz załącznik 1038413

Miłego dnia!
Trzymam kciuki za owocne działanie :)

Hejka [emoji7] ale miałam sen Matko.... Śniło mi się że zaczęłam rodzic i pojechałam do szpitala. Szpital był na jakimś statku, który porwali i wyplyneli na ocean[emoji848] po porodzie przynieśli mi nie moje dziecko. Jakiegoś chłopca półrocznego takiego siedzącego. I jak wróciłam do pracy to był nabór na nowe dzieci. Dzień adaptacyjny. Zrobiłam im zabawę i niechcący ręką szturchlam jakieś dziecko. I ono do mnie ze powie mamie i że wszyscy z tad wylecimy [emoji87][emoji87][emoji87][emoji87]masakra.

Rose dobrze ze juz masz telefon
Paola ale Ty chudzinka jesteś zazdroszczę [emoji7]

U mnie 30 tc i brzuch ogromny jakbym miała na porodowke jechac

Poza tym wiecie co teaciowa ostatnio mnie wnerwia. Dzwoni do mnie i tak pyta co słychać i jak się czuje. No to jej mówię że wszystko już mam skompletowane. A ona z tekstem że za szybko bo ona też się w ciąży niby dobrze czuła, przy porodzie jeszcze czuła ruchy a dziecko się martwe urodziło. No chyba nie na miejscu takie rzeczy mi gada. Wkurzyłam się. Co potem mam m wysyła żeby kompletpwal wyprawkę. Kupi nie to i się będę wsciekac.
Photo_1572080702100.jpeg

Hejka [emoji7] ale miałam sen Matko.... Śniło mi się że zaczęłam rodzic i pojechałam do szpitala. Szpital był na jakimś statku, który porwali i wyplyneli na ocean[emoji848] po porodzie przynieśli mi nie moje dziecko. Jakiegoś chłopca półrocznego takiego siedzącego. I jak wróciłam do pracy to był nabór na nowe dzieci. Dzień adaptacyjny. Zrobiłam im zabawę i niechcący ręką szturchlam jakieś dziecko. I ono do mnie ze powie mamie i że wszyscy z tad wylecimy [emoji87][emoji87][emoji87][emoji87]masakra.

Poza tym wiecie co teaciowa ostatnio mnie wnerwia. Dzwoni do mnie i tak pyta co słychać i jak się czuje. No to jej mówię że wszystko już mam skompletowane. A ona z tekstem że za szybko bo ona też się w ciąży niby dobrze czuła, przy porodzie jeszcze czuła ruchy a dziecko się martwe urodziło. No chyba nie na miejscu takie rzeczy mi gada. Wkurzyłam się. Co potem mam m wysyła żeby kompletpwal wyprawkę. Kupi nie to i się będę wsciekac. Zobacz załącznik 1038436
Hejka. Po takim śnie bała bym się znowu zasnąć po obudzeniu.

Co do teściowej to tekst nie na miejscu powinna zatrzymać to dla siebie.

A brzuszek masz ładny. [emoji3059] Malutka rośnie..

Kochana brzuszek ci jeszcze wyjdzie. Mam koleżankę szczuplejsza od ciebie i w pierwszej ciąży brzuch jej wywaliło dopiero około 7 miesiąca a teraz jest w drugiej ciąży termin na marzec ma ponad 20 tydzień i też nic nie widać po niej.
Na to liczę [emoji16] jestem ideałem do ukrywania się, mogłabym być gwiazdą [emoji23] haha

Poza tym wiecie co teaciowa ostatnio mnie wnerwia. Dzwoni do mnie i tak pyta co słychać i jak się czuje. No to jej mówię że wszystko już mam skompletowane. A ona z tekstem że za szybko bo ona też się w ciąży niby dobrze czuła, przy porodzie jeszcze czuła ruchy a dziecko się martwe urodziło. No chyba nie na miejscu takie rzeczy mi gada. Wkurzyłam się. Co potem mam m wysyła żeby kompletpwal wyprawkę. Kupi nie to i się będę wsciekac. Zobacz załącznik 1038436
O matko co za sen. Weź nie strasz, bo ja chcę w tym samym szpitalu rodzić co Ty [emoji23] brzuszek masz śliczny, już tak niewiele zostało u Ciebie i będziesz rozpakowana [emoji7] a teściowa no cóż... Lepiej nawet nie komentować takich tekstów.

reklama
Na to liczę [emoji16] jestem ideałem do ukrywania się, mogłabym być gwiazdą [emoji23] hahaO matko co za sen. Weź nie strasz, bo ja chcę w tym samym szpitalu rodzić co Ty [emoji23] brzuszek masz śliczny, już tak niewiele zostało u Ciebie i będziesz rozpakowana [emoji7] a teściowa no cóż... Lepiej nawet nie komentować takich tekstów.
O tym samym pomyślałam [emoji23] gdyby nie to że wstawiasz nam tu zdjęcia usg i wstawilas test ciążowy to bym nie uwierzyła że jesteś w ciąży. [emoji1768]

Do góry