reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Gin mi zrobił cytologie na początku wszystko dobrze tak powedzial.
Nie czytaj za dużo bo wiesz jak to jest.

Ja staram sie nigdy nie czytać, ale jak mi sie juz cos pokaze na tablicy na fb, to kaplica[emoji23]
To mnie pocieszylas. U mnie jeden gin w lipcu nic nie widział, ten w sierpniu zobaczył, ze jest jakas mała nadzerka, ale jak zapytałam, czy jest szansa na dobra cytologię, to powiedział, ze jest.

Uspokoiłas mnie troche tym, ze u Ciebie nic nie wyszło, bede trzymać sie tej mysli[emoji85]

reklama
Oczywiście, że macierzyński [emoji6]
"Wypłata zasiłku macierzyńskiego po ustaniu ubezpieczenia chorobowego jest możliwa w następujących okolicznościach: m.in kiedy umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy została przedłużona do dnia porodu"
A wynosi on średnią z ostatnich 12 miesięcy [emoji6]
Kurczę to mi dałaś do myślenia. I troszkę poprawiłas nastrój...
Czy urlop macierzyński i zasiłek macierzyński to to samo?

Powiedzcie mi, bo nigdy tego nie robiłam. Jak mam w środku tak jakby „opuchnięte”, ciasno i nisko to jest na ciaze czy na okres?
Ja się nie wypowiadam, bo sama błędnie zinterpretowałam szyjkę dzień przed pozytywnym testem [emoji6] jeśli nie sprawdzałaś wcześniej i nie masz porównania z poprzednimi cyklami to w ogóle się tym nie sugeruj [emoji6]
Kurczę to mi dałaś do myślenia. I troszkę poprawiłas nastrój...
Czy urlop macierzyński i zasiłek macierzyński to to samo?
Urlop a zasiłek to co innego. Bo urlopu macierzyńskiego przy jednym dziecku masz 20 tygodni i możesz uzupełnić do 32 tygodni urlopem rodzicielskim (czyli razem rok)... A zasiłek dostajesz jeśli przed urodzeniem dziecka pracowałaś i odprowadzałaś składki i przysługuje przez cały czas trwania obu urlopów. Z tym, że jest chyba tak, że możesz wziąć 100% na macierzyńskim i potem 60% na rodzicielskim, albo cały czas 80%. Co do tego dokładnie nie wiem, bo ja chcę te 80%, więc tą drugą opcją się nie interesowałam [emoji6]
Niech ktoś to jeszcze potwierdzi, czy ja to wszystko dobrze rozumiem [emoji16]

reklama
Do góry