adzik
Fanka BB :)
No właśnie też się nad tym zastanawiałam ?A na ile przed @ szyjka sie obniża? Bo ja mam chyba wysoko, skoro jest długa na palec albo i dłuższa, a palce mam raczej dość długie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No właśnie też się nad tym zastanawiałam ?A na ile przed @ szyjka sie obniża? Bo ja mam chyba wysoko, skoro jest długa na palec albo i dłuższa, a palce mam raczej dość długie
Dokładnie rób tak jak uważasz Marta aby tobie było łatwiejTo niech mama Ci pomoże, skoro jest taka mądra. Kurczę, żebyś jeszcze miała jakas pomoc meza, ale przecież Ty sie we wszystkim sama zażynasz.
Dziewczyny bardzo dobrze piszą - ważne zeby młody był zadowolony a nie zeby siostra miała czerwone dywany.
Współczuje Ci, bo dla takiej niewprawionej emocjonalnie osoby, to musi byc ciężkie przeżycie. Ja tez bym była cała roztrzęsiona, bo moje dzieci ogólnie lubią przedszkole i nie znam z autopsji takich dramatów.
A tak z ciekawości zapytam - co ta mama robi, gdy taty nie ma, ona ma nocki, a Ty nie zajmujesz sie mała?
Czemu tak wczesnie wywołują?
Trzymam kciuki za domniemana fasolkę
No ja się nie odzywam bo jutro o 8 rano mam być w szpitalu na dodatkowe badania maluszka i przyznam szczerze że trochę się martwię.. Starałam się nie myśleć i uspokoić głowę mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.Cześć Wam. Coś nam ostatnio wątek wymiera.
U mnie 20dc boobsy dalej nie bolą. Wolala bym żeby bolały i żeby było "Jak zawsze".
Ale z 2 strony wyszły mi 3 małposyfy także to sprowadza mnie na ziemię [emoji23]
Miłego dnia życzę
Nie grzebcie tam dziewczyny jeśli się staracie o dziecko.. Ja w poprzedniej ciąży tak sobie podraznilam szyjke i miałam plamienie. Poza tym zaskocz was ale w tej ciąży w dzień okresu miałam szyjke bardzo nisko więc byłam pewna że nic z tego... I się mylilam [emoji16] naprawdę żeby zauważyć że szyjka jest inna niż zwykle trzeba prowadzić stałe codzienne obserwacje w odpowiednich porach dnia i pozycji. To tak jak z mierzeniem temperatury, jeden wynik nic nam nie powie. Przez jakiś czas starań badalam szyjkę i... Nic mi to nie dało, niestety.Też tak myślę. W ciąży przeważnie a nawet większość jest wysoko a nie nisko.
U mnie obniża się w dzień @ ale też obniża się wieczorami a np bardzo wysoko jest kiedy mam pełny pęcherz. Ciężko to stwierdzić, już łatwiej jest z temperaturą chociaż ta u mnie też spadała w dniu @.. Ba nawet jak raz sprawdziłam na początku ciąży to spadła o 0.2 i zawału dostałam [emoji2356]A na ile przed @ szyjka sie obniża? Bo ja mam chyba wysoko, skoro jest długa na palec albo i dłuższa, a palce mam raczej dość długie
Kochana ja tylko odpowiedziałam na pytanie i nie staram się o dziecko.Dokładnie rób tak jak uważasz Marta aby tobie było łatwiej No ja się nie odzywam bo jutro o 8 rano mam być w szpitalu na dodatkowe badania maluszka i przyznam szczerze że trochę się martwię.. Starałam się nie myśleć i uspokoić głowę mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Nie grzebcie tam dziewczyny jeśli się staracie o dziecko.. Ja w poprzedniej ciąży tak sobie podraznilam szyjke i miałam plamienie. Poza tym zaskocz was ale w tej ciąży w dzień okresu miałam szyjke bardzo nisko więc byłam pewna że nic z tego... I się mylilam [emoji16] naprawdę żeby zauważyć że szyjka jest inna niż zwykle trzeba prowadzić stałe codzienne obserwacje w odpowiednich porach dnia i pozycji. To tak jak z mierzeniem temperatury, jeden wynik nic nam nie powie. Przez jakiś czas starań badalam szyjkę i... Nic mi to nie dało, niestety. U mnie obniża się w dzień @ ale też obniża się wieczorami a np bardzo wysoko jest kiedy mam pełny pęcherz. Ciężko to stwierdzić, już łatwiej jest z temperaturą chociaż ta u mnie też spadała w dniu @.. Ba nawet jak raz sprawdziłam na początku ciąży to spadła o 0.2 i zawału dostałam [emoji2356]
Dziewczyny wiem że wszystkie już spicie ale ja przeżywam ten poranny szpital o 8:00 i ponownie proszę o trzymanie kciukow za te dodatkowe badania które lekarz chce zrobić, twierdził że wszystko jest okej a ja z tej euforii nie zapytałam po co właściwie jeszcze je powtarzać.
Jadę sama także tym bardziej potrzebuje waszego wsparcia.
Dobrze rozumiesz. Tak czy inaczej przysługuje każdej kobiecie po porodzie rok wolnego. Nawet jeżeli umowa kończyła się przed porodem, to muszą przedłużyć do dnia porodu, a potem pieniądze wypłaca ZUS. I jest połowa 100% i połowa 60%, albo całość 80%. Jeżeli natomiast weźmiesz najpierw 100%, a potem się zagapisz i na czas nie wypelnisz potwierdzenia o te 60%, to wszystko niestety przepada i nic nie da się już zrobić. Ja wzięłam 80% i od razu wypełniłam wszystko, żeby potem problemu nie było.Ja się nie wypowiadam, bo sama błędnie zinterpretowałam szyjkę dzień przed pozytywnym testem [emoji6] jeśli nie sprawdzałaś wcześniej i nie masz porównania z poprzednimi cyklami to w ogóle się tym nie sugeruj [emoji6]Urlop a zasiłek to co innego. Bo urlopu macierzyńskiego przy jednym dziecku masz 20 tygodni i możesz uzupełnić do 32 tygodni urlopem rodzicielskim (czyli razem rok)... A zasiłek dostajesz jeśli przed urodzeniem dziecka pracowałaś i odprowadzałaś składki i przysługuje przez cały czas trwania obu urlopów. Z tym, że jest chyba tak, że możesz wziąć 100% na macierzyńskim i potem 60% na rodzicielskim, albo cały czas 80%. Co do tego dokładnie nie wiem, bo ja chcę te 80%, więc tą drugą opcją się nie interesowałam [emoji6]
Niech ktoś to jeszcze potwierdzi, czy ja to wszystko dobrze rozumiem [emoji16]
Dokładnie rób tak jak uważasz Marta aby tobie było łatwiej No ja się nie odzywam bo jutro o 8 rano mam być w szpitalu na dodatkowe badania maluszka i przyznam szczerze że trochę się martwię.. Starałam się nie myśleć i uspokoić głowę mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Nie grzebcie tam dziewczyny jeśli się staracie o dziecko.. Ja w poprzedniej ciąży tak sobie podraznilam szyjke i miałam plamienie. Poza tym zaskocz was ale w tej ciąży w dzień okresu miałam szyjke bardzo nisko więc byłam pewna że nic z tego... I się mylilam [emoji16] naprawdę żeby zauważyć że szyjka jest inna niż zwykle trzeba prowadzić stałe codzienne obserwacje w odpowiednich porach dnia i pozycji. To tak jak z mierzeniem temperatury, jeden wynik nic nam nie powie. Przez jakiś czas starań badalam szyjkę i... Nic mi to nie dało, niestety. U mnie obniża się w dzień @ ale też obniża się wieczorami a np bardzo wysoko jest kiedy mam pełny pęcherz. Ciężko to stwierdzić, już łatwiej jest z temperaturą chociaż ta u mnie też spadała w dniu @.. Ba nawet jak raz sprawdziłam na początku ciąży to spadła o 0.2 i zawału dostałam [emoji2356]
Dziewczyny wiem że wszystkie już spicie ale ja przeżywam ten poranny szpital o 8:00 i ponownie proszę o trzymanie kciukow za te dodatkowe badania które lekarz chce zrobić, twierdził że wszystko jest okej a ja z tej euforii nie zapytałam po co właściwie jeszcze je powtarzać.
Dokładnie rób tak jak uważasz Marta aby tobie było łatwiej No ja się nie odzywam bo jutro o 8 rano mam być w szpitalu na dodatkowe badania maluszka i przyznam szczerze że trochę się martwię.. Starałam się nie myśleć i uspokoić głowę mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Nie grzebcie tam dziewczyny jeśli się staracie o dziecko.. Ja w poprzedniej ciąży tak sobie podraznilam szyjke i miałam plamienie. Poza tym zaskocz was ale w tej ciąży w dzień okresu miałam szyjke bardzo nisko więc byłam pewna że nic z tego... I się mylilam [emoji16] naprawdę żeby zauważyć że szyjka jest inna niż zwykle trzeba prowadzić stałe codzienne obserwacje w odpowiednich porach dnia i pozycji. To tak jak z mierzeniem temperatury, jeden wynik nic nam nie powie. Przez jakiś czas starań badalam szyjkę i... Nic mi to nie dało, niestety. U mnie obniża się w dzień @ ale też obniża się wieczorami a np bardzo wysoko jest kiedy mam pełny pęcherz. Ciężko to stwierdzić, już łatwiej jest z temperaturą chociaż ta u mnie też spadała w dniu @.. Ba nawet jak raz sprawdziłam na początku ciąży to spadła o 0.2 i zawału dostałam [emoji2356]
Kochana ja tylko odpowiedziałam na pytanie i nie staram się o dziecko.
Co do temperatury to się zgodzę. Moja skacze jak chce i nic nie idzie z niej wyczytać.
A co do twojego szpitala. To spokojnie napewno będzie wszystko w porządku. Trzyma. Kciuki i bezpiecznej drogi do szpitala i spowrotem. Daj znać jak będziesz po badaniach.
Witam się dziewczyny. Ja nie śpię. Ogarnęłam się i za godzinę muszę jechać do urzędu załatwić sprawę i po 9:00mam paznokcie także odezwę się jak wrócę i pochwalę się pazurkami.
Miłego dnia kobietki[emoji3526]
Będzie wszystko dobrze. Wiem łatwo się mówi ja też się stresuje. Jesteś w ciąży to się stresuje z, urodzisz dalej się stresuje z. Martwisz przy każdej chorobie przy każdym katarze. Taki nasz los zawsze się martwimy ale Staraj się myśleć pozytywnie. Trzymam kciuki i daj koniecznie znać.
Jak zrobisz pokaż pazurki [emoji7]
Nie lubię załatwiania w urzędach spraw to tak długo idzie. Oni mają czas przynajmniej tu w PL
Ja te szyjkę sprawdziłam tak dla beki, jak dziewczyny wspomniały wczesniej nigdy tego nie robiłam. Ale moze postaram się nauczyć, jak to sie robi, tak dla siebie, zeby wiedzieć, co sie dzieje.
Chociaz jak tak sięgam pamięcią, to pierwszego dnia @ zawsze bez problemu "montuje" tampon, a kolejne dni juz ciężej, wiec moze u mnie nawet szyjka działa z opóźnieniem
Ja wczoraj raz sprawdziłam i już więcej tego nie zrobię, bo tylko w głowie jeszcze większy mętlik. Test negatywny rano, okresu brak, juz mi się nie chce.
Ja dzis powinnam dostać @, na razie nie ma, ale wiem, ze przyjdzie, mam tylko nadzieje, ze nie spóźni sie bardzo[emoji19]