reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Pamiętam o tobie dziś kochana, bardzo mi przykro domyślam się jak bardzo to boli [emoji17] dzisiejszy dzień jest przykrym dniem dla wielu kobiet na świecie.. Nie tak powinno być Ja też nie wiem sama jak to ogarnąć bo ani to ciepło ani to zimno [emoji2368]No właśnie ciężko stwierdzić z tą pogodą bo raz w kwietniu śnieg a raz słońce..
Ja kupuje troszkę 56 ale naprawdę mało reszta 62 większość i trochę 68 ale też nie dużo, głównie 62 bo najwyżej troszkę do nich podrosnie. U mojej chrzesnicy kupili za dużo 56 i większości nigdy nie założyła

Ja tam liczę na to, że mój maluch będzie maleńki u będzie nosił 56 chociaż przez jakiś czas [emoji16]

Przez 2 tygodnie co kilka dni będę miała 4,5 letnią chrzesnicy na noc... Nie to że nie lubię dzieci ale ona jest bardzo bardzo trudna [emoji2368] i nie ukrywam rozpieszczona więc nie wiem jak sobie z nią poradzę, boję się że nie będzie chciała chodzić do przedszkola bo jest z tym problem u niej.. Trzymajcie kciuki dziewczyny bo nerwy nie są mi wskazane mam nadzieję że nie będzie problemu chociaż z przedszkolem [emoji849]

A jak się czujesz? W sensie ciążowych objawów. Masz siłę, żeby zająć się małą?
Ja chciałam wziąć na weekend synka znajomych, bo ciagle się dopytuje kiedy będzie mógł do nas przyjechać, ale przy moich obecnych wahaniach samopoczucia to aż się boję [emoji53]

Właśnie tez obstawiałam na lato 68 i tez tak do tego 68 zamierzam kupować a później to i tak się okaże dopiero po porodzie czy się sprawdza nasze przypuszczenia [emoji23] mi się chyba za bardzo nudzi dziś bo zaraz wykupie cały internet hahaha[emoji85]
No właśnie.. coś cieplejszego tez trzeba, czasem w maju jeszcze wcale nie jest tak ciepło [emoji23]
A no właśnie, maj w tym roku też nie był za ciekawy [emoji848] trzeba wszystkiego po trochu pokupować [emoji16]
Mówisz, że dziś dzień zakupów? Pochwal się co upolowałaś, może mnie natchnie [emoji4]

reklama
Ja od kiedy się dowiedziałam, że będzie chłopak i kupiłam kilka ciuszków to już nic nie kupuję dopóki się nie potwierdzi płeć [emoji16] ale te co mam to 56 i 62, kilka tych maleńkich 50 [emoji6] myślę, że te rozmiary przydadzą się na wiosnę, a potem na lato już te 68 pewnie, które też sobie pokupuję jeszcze w ciąży [emoji6]
Tak myślę, że trzeba by jakiś kombinezon misiowy i inne cieplejsze ciuszki też mieć, bo kwiecień to jeszcze chłodny miesiąc raczej [emoji848]
Ja zaczynalam i z synem i z córką od 62. Oliwier miał 60cm jak się urodził. A nawet jeśli będzie miało dziecko 56 to szybko urośnie

Ja tam liczę na to, że mój maluch będzie maleńki u będzie nosił 56 chociaż przez jakiś czas [emoji16]

A jak się czujesz? W sensie ciążowych objawów. Masz siłę, żeby zająć się małą?
Ja chciałam wziąć na weekend synka znajomych, bo ciagle się dopytuje kiedy będzie mógł do nas przyjechać, ale przy moich obecnych wahaniach samopoczucia to aż się boję [emoji53]

A no właśnie, maj w tym roku też nie był za ciekawy [emoji848] trzeba wszystkiego po trochu pokupować [emoji16]
Mówisz, że dziś dzień zakupów? Pochwal się co upolowałaś, może mnie natchnie [emoji4]
U nas 1,5 miesiąca i nadal 56 [emoji846]

Przez 2 tygodnie co kilka dni będę miała 4,5 letnią chrzesnicy na noc... Nie to że nie lubię dzieci ale ona jest bardzo bardzo trudna [emoji2368] i nie ukrywam rozpieszczona więc nie wiem jak sobie z nią poradzę, boję się że nie będzie chciała chodzić do przedszkola bo jest z tym problem u niej.. Trzymajcie kciuki dziewczyny bo nerwy nie są mi wskazane mam nadzieję że nie będzie problemu chociaż z przedszkolem [emoji849]
Nie daj sobie wejść na głowę. Dzieci do rodziców maja inny stosunek. Czasmi musisz postawić na swoim i twardo.
U nas 1,5 miesiąca i nadal 56 [emoji846]
O to w szoku jestem. U mnie syn od razu w 62.

Hej dziewczyny, co tam u Was? Coś nowego się wydarzyło, jak mnie nie było?

Wpadłam, żeby Wam powiedzieć, że w końcu dojrzałam do tego i jestem gotowa pójść na cmentarz i stanąć przy Mogile Dzieci Nienarodzonych, gdzie pochowany został mój drugi stracony Aniołek. Do tej pory nie miałam odwagi, ale jutro zrobię to. Pójdę z Marcelkiem zapalić świeczkę.

Poza tym u nas wszystko ok, jutro mam wizytę kontrolną po połogu, mały w czwartek ma bilans i szczepienia, a w poniedziałek idziemy na usg bioderek. I tej ostatniej wizyty nie wiem czemu, ale trochę się boję.

Dziewczyny, jesli chodzi o rozmiary, to moja corka miała urodzić sie bardzo duża (wg usg) i nakupowałam praktycznie same rozmiary 62 i 68. W 38tc urodziła się z waga 3650g i w 62 sie topiła :) musiałyśmy sie przerzucić na 56 i dość długo ten rozmiar nosiła :)

U młodszej corki kupowałam nawet rozm 50, szczególnie firm, ktore maja zawyżona rozmiarówkę jak KappAhl

Hej dziewczyny, co tam u Was? Coś nowego się wydarzyło, jak mnie nie było?

Wpadłam, żeby Wam powiedzieć, że w końcu dojrzałam do tego i jestem gotowa pójść na cmentarz i stanąć przy Mogile Dzieci Nienarodzonych, gdzie pochowany został mój drugi stracony Aniołek. Do tej pory nie miałam odwagi, ale jutro zrobię to. Pójdę z Marcelkiem zapalić świeczkę.

Poza tym u nas wszystko ok, jutro mam wizytę kontrolną po połogu, mały w czwartek ma bilans i szczepienia, a w poniedziałek idziemy na usg bioderek. I tej ostatniej wizyty nie wiem czemu, ale trochę się boję.
U nas jakoś się kula, zaczęłam drugi trymestr i liczę na poprawę [emoji16] na usg ostatnio lekarz wypatrzył chłopaka, więc może będzie drugi Marcel, ale sama jeszcze nie wiem [emoji4]
A co u Was? Jak Marcelek?
Fajnie, że zdecydowałaś się na taką wyprawę, z dzieckiem przy sobie na pewno będzie Ci łatwiej [emoji6]

P
U nas jakoś się kula, zaczęłam drugi trymestr i liczę na poprawę [emoji16] na usg ostatnio lekarz wypatrzył chłopaka, więc może będzie drugi Marcel, ale sama jeszcze nie wiem [emoji4]
A co u Was? Jak Marcelek?
Fajnie, że zdecydowałaś się na taką wyprawę, z dzieckiem przy sobie na pewno będzie Ci łatwiej [emoji6]
Ale ten czas zasuwa [emoji50][emoji16] gratuluję synka w takim razie [emoji4] a Marcelek super, jest naprawdę spokojnym dzieckiem, ładnie śpi w nocy, nie mamy na razie żadnych kolek ani innych tego typu dolegliwości, no i robi się powoli pyzulek mały już [emoji16] ostatnio często wisiał mi na piersi, mimo że głodny nie był i nie jadł, to nie szło go oderwać, smoczki odrzucał, ale wczoraj kurier przyniósł nam zamówionego Bibsa i magia, dziecko mi samo zasypia, nie wisi non stop na piersi tylko wtedy, kiedy rzeczywiście je. Ogólnie polecam z całego serca te Bibsy, bo przypominają kształtem pierś, więc mega uspokajają i nie zaburzają przy tym naturalnego odruchu ssania, więc nie wpłyną na laktację [emoji6]
IMG_20191014_103122.jpeg

reklama
PAle ten czas zasuwa [emoji50][emoji16] gratuluję synka w takim razie [emoji4] a Marcelek super, jest naprawdę spokojnym dzieckiem, ładnie śpi w nocy, nie mamy na razie żadnych kolek ani innych tego typu dolegliwości, no i robi się powoli pyzulek mały już [emoji16] ostatnio często wisiał mi na piersi, mimo że głodny nie był i nie jadł, to nie szło go oderwać, smoczki odrzucał, ale wczoraj kurier przyniósł nam zamówionego Bibsa i magia, dziecko mi samo zasypia, nie wisi non stop na piersi tylko wtedy, kiedy rzeczywiście je. Ogólnie polecam z całego serca te Bibsy, bo przypominają kształtem pierś, więc mega uspokajają i nie zaburzają przy tym naturalnego odruchu ssania, więc nie wpłyną na laktację [emoji6]Zobacz załącznik 1034297
Jak on się zmienił [emoji7] cudowny jest [emoji3590]
A na smoczek czaję się już od dawna tylko czekam aż mi płeć potwierdzą żeby wiedzieć jaki kolor zamówić [emoji16]

Do góry