reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Witam się z pracy. Mam dzisiaj tak podły humor... Nie mogę się dziś uspokoić. Ciągle płacze. Rok czasu odkładania starań na marne... Właśnie się dowiedziałam że moja umowa prawdopodobnie nie zostanie przedłużona na stałe tylko na rok. Wiem że to nie sytuacja bez wyjścia ale miałam całkiem inny plan na to. I to wszystko tylko dlatego że miałam 2 dni l4... Nie wyobrażam sobie utrzymywać dziecka tylko z 500 plus i pensji m... boję się że czegoś mu zabraknie. A tak... Nie będę miała nawet gdzie wracać, żadnego macierzyńskiego. Jestem załamana. Nie wiem czy nie będziemy zmuszeni odłożyć starań:( martwię się że nie poradzimy sobie finansowo

reklama
Byłam u gin i rozmawiałam z nią na temat clo i moich owulacji . Powiedziała ze nawet mała dawka może spowodować hiperstymulacje czy jakoś tak i nie zaleca kobietom którym pecherzyki rosną . I mam jej więcej nie pytać o clo [emoji23]

Witam się z pracy. Mam dzisiaj tak podły humor... Nie mogę się dziś uspokoić. Ciągle płacze. Rok czasu odkładania starań na marne... Właśnie się dowiedziałam że moja umowa prawdopodobnie nie zostanie przedłużona na stałe tylko na rok. Wiem że to nie sytuacja bez wyjścia ale miałam całkiem inny plan na to. I to wszystko tylko dlatego że miałam 2 dni l4... Nie wyobrażam sobie utrzymywać dziecka tylko z 500 plus i pensji m... boję się że czegoś mu zabraknie. A tak... Nie będę miała nawet gdzie wracać, żadnego macierzyńskiego. Jestem załamana. Nie wiem czy nie będziemy zmuszeni odłożyć starań:( martwię się że nie poradzimy sobie finansowo

Nie chca Ci dac lepszej umowy, bo byłaś 2 dni na L4? Ja na Twoim miejscu nie zalamywalabym sie, tylko jak najszybciej zmieniła miejsce pracy :o

A ja właśnie z mężem rozmawiałam, że jeszcze w przyszlym tyg podjadę do lekarza i porozmawiam o inseminacji. I jakie badania muszę zrobić przed. Najważniejsze, że jakaś droga jest obrana:) zobaczysz w końcu doczekamy się 2 kresek i my:*Ten mój kciuk też jakiś dziwny jest, ale.ksztalt robię na bazie proteinowej z indigo. U mnie sprawdza się świetnie i nawet po zdjęciu mam twarde i ładne paznokcie.Nawet nie wiesz ile bym dała żeby się z Tobą zamienić [emoji178][emoji178][emoji178][emoji178]Oooo gdzie to można dostać żeby spróbować;)?W moim nawet nie opłaca się wymieniać ekranu. Czekam do marca bo umowy nam się kończą i wezmę jakiś za złotówkę byle był cały :DSprawdzaj :) Ja to się łudzę, że jak @ nie przyjdzie to pojadę do lekarza i mi powie, że jestem w ciąży.. [emoji23] pomimo negatywów. Chociaż w moim przypadku to prędzej torbiel albo inne g. [emoji23]
Oohh, to nie tak, że ja narzekam na swoją sytuację, bo mały wynagradza mi wszystko, ale chciałabym czuć się zadbaną mamą. Od zawsze uwielbiałam się mocno malować, zrobić sobie te pazury, a tu trzeba się przestawić na bardziej naturalny look [emoji16] i na to, że człowiek zawsze robił co chciał i skupiał się głównie na sobie, a teraz samemu schodzi się na dalszy plan, bo maleństwo wypełnia cały świat i uwagę.

Zobaczysz, że w końcu się również doczekasz i będziesz marudziła, że brakuje Ci niektórych rzeczy [emoji4][emoji16]

Nie chca Ci dac lepszej umowy, bo byłaś 2 dni na L4? Ja na Twoim miejscu nie zalamywalabym sie, tylko jak najszybciej zmieniła miejsce pracy :o
Tak... 2 dni na l4. Paranoja dziewczyny. Jestem załamana.

Nie wiem czy gdzieś indziej z moim wykształceniem za taką pracę dostanę więcej $. Ahh szkoda gadać

Wiedziałam, ze niemożliwe jest, zeby w tym cyklu sie udało, ale jak zobaczyłam na papierze nitkę krwi, to jakos sie podłamałam. Powiedzcie mi, jak wyleczyć głowę?[emoji24]

Eeeej, spokojnie [emoji6] to nie jest powód do zalamywania się. Ja mam umowę do marca tylko, no i wiem, że mi pewnie nie przedłużą. Do dnia porodu muszą przedłużyć, a potem mam normalnie macierzyński. Z umową na czas nieokreślony tyle, że masz wychowawczy, ale on też jest bezpłatny [emoji6] więc na jedno wychodzi. No chyba, że bardzo liczysz na to, że po macierzyńskim wrócisz, ale takiej gwarancji też nie masz nigdy, bo nie wiadomo co im się zawidzi przez Twoją nieobecność [emoji6]
Moim zdaniem nie warto przejmować się umowami, bo jak tak będziesz czekać i czekać to może być już potem na pewne rzeczy za późno [emoji6] ja polecam dzidziusia, tylko musisz zajść nie później niż 3 miesiące przed końcem umowy [emoji16]

reklama
Wiedziałam, ze niemożliwe jest, zeby w tym cyklu sie udało, ale jak zobaczyłam na papierze nitkę krwi, to jakos sie podłamałam. Powiedzcie mi, jak wyleczyć głowę?[emoji24]
A Ty przecież nie wiadomo kiedy miałaś tą owu teraz, więc kto wie [emoji16] trzymam kciuki żeby był to dobry znak!

Do góry