reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy na temat wózków :)

Ratina, czarno to widzę... Stelaż to może i znajdziesz taki, co się po zdjęciu kół składa na płasko, ale nie znam składanej gondoli ;) A to kupę miejsca zajmuje.
Wózka nie wybierzesz w internecie - trzeba połazić i pooglądać "na żywo". A potem kupić w internecie, bo taniej ;)

reklama
Spacerówki szukam małej...głęboki mam zamiar kupić używany i nie zabierać go ze sobą.Jak już bede musiała gdzieś pojechać to dzidzie w nosidełko i szybciutko...i tak muszę do serwisu jechac i wyłączyć poduszkę z przodu bo do tyłu nie wygimnastykuję nic...A auta nie zmienie :(

my też mamy trzydrzwiowy sportowy samochód i stelaż pakujemy do bagażnika a gondolę wpychaliśmy na tylne siedzenie - które nawet trudno nazwać tylnym siedzeniem bo z tyłu mamy tylko takie dwa dołki w które się siada i osoba większa ode mnie (163cm) już się tam nie mieści :p a że fotelik Natalii nadal jeździ z przodu - ja wciskam się do tyłu za męża i jak wkrótce nie zmienimy auta to będzie masakra :p

Ja mam małego Peugeota 206, 3 drzwi, strasznie ciężko jest się wgramolic do tyłu, a wsadzanie tam fotelika będzie pewnie koszmarem... Ale nie zmieniam auta, moi rodzice radzili sobie mając malucha, więc nie robię paniki, na dłuższe trasy będę od mamy pożyczała auto :) Planuje też kupić turystyczne łóżeczko, żeby trzymać u teściów (mieszkają 100km od nas) żeby się nie wozić z całym majdanem. Damy jakoś radę :) Koła w stelażach się ściągają, więc nie powinno byc źle :)

RatinaZ nie szukaj spacerówki tylko małej parasolki ja zależy Ci na oszczędności miejsca. Chicco mają strasznie fajne już dla małych dzieci.

Te które szukają małych wózków kilka stron wcześniej wrzucałam linka do ciekawego xlandera który mało waży i miejsca zajmuje warte przemyślenia.

ps. Ja do mojego clio 3 drzwiowego wcisnę fotelik Maksa a obok Hildę;-) ale do bagażnika wsadzę chustę na wózek szans nie ma. Wózkiem dziecko będzie jeździło tylko po okolicy :-D ( i tez mamy maxi cosi foteliki jakoś stosunek ceny do testów jest najkorzystniejszy)
A i są wózki, które zajmują mało miejsca bez odpinania kół (mnie to odpinanie tych kół strasznie wkurza)

Z parasolek podobał mi się zawsze X-lander XS. Ale nie powiem, czy się sprawdza, bo my parasolki nie mamy i nie planujemy kupować póki co.

Olga, ja Was podziwiam ;) My mamy wielkiego peugeota kombi, a jak wyjeżdżamy na weekend do Dziadków, to się nam bagaże ledwo mieszczą ;) Nie mówiąc już o wakacjach, na które trzeba też łóżeczko turystyczne zabrać. Jak się urodzi drugi Maluch, to inwestujemy w bagażnik na dach - inaczej się nie pomieścimy ;)

Olga, Ty niedługo jak bandziocha dostaniesz, to chyba nie dasz rady się wcisnąć :)
Moja siostra ostatnio doznała olśnienia, (bo ona ma małą hondę del sol, która siedzeń z tyłu nie ma, jest tylko dla 2 osób) zastanawia się, jak będzie swojego chrześniaka wozić, powiedziałam jej, że musi auto zmienić i teraz mała się poważnie nad tym zastanawia :)

No to ja Wam powie, że my zmienilismy auto jak Maks miał pól roku:-D
I jutro M pakuje auto i już mam stresa jak się zapakujemy (toyota avensis combi - małe to to nie jest) ale w wakacje byliśmy zapakowani dosłownie po dach na wszystkich fotelach i w bagażniku. (Torby, zabawki, sanki, wózek, nocnik, węgiel, łopaty do odgarniania, zapasy wody i jedzenia ło matko ale stres. trzymajcie kciuki)

reklama
Do góry