reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Kupujesz już coś?
Kupiłam wczoraj po wizycie komplet ciuszków [emoji16] ale poza tym się wstrzymam jeszcze, pójdę tak za 2 tygodnie na usg 3d i zobaczymy, czy się potwierdzi [emoji6]
IMG_20191009_130746.jpeg

reklama
@Olineekg dziękuję bardzo za dodanie otuchy [emoji16][emoji106]

@paola425 przeslodkie [emoji3059]

Dziewczyny ja też mam jakąś chandre...

Mam pytanie czy jak test owu wyszedł już definitywnie negatywny to jest szansa że jeszcze sie "podniesie" czy to już pozamiatana owu?? Załączam zdj
IMG_20191009_133031.jpeg

Mam pytanie czy jak test owu wyszedł już definitywnie negatywny to jest szansa że jeszcze sie "podniesie" czy to już pozamiatana owu?? Załączam zdj
Zobacz załącznik 1031860

Jasne, że jest jeszcze szansa! Ja tez nie raz miałam tak że najpierw było widać jakieś drugie kreski a później totalnie nic.. tez myślałam, że już nic z tego nie będzie a jednak za jakiś czas znowu się pojawiały, nie poddawaj się, rób dalej-co Ci zależy, chociażby dla obserwacji [emoji6]

Zobacz załącznik 1031860
Kochana dzwoniłam do swojego gin ale do Pl trochę nie dawał mi spokoju zażywanie dupka od 16 do 25dc. Więc zadzwoniłam i zapytałam go i powiedział że spokojnie można brać bo 1x1 czy 2x1 duphaston nie zahamuje owulacji a wręcz pomoże. I że dużo kobiet dostawało duphaston na wyregulowanie cykli a w 1 czy 2 cyklu były juz w ciąży. I normalnie możesz robić testu owy bo duphaston nie falszuje wyników z tym że jeśli test pokaże pik LH nie oznacza że na 100% owu jest albo że jak testy owu nie pokażą piku LH to nie znaczy że owu w danym cyklu nie było. Co do owulacji to na 100% może potwierdzić tylko ginekolog monitoringiem.

Jasne, że jest jeszcze szansa! Ja tez nie raz miałam tak że najpierw było widać jakieś drugie kreski a później totalnie nic.. tez myślałam, że już nic z tego nie będzie a jednak za jakiś czas znowu się pojawiały, nie poddawaj się, rób dalej-co Ci zależy, chociażby dla obserwacji [emoji6]
Będę będę robić napewno tylko mi się trochę skrzydła podciely bo myślałam że ta kreska będzie z dnia na dzień ciemniala aż do pozytyw a nie jasniala [emoji15]

Kochana dzwoniłam do swojego gin ale do Pl trochę nie dawał mi spokoju zażywanie dupka od 16 do 25dc. Więc zadzwoniłam i zapytałam go i powiedział że spokojnie można brać bo 1x1 czy 2x1 duphaston nie zahamuje owulacji a wręcz pomoże. I że dużo kobiet dostawało duphaston na wyregulowanie cykli a w 1 czy 2 cyklu były juz w ciąży. I normalnie możesz robić testu owy bo duphaston nie falszuje wyników z tym że jeśli test pokaże pik LH nie oznacza że na 100% owu jest albo że jak testy owu nie pokażą piku LH to nie znaczy że owu w danym cyklu nie było. Co do owulacji to na 100% może potwierdzić tylko ginekolog monitoringiem.
@młoda1994 dziękuję Ci bardzo bardzo bardzo [emoji3590] ja wł będę miała dupka od 16dc 2x dziennie po 1 tabletce.
To będę działać dalej [emoji106]

Będę będę robić napewno tylko mi się trochę skrzydła podciely bo myślałam że ta kreska będzie z dnia na dzień ciemniala aż do pozytyw a nie jasniala [emoji15]

Też tak myślałam, jednak spokojnie zobaczysz ze za niedługo znowu zacznie się pojawiać [emoji3] ja nawet miałam jeden taki cykl gdzie wydaje mi ze nie było owu bo testy nie pokazywały.. a kreski tez ciagle się pojawiały potem znowu znikały, ciemniały i jaśniały tylko nie było tego momentu w którym były faktycznie dwie takie same [emoji39] a w cyklu w którym normalnie jest owu w końcu przychodzi taki dzień ze te kreski w końcu są tak samo mocne [emoji3]

reklama
Hej dziewczyny. Wpisałam w wyszukiwarce CLO i najwięcej mi wyskoczyło rozmów ze piszecie o tym tutaj. Jest temat ale na nie mam podwyższonej prolaktyny wiec tam nie bardzo pasuje.
W tym cyklu owu przepadła, więc od następnego lekarka powiedziała że da mi clo bo jak się okazuje co drugi cykl mam bez owu i jakoś słabo to idzie. A jak była owu to też żadnej ciąży nie było. Powiedzcie mi jak to działa żebym się na jutro przygotowała na wizytę z pytaniami. Czy jeszcze przed tym warto zrobić jakieś badania, coś sprawdzić, brać coś dodatkowo, czy w ciemno ufać lekarce i brać to clo. ????

Poniżej przedstawiam wam moje testy od wczoraj. Teoretycznie dzisiaj powinna być owulacja ale ja lekko krwawie. I w związku z tym biorę od dzisiaj dupka bo jest 17 dc a ja dostałam krwawienia. Dupek 2x1 ponoć ewentualnej owu ma nie zatrzymać. Ale w sumie nie ma co zatrzymywać. Od góry, wczoraj rano negatyw ale prawie, prawie. Wieczorem już całkiem negatyw, rano dzisiaj znowu prawie prawie.... Mogłam coś przegapić?
Już mam tego dość. :(

Załączniki

• 15706258984396532355949174222314.jpg
    15706258984396532355949174222314.jpg
    922,4 KB · Wyświetleń: 64
Do góry